CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, January 04, 2010

Alfatihan buat Mak Ngah

1st week di tahun baru......hu hu hu.......tahun baru kali nie di mulakan dengan hari yang amat memenatkan ........dan....pelbagai peristiwa terjadi.......mmmm

Sabtu, pagi tu dpt call dari my mum mengatakan yang my makcik, MAK NGAH kritikal di Hospital Johor Bahru........berdesup kami gerak ke HSA ........sampai2 sumer sedara mara dah berkumpul......sedih sangat tengok keadaan Mak Ngah......dah x sedar almost 4 hari dari hari Rabu lagi..........tak tahu punca Mak Ngah jadi camtu....tp dari ckp2 makcik2 yang ada maybe di sebabkan cancer darah.........tp tulah...x dpt citer sebenarkan...so x boleh nak kata apa lah.....

Air & Darah masuk pun dah tak jalan........dah x boleh nak masuk dlm badan Mak Ngah.....sian sangat tengok tubuh Mak Ngah dah bengkak......lidah pun dah terkeluar........rasa nak nangis tapi kuatkan juga hatinyer.......yelah.....kalau ikut kan...Mak Ngah sihat xde sakit apa2 pun...asalnyer cuma demam2 and ada lebam2 kat seluruh badan.........bw ke Hospital Kota Tinggi.....masuk ward...masuk darah 3 pains pun x boleh gark.......petang selasa tu, otw ke HSA....Mak Ngah dah tak sedarkan diri........hingga ler ke hari Sabtu tu..........

Kami pun x dpt nak lama2 stay kat HSA tu........dlm kul 3 lebih gerak balik Kluang....tp sempat ler menyinggah ke JJ Tebrau..........sampai Kluang around kul 7++ ........tak sempat nak buka pintu rumah lagi......my mum call cakap Mak Ngah dah pergi.........sedih sangat....tp nak buat camner......dah perjanjian dia dgn Yang Maha ESA setakat itu sahaja kan.....

Jenazah allahyarham Mak Ngah selamat di kebumikan malam tu jugak dalam pukul 11 lebih.....

Alfatihah buat Arwah Mak Ngah : Fatimah bte Kertubi di usia 59 tahun. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. Amin

3 Kata Mereka:

rasp said...

takziah buat keluarga allahyarhamah Mak Ngah...
smoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org2 yg beriman
Al-Fatihah..

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

takziah untuk keluarga mak ngah.. al fatihah..

Mama Qaseh said...

Al-Fatihah buat arwah Mak Ngah Zanna..
Mga rohnya d tempatkan bsam org2 yg beriman..
Amin..