CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, May 28, 2009

TODDLER SUPER MODEL CONTEST

STICKY MODE

This entry utk cuba nasib bagi pertandingan

Toddler Super Model Contest

anjuran Mama Aqish
yang berlangsung from
5 May - 28 May 2009.........

he he he....
last minute penyertaan............

Here .........3 gambar TERBAIK from BATRICE

(LiTtLE pInK fLOweR gIRL)

(LitTlE oRAnGe fLOwEr pRInCEsS)

(LitTLe bLaCK & wHitE pOLkA dOT pRIncESs)

Nama : NUR BATRISYA QISTINA
Tarikh Lahir : 23 JANUARI 2007

btw.......syarat lain masuk contest ini , kena jawab 2 soalan cepu emas from Mama Aqish

1) Kenapa saya suka baca blog Mama_Aqish?

kenapa erk?.......b'coz....blog Mama_Aqish bestlah.......kalau x best sure ler I tak suka nak baca......yg penting...........every story about Aqish ada .......when, kita ada anak.......kita akan enjoyed menikmati & berkongsi cerita2 anak2 yg lain from others mama blog.......

2) Kenapa my Princess mesti di pilih sebagai pemenang?

ho ho ho.......sure ler kena puji anak sendiri melangit kan......ha ha ha.......Why Batrice mesti dipilih sebagai pemenang.........because.......my little princess nie mmg ada aura bakal jadi Super Model........ even kurang rambut cam others girl.........tp my little princess nie yg paling comel, cute dan menawan di mata saya.........what to say! every mama akan still lihat anak perempuan or lelaki adalah yg tercantik jika nak di bandingkan dengan anak2 org lain.....but.........itu tak bermakna anak org lain x cantik yerk.........diaorg pun cute, comel,menawan.......tp di mata saya.........SHE BEAUTIFUL than others.......& ini budak sangat banyak ragam & akal.....

DON'T FORGET TO VOTE

BATRICE

*** entry terbaru di bawah !

Thursday, May 07, 2009

Dari 1 dah jadi 2

dari 1 toncet now dah boleh 2 toncet............
tanah dah semakin subur makna kan.......
tp mama dia still x berpuas hati lagi ngan kesuburan rambut anak dara nie......

I ingat nak buat cam OLI ler.........lumur ngan santan kelapa........mana tahu rambut leh lebat cam rambut bebe........he he he

Wednesday, May 06, 2009

Happy Besday Alya Yasmin

Sementara I berkursus nie.......and x leh nak ngadap blog for 3 days, uol layan ler citer2 basi cuti last week yerk............and di ingatkan, entry ini adalah panjang berjela2...so, sila sediakan minda anda utk menghabiskan entry ini........he he he

Cuti Labour Day tu......my adik ipar balik........yolah, bukan selalu balik......so, plan balik Tenggaroh on Jumaat tu pun di tanggun ke Sabtu malam...........bagi ramai sikit rumah MIL I tu kan........sesekali Batrice dpt jumpa ngan sepupu dia si Alya tu.........so, happening ler rumah nenek dia.........sampai anak dara tu nangis kejang2 x mau balik........kalu balik umah pun, sibuk ajak gi umah nenek dia ...........sejak2 dah pandai cakap nie........mulut cam mak nenek.....

dialog dia ajak gi umah nenek "mama........jom arrr gi umah nenek" ...... "icha nak aen ngan yaya" ....dlm pelat2 dia...tp still leh catch-up lagi ler apa dia ckp kan...........he he he he

Kebetulan hari nie (6 Mei) besday Alya yg ke-2 ........so, maklong & batrice nak wish HAPPY BIRTHDAY Little Princesss ..........semoga anak maklong yang sorang nie membesar sebagai anak yg terbaik di kalangan yg terbaik...........amin

So, Sabtu petang tu.......b4 Alya & Angah balik Batu Pahat.......sempat ler buat little celebration kat Kluang Station.............just makan2 and potong cake jer.........baby sofiyah tinggal kat rumah......tahun dpn yerk sayang join ..........

