CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, December 20, 2008

LULUH HATI INI

berita panas........berita panas...............xde ler sangat coz' kejadian berlaku mlm tadi..........nak publish mlm tadi....editnyer edit...x leh nak masuk gambar plak... so, jadilah siaran tertangguh hingga ke siang hari............tgh i dok syok2 ngadap flicker sab nengok gambar2 masa besday bash hardy .......sambil memangku my princess tu.......tetiba mata i terpandang satu pemandangan yg sungguh ler tak sedap di pandang............apakah tanda2 merah di lantai itu?........bertitik2........byk plak tu.......betul2 di ujung kaki i........confuse nie..........mana

x cukup kat lantai....kat peha i yg gebussss nie pun ada (*** mana2 yg sakit mata nengok peha i nie......silaler korang tutup mata sendiri yerk.......i kat umah mmg camtu....) ..........patutler i rasa lekit.......

punya lah beria2 i telek sana........telek sini............la, rupanya datang dari sini......

kaki dia berdarah ooooooooooo.......sedihnyer.......tp i confuse plak, darah tu kira byk ler jugak........tp naper, my princess nie x nangis plak.......ckp sakit pun x?...........hilang deria rasa ke apa si batrice nie?

after that.......i pun cuci ler darah tu kan......dah naik kering rupanyer....ntah apa yg kena kat kaki dia sampai berdarah camtu pun i x tahu.........rasa2nya.....kaca kot, coz' pagi tadi dia ada pecahkan piring kaca.......yg tukang bersihkan si laling hubby........just sapu jer......maybe ada kaca2 yg di luar kawasan liputan my laling hubby terkena kat kaki princess i tu kot........
lepas dah cuti letak minyak bagai kat kaki tu........time utk isi minyak kat perut ler plak....susu time...he he he....korang nengok ler dia landing kaki dia tak jejak ke sofa tu.....terapung2 ler plak...keh keh keh

13 Kata Mereka:

mama mya said...

ya allah... manyak nye darah takut akak nengok.. boleh lak batrice x nangis sakit.. hope kaki batrice cepat sembuh..

psstt seksi mama dia tuh.. hehehe gebusss gitu hahaha

farah amoi said...

oit zana! did u check luka dia tuh
ade serpihan kaca ke x..?
plz ler tolong check oiii
seriau nye aku
kot-kot nanti bile dia nak berjalan rasa ngilu or mencucuk dlm tapak kaki tuhhhhh

ishh.ishh...x bawak g klinik ke
biar dia cuci luka..
check sama ada ade x lagi serpihan kaca tu

eihhh...bukan nak takut kan zana
tp...ishh ler...ngeri tgk

sori yea..terlebih cemas plak..


zana!! blog dah start memngong
nak leave msg x lepas
nak upload gambo lagi ler x leh!!!!

idajer said...

sib baik dia tak nangis. tahan lasak nih...;-)

wanie said...

byk nye darah...wanie yg ngeri tgk...besar tak luka nye....tapi batrice ni strong girl la..tak nangis pun

Monkey D Luffy said...

dah check ker? kaca yg kecil boleh masuk saluran darah tau sampai kehati.

Emy Omar said...

Zana..sian batrice..better check takut ada serpihan kaca dalam kaki dia tu..walaupun kecik tapi boleh datangkan bahaya tau..

mummycool said...

zanna sayang oiii.. check bebetul kaki batrice tu.. takut ada serpisahan kecil yang tertinggal kat dalam kaki tu lagi.... mummy takut nanti bernanah....

~~ciklinn~~ said...

alahai kesiannyer... hishh budak2 kalu luka mmglah byk darah kan...

eloklah pulak anak dara tu tak nangis... bagus betullah anakdara ko nie..

huhuhhuh org lelaki dik mmglah wat keje camtu...laki akak pun sama... kalu akak ada kaca yg pecah mesti lap dgn paper basah..so semua kaca2 tu akan lekat kat paper tu...

Yatie said...

siannya, nasib baik tak teruk .. bahaya plak sbb takut kaca tuh masuk dlm kaki aje .. huhuhu, mmg takut kalau kaca terpendam dlm kaki aje ..

my qaseh said...

Ciannnya Batrice..dh ok lum kaki dia..

Ena said...

syeksyinye peha mak dia ekekeke
masyaAllah, nek seria bulu roma tgk kaki dia darah tp kuat tol kan, muka ok jek lagi hehehe

aimi @ kamalina said...

ehh..seram lak tgk darah yg menitik tu.... kena kaca ke??? zana tak try picit2 kaki batrice tu..takutla kot2 ada yg tertinggal kat dlm..bahaya tu... hmmm... next time, kalau ada pecah kaca ke, basahkan kertas @ kain, lap je lantai tu... nanti kaca2 tu akan lekat sama kat kain @ kertas yg basah tu.. :D

JuJue said...

ada baik nyer gi check kat klinik. menda kat dlm ni tak nampak..biar doc ler yg check..

siyauu plak