CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 31, 2008

SANTA CLAUS HANTAR HADIAH LER....!!!

sampai2 jer kat umah pagi tu ..... nengok elok jer tergantung plastik nie kat grill pintu .... ingat apalah ......... rupanya hadiah dari Santa Claus .......... santa balik cuti2 ke johor yerk Santa ....... thanks yerk Santa Cute.......betul, Santa yg hantar hadiah nie cute, comel, manis ....... ada 2 puteri lagi ......

Nak tahu ke Santa kasi apa? ............. jeng jeng jeng ...... tarraaaaa ......

Thanks again Santa.........korang nak tahu ke sapa Santa tu.........eleh, kat sampul present tu pun dah leh nampakkan........hah! betul ler tu.......Cik Puan Lieya kita yg comel tu kasi i hadiah sempena Merry Christmas......keh keh keh......ala, i kan menang kuiz teka mana cik puan lieya tu kan......so inilah hadiah nyer..........sweet jer........ i like...........

and, sebagai menghargai hadiah dari cik puan Lieya kita, i terus jer letak gambar Batrice kat situ........ala2 comel gitew kan......combinasi yg menarik.....frame yg cun...model yg cute.......perfecto........

THANKS AUNTIE LIEYA........



JALAN2 KE ONE UTAMA

Esoknyer kitaorg jejalan ke One Utama........act laling hubby nak cari barang........dia nak cari scuba sut .........maybe bulan 5 @ 6 laling hubby nak ke Sipadan. Tp i tak ikut ler........so, tu sebab dia nak cari scuba sut tu..........hu hu hu........jenuh ler nunggu dia pilih, cuba, pilih, cuba.....dekat sejam lebih ler...................i dah bengang dah..........ngan batrice yg dah x reti dok diam2 dah nie.......at last, dpt ler apa yg laling hubby idamkan tu......tp sian size.....yg paling kecik s.......tp laling hubby nyer size xs.......so, tokeh kedai tu akan carikan size xs utk laling hubby......once dah ada stock dia akan call.......so, laling hubby akan masukkan duit dlm bank and tokeh tu akan courier jer thru pos laju..........melayan Batrice adalah amat memenatkan hari itu.......i betul2 angkat bendera putih ler.......surrender beb.........

*** we're going to shopping @ 1 utama ***

*** cukup tak yerk money yg i bwk nie.....dua2 jari kira nie......cukup ler......kalu kurang i mintak my papa top up sikit ***

*** yes ........ papa bg green lite i shopping2.......mama x dpt green lite.....sebab tu sembunyi tak mau org nengok muka dia .......keh keh keh ****

*** ooohhh ........ i wan't that !!! ***

Bila laling hubby dah settle .......kami ronda2 sekejap .........makan @ Pizza Hut .......giler lapar.......masuk kedai sinun masuk kedai sinin........at least i tak beli apa2 pun .......just beli minis perfume sajork.......lepak sat kat kusi2 yg ada tu ......... boleh plak anak dara nie nampak public phone ......... huuwaaaa ........nak kena dia layan public phone plak........papa dah ilang time nie gi toilet..........

*** kecik2 dah pandai nak gayut ....... ikut sapa lah nie ! ***

*** cam yok yok ooo jer bercakap ****

*** see ada gaya tak ? ***


Nak stop kan dia kat situ jer dah jadi satu hal ......... melalak2 bagai tak mau lepas public phone tu .......... hello, mama bg h/phone pun x nak ker? nak gark bergayut kat phone oren tu ......mentang2 sama kaler ngan baju awak ............ pleaaaasseeeeee

Keluar dari 1 utama ........terus gerak ke Pudu beli tiket bas balik ..........bas kami kul 10 malam .......so, balik dulu umah mak long lin .......kemas2 beg bagai .........sebenarnya time beli tiket tu dah kul 8. 30 dah ..............he he he agak rushing ler di situ kan ..........i dah x larat nak tido umah org dah ...... rindu sama itu bantal & tilam rumah lorrr ........lagipun leh bangun lewat2 bila kat umah sendiri nanti .....keh keh keh

Tuesday, December 30, 2008

as BATRICE

Sajork nak tepek gambar2 batrice time wedding tu...he he he...
nak tepek @ last entry rasa cam banyak ler plak gambar2 tu kan......
so, i split kan gambar2 batrice @ entry nie ok......

*** @ Masjid Jalan Duta ***

*** wif her feveret abg Adam ***

*** click click.....curi2 gambar atuk tido erk...***

*** again wif abg Adam layan pop corn ***

*** apa kes nie? ***

*** ha ha ha..nak cabut benda alah tu x dpt daaaaa ****

*** wif abg adam again & mikail ***



Monday, December 29, 2008

ROMBONGAN CIK KIAH - part II

Busu sampai umah MIL dlm kul 1.++ am .......lepas angkut sumer barang yg cam nak pindah tu ......gerak ke ayer hitam plak untuk ambil Mak Leha and Co. Dari Ayer Hitam gerak ke KL dalam kul 2++ am. Bila satu bas penuh ngan ahli keluarga........korang tahu2 jer apa yg jadi...kecoh yg amat.......memasing keluar citer memasing kan.......so, sumer sekali ada 5 keluarga bersamaan dgn 22 orang dan yg paling kecik Batrice.