~ inilah my beloved anak sedara Alya Yasmin ......rambut cam maggie....bulu mata melentik cam bulu mata unta ~

~ 2 candle for 2 years besday cake ............~

~ blow d candle............heeyaaa...........fuh fuh fuh....lilin x pasang lagi ler sayang ~

~ hu hu hu......muka sedih..........pak ngah, cepat arrr pasang candle.......~

~Mandur of d day...........gaya favourite dia..........tangan kat belakang.........pastu buat muka inspector sahab !~

Berebut2 anak dara 2 org nie nak tiup candle...........yg si alya tu for sure ler mmg dia nyer besday cake kan......xde ler kisah sangat pun kalu dia yg beria2 nak blow d candle........tp anak dara I tu pun nyibuk gark nak blow candle............nyalakan api, tiup, nyalakan balik, tiup lagi.....gitew ler........kalu di layan, mau tengah malam esoknyer pun x settle lg nak blow candle tu.............

~ apa yg seronok tu Yaya..~

~ korang nengok arr.........excited jer muka tu nengok api candle tu kan.........puas ler dok nyalakan lilin tu ~


~ menumpang kasih nak blow candle.....dpt candle extra pun jadi ler........tu lah yg dia pegang dari awal sampai ke rumah.......siap masuk plastik lagi ~


~ bila ler nak blow candle kan Yaya..........sebenar nya tengah sibuk dok melayan Batrice ngan lilin nan sebatang dia tu.......~

~ 2 budak comel........cucu2 kesayangan tok Ali & mak Kiah ~

~ ask papa nyalakan d candle balik ~

I order bubur nasi , Laling hubby order chicken chop.....sedap plak chicken chop malam tu.....pastu dia gark yg sampai awal......pak ngah & mak ngah order mee rebus........... shedapp ..... tp tu ar....kami bertiga punya order...(bubur & mee rebus) giler lambat sampai......about 1 jam gark ler.......nasib ringan mulut tanya ngan bebudak waiter tu.....rupanyer x masuk sistem diaorg...so, xde order..........lepas tu...x sampai 5 minit .......wallah, sampai pun order we'll.........nasib baik sedap......lambat pun xpelah..........atuk & nenek order roti bakar jer............

~ Mak Ngah & Pak Ngah yg mengong ~

~ Alya Yasmin ~

~ laling hubby & Chicken Chop.......order dia sampai dulu daaa........laling hubby abis makan, we'll nyer order baru sampai ~

~ My favourite Blueberry Cake. Engagement & Wedding pun cake yg sama ~

Sambil para mak2 bapak2 berborak and isi perut........anak dara berdua nie berdating tepi pokok............happy bila tengok dua org sepupu nie baik, mesra & saling ingat mengingati........ w/pun jarang berjumpa............

~ luv this picture.....anak dara I buat muka checky kacau si Alya......~

~ my MIL and my biras ~

~ my PERMATA HATI ~

Around pukul 8 memasing gerak balik rumah.....MIL ada yasinan kat area taman. Pak Ngah & Mak Ngah balik Batu Pahat plak.....and we'll gerak balik Tenggaroh.........jadi ler dpt sehari kat Tenggaroh dari x balik langsung kan............

Sorry lah erk..........I malas nak pilih2 gambar..........berderet2 I masuk gambar hah !........korang layan kan jer lah yerk.........kalu rerasa malas tengok gambar2 tu......skip jer lah .........

Jom layan video budak berdua tu plak............

video

Birthday Song to Alya

video

turn Batrice plak menyibuk nak blow candle org lain nyer besday....next year mama buat awak nyer besday party yerk sayang.......promise !

