CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 19, 2008

MACAM MANA NAK BAIK?

ini citer semalam punya semalam erk.....korang paham ker.....citer hari rabu lorrr...
khamis kan i x buat special entry...just entry award tu jer....
so, hari nie baru dpt buat citer.....

Rabu mmg ada pasar malam kat bt 2 nie....sapa2 duduk Kluang tahuler.....yg x duduk Kluang...maaf ler.....i pun x tahu nak terang korang bt 2 tu kat mana.........he he he.....nanti datang Kluang, i tunjuk k

So, lepas balik kerja....call laling hubby.........tanya nak gi pasar ke........coz' barang dapur dah abis, tp teringin nak masak......laling hubby kata OK gark........so, singgah terus rumah MIL ambil batrice.........and tunggu laling hubby balik dari kebun..........tp gi pasar asing2 ler coz' laling hubby naik motor........i & batrice naik keta........keh keh keh , i kan manja.......laling hubby yg byr keta, tapi i yg lenjan keta tu........laling hubby naik motor sajork........tu tanggungjawab suami maaa......sediakan kemudahan utk sang isteri............

Kat pasar just beli bawang2, lada kering sajork.......kata nak masak.....kena ler beli coz' kat umah dah ilekk.........tp lauk utk di masak tu ada ler lagi..........ayam kat esbox tu ada lagi 4 ketul rasanyer......jadiler........pastu beli nasi lemak, tongkeng goreng, sate, epal & air.........tu makanan WAJIB yg di beli ketika ke pasar........byk ker.........xde makna nyer.......nasi lemak sebungkus kongsi bertiga...........i dah x kuat makan lorrr........sate 5 cucuk, tongkeng 1 cucuk........x bykkan....haa........siap detail lagi i kasi tahu tau.............

tp sebenarnyer.....bukan ler nak citer pasai pasar malam tu sebenarnyer.......i kan suke melalut2......sebenarnya nak nunjuk tabiat anak dara i yg kuat minum air sejuk......tu belum dia tunjuk skill kunyah ais lagi tu........kalu gi pasar......secawan air mmg WAJIB utk dia.......mama dia nie dpt nengok jer sambil telan air liur ok ..........

So, korang........camner selsema tu nak baik kalu hari2 dok ngadap ais batu jer.......tell me?

12 Kata Mereka:

Mama Safiyyah said...

cutenya....... :-) mmg masalah yg sama jugak saya hadapi dgn yayah....kalau beli slurpee kat 7 eleven, mmg berebut dgn dia....dia kunyah ais lebih kurang macam kunyah nasi :-) tapi your daughter is really adorable.....

Sue@MamaMaryam said...

hehe sedapnya sate.. sama cam maryam tp ko ok lg..batrice minum sampai abeh.. ni beria2 nak..tp minum seteguk..hangen aku tau..

Mummy Cool said...

hehehehe.. budak2 memang cam gitu.. cute je batrice posing dengan bekas air tu yang...

mummysyafie said...

kunyah ais tu sedap dak tau..sbb itu kiter nyer fav..

Tink said...

kunyah ais...???!!!
adoh tak ngilu ke???

Wak Kumis Singapore said...

Assalamualaikum Zana .......memang lama tak dengar berita orang Kluang dgn anak daranya ini yg suka mamah ice batu.Pintar Zana mencari Wak dgn bertanya kawan2 FP yer.Mer Kacey kewrna sudi mencari Wak harap semua dlm keadaaan terbaik dan di berkati Allah yg maha esa.Amien.

Jue said...

zana....pjg betol citer awk nk menyampei ker citer anak dara awk tu makan ais...hehe

sy kalo anak sy kena selsema besa yer sy buat gini...'sapu tapak kaki dia ngan vicks pas tu pakaikan dia socks....biar dia pakai sepanjang hari sampai selsema dia ok, besa yer kalo sy buat gini kejap jer sesema dia baik. sejak dh tau petua ni, tak risau ngan la kalo anak sesema n tak ler rimas tgk dia behingus jer...' cuba jgn tak cuba yerr....

p/s : suka la lagu2 yg ada kat blog awk nih, cmn buat tu???? ajor skettt....

Jasfyra said...

dian xsuka minuman berais..arissa suka sgt..sama ar cam batrice.huhuhu..tu yg selsema xbaik2 lagi tuh

aimi @ kamalina said...

uih...anak dara sorang ni... kuatnya minum ais.... ngilu pulak bila zana mention pasal kunyah air batu tu... ish ish ish.... :D

ps: akak ingat kitorang je yg suka beli nasi lemak mkn kongsi2... rupanya ada geng.. hehehe...

atty's said...

tongkeng ayam yg sedap tu..huhuhuhu

Ena said...

zanna
selsema takpe jgn batuk..susah woooo nk baik..

~~ciklinn~~ said...

erm budak2 kan..kalu dilarang ngamuk2 kita lak yg tensen... kalu dah selsema kita lak kesian tgok hidung duk lah leleh2 hingus...

abess ikut jerlah mak akak cakap "biorlah buat ubat"... hehehe