CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 23, 2008

SHE is 23rd MONTHs NOW

hi all, it's me and my besday is coming next month..........

cepat jer kan..........now, Batrice pun dah 23 bulan.......next month was her besday........ikut perancangan nak buat besday bash @ KL tp terpaksa di cancel coz' ada planning lain........plan tu pun best gark......so, i x dpt buat keputusan........laling hubby kata, choice either besday bash @ KL or cuti2 malaysia........hu hu hu....keputusan yg amat susah utk di buat......lastly, laling hubby kata, kita pi cuti2 malaysia jer.............tempat adalah rahsia sehingga di beritahu kelak..........sambil cuti sambil celebrate besday Batrice & laling hubby......dua2 share bulan yg sama.......beza 4 hari sajorkkkkk....pokai ler i bulan depan.....keh keh keh

What's new about Batrice :-

1) Sudah pandai merajuk ngan i.........wah, bila x dpt apa2 or ada something yg dia tak puas hati ngan i or laling hubby, dia akan merajuk.......bila merajuk tu, dia akan baring membelakangkan kita, kita tegur dia x jwb, nak hug or kiss pun x kasi........pastu senyap sambil buat mulut cebek2......ikut peel sapa ler tu erk....he he he he

2) Sudah pandai marah i & laling hubby.....kalu marah, tangan berjalan kelepak kelepuk i & laling hubby.........tu belum dia smack down i & laling hubby lagi...........

3) Sudah kurang yg amat minum susu......sampai kena paksa2 pun sanggup nangis dari abiskan susu dia......ini sangat merisaukan i ok

4) Makan also sudah kurang.....bukan kurang lagi, memang payah ler.......kalu makan, lebih main dari masuk mulut dia.........tu yg buat i selalu geram tu.......and disebakan sudah kurang makan & minum susu, dia sudah slim......meninggi jer lebih.......ini pun membuatkan i susah hati yg amat...i miss my chubby baby.........pipi yg cam pau...hu hu hu...please Batrice, give mama your tembam pipi & badan...........

5) If dia nak "beyak" dia akan info ler...tp sebenarnyer dia dah selamat menyempurnakan hajat dia tu....cuma just nak ajar jer dia kalu "beyak" tu info mama @ papa @ nenek.........lepas tu, cepat2 bwk gi toilet ..........bukak diapers sumer and dudukkan kan toilet tu.....kira separuh kat diapers separuh kat lubang toilet tu...tp i pegang ler.......nanti ada plak kes budak tersumbat kat lubang toilet tu kan...........hik hik hik

6) Bila bagi susu and abis.......pastu mama or papa xde dekat2 ngan dia...dia akan jerit " abis...abis, mama abis....papa abis...." selagi kita tak ckp letak jer kat tepi or letak kat meja.....selagi tu ler dia jerit2 camtu..........

tu jer lah dulu erk......yg lelain tu cam biasalah, rasanye dah update b4 nie kan.............



13 Kata Mereka:

oliole said...

2 2 pun buat laaa...
kita boleh tolong save bajet...buat potluck...kita buat gathering, then celebrate birthday batrice dan papa batrice...zana cuma perlu sediakan kek dan goodies bag aje...
zana buat poll kat blog zana...
berapa orang yang nak join potluck ni...pasti semua orang ingin berjumpa dengan zana dan blogger yang lain...
ok tak cadangan ni?
siapa setuju angkat tangan

Sham Ummi Echa said...

hepi 23rd mos batrice.. x lama lg awk da 2 yrs..jgn noti2 yer..

ko nk coti2 mesia kt ner zana.. heheh aku pon coti2 mesia gak.. tah2 kita g sama tmpt x..

Jue ~ mama DnD said...

x lama g batrice dah nak masuk angka 2 yer...ooo x samam tahun ngan dalila eh..akak i gt same thn 2006. x sama school lah nantikan... tapikan zana kalo kat melaka memana budak yg lahir pd/sebelum 15 januari.. akan masuk darjah satu setahun awal...meaning that umur 6 thn dah masuk darjah satu...tp tatau lah kat johor.. evento aku org johor...hampeh ekekek
sbb kisah benar tu terjadi kat anak jiran mertua aku... 6 thn dah masuk darjah 1 sbb dia lahir awal bulan 1...
pandai majuk tu ikut saper lagiks...mama eh la...
nak p coti² mesia mana zana..?

Jasfyra said...

sekejap je rasa masa berlalu..
batrice dah nk masuk 2 tahun..
arissa bln 4 nanti baru 2 tahun
betul kata oli, wat ar 2-2 sekali zana

Emy Omar said...

Zana dah besar dah anak dara awak tu dah nak masuk 2 years next month..buat both la zana..betul cakap oli zana buat poll kat blog zana tu..apa2 pun happy cuti2 m'sia nanti ye..akak pun plan nak cuti2 m'sia early next year qada' balik cuti ni yang just berpantang & tak dapat nak kemana2 huang..huang..

Mak Su said...

seronok kan dgn perangai bebudak ni, cer kasik dia nasi kuah sup-sup, dia suka tak? utk gantikan susu

MAMA IQA said...

lupa la batrice bape hb? 9hb ek zana? iqa 15hb..kalau dekat2 blh ek kite combine besday bash..huhu! lebih krg je peel iqa dgn batrice..yg lain cuma tang mkn n susu..iqa still berselera lg la..cuma mkn tu main2..geram je kdg2..mkn nk berkwn..nk kite mkn skali..cuba try tukar susu ke..bg yg ade rs coklat ke..vanilla ke..try le..

sue@mamaMaryam said...

ala..zana ingat boleh la kite jumpa.. cuti2 msia kt umah km jelah.. keh keh keh..

cepta masa blalukan.. dah besar anak kita...

Yatt said...

dah besar batrice ni..xlama lagi dah nak masuk sekolah..
bila nengok anak2 korang dah besar cam gini..hati aku mule ler sebak!!!! huuuwaaaaaaa

selamat bercoti2 malaysia k..

sowi dah lama xterjah blog ko ni..maklum ler..bz maaa..hehe

~~ciklinn~~ said...

wah dah besar yer dier... dah keangka 2.... heheeh tak sabar mummy yerk..

zana betull cakap kak oli tu..ko buat dua2 sekali coti2 n besday bash..tapi kalu buat besday kat johor ka? haiyoo jauh maa mau pigi...

mak akak ajak gi johor minggu depan kat batu pahat.. jauh tak dari umah kau dik..

Monkey D Luffy said...

sedarx sedar jadik anak dara... berubah... huhuhu

my qaseh said...

Hehe..it's so cute ur Batrice..umur sma my Qaseh tp Qaseh bln Julai msuk 2 thn..Happy comin' next Bthday both of u..
Bp hb Zana & Batrice

rasp said...

how time flies kan sis..rasa cam baru je dia dilahirkan ..now dah nak masuk 2 tahun dah...