Act. Batrice dah tertido sementara tunggu Tok Su dia sampai. Masuk2 bas jer terus bukak mata......... mmg nampak ler muke blur2 dia tu dok dlm bas.....yelah, x pernah kan......cam takut2 pun ada.....langsung tak berbunyik & bergerak......statik jer kat seat dia tu.

*** muke blur jer.....time nie on d way ke ayer hitam ambil mak leha & co. Time : 1:38 am ***

Kitaorg berhenti kat R&R Seremban........dlm pukul 5 am lebih gitew ler...........lepas memasing isi perut, solat subuh bagai.........gerak balik ke KL.......kalu ikut MIL nak terus mandi & salin baju kat situ ajer........hu hu hu, x larat ooo pepagi buta nak mandi......sejukkkk.........so, amik keputusan, mandi & bersiap kat Masjid Jalan Duta..........betul2 cam pelarian ler....keh keh keh...yelah, takkan nak mandi kat umah pengantin plak....udah ler kecik, yg sampai plak ramai...ntah bila dpt turn nak mandi nanti.........

Sampai Masjid Jalan Duta pukul 7 am.........siap2 sumer......dkt pukul 9 am baru gerak ke umah pengantin...........ramai yg amat plak manusia yg mandi & bersiap kat sana...........campur bas kami ada lebih kurang 7 buah bas.......korang bayangkan jerlah ramainyer manusia kat sana ......

*** i and princess ***

*** antara ahli rombongan cik kiah. Yg diri tengah2 tu ketua rombongan yerk uol ***

*** close up sikit muka ketua rombongan tu yerk........***


*** otw ke umah pengantin.........sempat lg merenung keluar...pkr apa agaknyer ***

Sampai umah pengantin pukul 10 lebih jugak ler..........sebenarnyer rumah pengantin nie rumah pakcik hubby gark.........kat kuarters polis gombak kalu tak silap.......dia buat @ dewan ........ kami yg baru sampai nie....... lepas isi perut sikit, borak2 sikit...........memasing sebenanyer cari port nak landing kepala......maunyer idak........sumer boleh di katakan x cukup tido ler.....yelah, dlm bas.........tido2 ayam jerlah, bila x cukup tido nie.....mula ler kepala ala2 sengal jer........tp mmg tak best ler gi kenduri jejauh ...........pastu x cukup tido......mmg tak dpt nak menghayati kemeriahan majlis tu..........i & hubby mmg dah xde mood nak ngadap pengantin kat dewan nun.......pala nie pikir nak tido tido tido and tido.........hu hu hu ngantuk tahap gaban ler kiranyer...... jom layan gambar2 time majlis yg sempat i snap...........

*** geng2 rombongan cik kiah 1....oren team ***


*** geng2 rombongan cik kiah tengah bergossipan ***

*** geng2 rombongan cik kiah dah ready nak makan ***

*** i, along, mak lang & laling hubby ***

*** our big happy family ***

*** i, batrice & laling hubby .......i nampak besar ler ngan baju nie...huuwaaaaa ***

Gerak balik johor dlm kul 5 lebih giteww ler........memasing dah penat yg amat.......tp i & laling hubby tak balik........ada benda yg laling hubby nak carik.....hu hu hu....so, cam biasa lah, check in umah mak long lin @ cheras........ later i citer yerk.....apa yg laling hubby cari tu........so, cam biasalah kalu dah nama rombongan cik kiah......sebelum balik pun happening lagi.....memasing dok pikul beras sekampit ...........stock beras tak abis banyak tu..........tuan rumah terlebih baik hati...he he he...thansk yerk Wak !

*** Busu, Wak Bain & my MIL a.k.a Cik Kiah ***


Friday, December 26, 2008

ROMBONGAN CIK KIAH

Malam nie we all akan ke KL for majlis perkahwinan cousin hubby i.......tp kali nie kitaorg naik bas ok...........ala2 rombongan cik kiah gitew.....(*** keh keh keh...kebetulan plak MIL i org panggil Cik Kiah) hu hu hu...ampun ampun ampun..

Pakwe hubby yg kat Johor sewa bass company dia.......so, sumer sedara2 a.k.a makcik2, pakcik2 & sepupu sepapat hubby akan ramai2 naik bas..........hu hu hu........camno ler agaknyer yerk....1st time bawak batrice naik bas ok...........hope dia ok ler nanti......

kitaorg akan gerak maybe dalam pukul 12 kot..........

apa2 pun.......later i update k........maybe on monday kot...............

perPISAHan

i kena kuat uol.....kena tetapkan hati.......kalu tidak i takut i yg tak kuat.......i yg tak tetap hati....


hampir 2 tahun uol kami tak berpisah..........pisah pun kejap2 jer......itupun if i yg ada hal ajer......kejap jerlah but after this.....i and dia akan di terpisah .......sedih lah uol........adakah tindakan i ini betul uol.........adakah ini masa yg sesuai buat kami uol............apakah i and dia akan dpt melayari malam2 kami dengan tenang dan aman uol................ooooohhhh.........i kena gark kuatkan hati i nie............demi sebuah PERPISAHAN TEMPAT TIDO ........

Keh keh keh...............ada suspen ka? ................sebenarnyer.......i dah tak tahan kena terajang ngan little princess time tengah2 sedap melayan mimi tau......yelah, katil queen size sajork.....len ler king size........besar ler sikit kan.......nie takat queen size.......mama dia nie udah ler over size........nasib papa ada kecik sikit.....so, bila tambah plak ngan princess tu.........adoi ler......seksanya tido tak leh nak bergebang sebebas2nya atas katil tu kan............so, semalam i decided .........pindah masuk katil single kat bilik sebelah ke bilik i nie uol............ok ler...walaupun sempit sikit.............tu pun meja solek i transfer pergi bilik sebelah.........so, bila pepagi i bersiap xde ler mengganggu ketenteram diaorg tido kan......xkan nak bersolek dlm gelap plak..........he he he....

(telah dirasmikan ........hu hu hu...time nie tido siang.......lama plak princess nie tido siang tu....dari kul 1 lebih sampai kul 4 lebih..........maunyer tak sedap dia tido......aircond siap terpasang tu ........pssttt.......bedsheet katil queen tu yg baru tau...he he he....)

(bilik asal batrice yg dah kosong......so, i bukak balik crib dia tu....utk letak doll dia sumer tu....)



Thursday, December 25, 2008

WAH ! ITU ...ITU ...ITU & ITU........ :-)

Mlm semalam lepas makan @ Rest Sri Nara, laling hubby bwk gi bandar kluang...he he he...cara2 si laling hubby memujuk i tanpa perlu dia mengeluarkan madah pujangga bagai......bwk pi shopping sajork.....gerenti secara automatik i nyer merajuk tu akan ilang tanpa dpt di kesan......keh keh keh....kijam kan kan kan......tp i tak kisah...............


Tp heran ler ........giler babas punya byk keta @ bandar..........sana jem, sini jem.....x pernah2 ler.....dah ala2 berada di KL plak ......................korang nak tahu pasai apa.............korang nengok gambar bawah nie erk..........korang tahu ler.............

haah tu...........PACIFIC baru buka lorrr.........i lupa nak info........KLUANG MALL baru rasmi siang tadi (24 Disember 2008) ..........makin meriah ler shopping mall kat kluang nie........x yah nak gi BP semata utk ke PACIFIC......keh keh keh...i likeeeeeeeeee.................yelah, bg i yg duduk kluang nie..........ada shopping mall cam nie pun dah cukup besar hati dah..........dah kira besar w/pun x leh lawan MV nun.........at least mcm2 dah ada kat sini................dan yg pasti....i boleh bermaharajalela menyoppingkan diri i........keh keh keh.........lagi byk choice maaaaa

Dlm byk2 kedai dlm Kluang Mall tu, hanya yg terpilih yg menarik perhatian i...antaranyer ialah ini :-

ini menarik gark........teringat entry yong plak yg dok tayang laksa yg dia order tu...

wah ini pun ada..........cukup menarik nie.....

Ini plak yg paling BEST ......... hu hu hu....lama dah ngidam dgn yg ini.........asyik dok nengok korang tayang korang makan benda tu ajer.........kali nie, i dah boleh tayang plak bila i beli erk.........wakakkahakakhakahkkkah

Senangyer hati i kan...........mlm tu sempat merembat sock utk batrice, mattress protector & bedsheet queen & single size............keh keh keh....lenkali leh masuk plak kat kedai2 idaman i tu kan..............................



BUALBICARA wif BATRICE

Jom layan princess i nie membebel..........sambil dok main buai........

dan sila abaikan suara i yg mcm awek popeye tu yerk....nie hubby yg ckp......

amboi papa, suara cam awek popeye yerk.......suara inilah dulu yg buat papa tergiler2 kan i tau...hik hik hik hik....larikkkksssssssssss

video



HO HO HO ........MERRY CHRISTMAS

i nak ucapkan MERRY CHRISTMAS to all frenzz....and selamat bercuti......itu sajork............



Happy Holidays



MySpace Graphics & Free Myspace Layouts




and



Merry Christmas!



Comments & Myspace layouts