Tuesday, May 05, 2009

Kursus di PENANG

Start esok until jumaat I ada course di Tanjung Bungah Beach Hotel, Penang
kursus under Jabatan Penjara........kiranya acara tahunan utk para PA2 yg berkhidmat di jabatan penjara ler nie........last year di Kuantan......and this year.......buat di Penang pulak...
kiranyer ..........sambil kursus sambil cuci mata.........he he he.....xde ler berkarat sangat otak nie duduk terperuk kat dlm opis jer kan........

Flight I kul 8.50 pagi from penang.......transit di KLIA.......and sampai di Penang around 11++ am
So, esok pepagi gerak dari rumah ke airport senai ..........1st plan nak tido JB jer rumah BUSU...tp cam x best plak.....xpe arrr.......gerak pepagi lepas subuh from Kluang.....lagipun around 1 hour jer from kluang tu senai tu......kena ler budak kecik tu bangun pepagi gamaknyer esok kan....hu hu hu....sedih plak pikir nak tinggal dia 3 hari nie.............yelah, lama dah x pergi kursus jejauh nie.......last gi kursus paling jauh pun bulan 4 last year.......ke Kuantan.......kursus yg sama..........utk tahun 2009 nie, 1st time nak tinggalkan dia.......yg kat melaka tu x aci coz' semalam jer kan......xde ler terasa sangat.......nie kalu 3 hari 2 malam..........ada sayu sikit lorrr hati nie.............


Cantik nampaknyer hotel nie.........he he he......ada swimming pool.......kalu ler bawak anak dara tu........puas ler dia splash2 kat swimming pool ngan papa dia sementara mama dia dok dlm class ...........

Bestnyer kalu dpt bilik yg cam nie........ngadap laut........syoookkkk ooo..........cam honeymoon plak kan........he he he...bab2 laut nie mmg laling hubby I suka nie.........auwwwww

Monday, May 04, 2009

Perkampungan Ikan Bakar Terapung, Umbai

Restoran Nakhoda

Sempat menyinggah makan di umbai.........teringin daaa......padahal MIL dah pesan, terus jer balik johor......coz' dia masak banyak kat umah........tp demi kerana ISTERI nak makan ikan bakar..........kena gark ler laling hubby menurut perintah kan.....................thanks PAPA.

Kitaorg ambil tempat yg leh duduk bersila tu....he he he.....apa erk namanyer?
semata kengkonon utk memudahkan anak dara nan seorg tu.........tp.......mmmm makin pening kepala adalah..........

Korang x yah terpedaya ler ngan lakonan pegang kayu tu....he he he......dia sebenarnyer dok sibuk nak turun bawah tu coz' ada byk menan kat bawah tu........ada car control tu............malas je nak layan..............

Sambil dok nunggu order.............anak dara nie jadi tukang susun pinggan mangkuk plak.......x cukup pinggan atas meja tu.......siap copet pinggan kat meja tepi lagi.................kemain beria dia dok menyusun..........mak dia dok bantai gelak jer nengok peel dia................

Tu dia lauk pauk dah sampai............makan berdua punya lauk cam makan ber4 punya lauk.........we'll order ikan siakap sekor tp masak 2 jenis........sebelah masak 3 rasa, sebelah lagi bakar............pastu kailan ikan masin and telur dadar.........tu jer..............tp............tu pun x terabis........ikan jer yg abis.........kailan ikan bakar nyer kurang meletup lerrr..............

Sibuk sgt nyusun pinggan mangkuk......nie kalu ada offer jawatan kosong tukang susun, mau i antar dia utk interview.....leh tambah pendapatan buat beli baju baru tiap2 bulan...........


video

Lepas kekenyangan gerak balik.........sampai rumah kul 11 lebih gitewww ler..........he he he....I dah x leh bukak mata dah otw tu......hubby jer sesorg bertahan..........ha ha ha........anak dara tu............lagi ler.........lepas makan, nyusu sikit.........pun wassalam................

gitew ler berakhirnyer journey kami..........eceh journey ler sangat kan.............

Petang nie (Sabtu) we'll nak gerak balik mersing..........lama dah x balik..........lepas nie schedule dah busy........next week me ke Penang.......lepas tu Laling Hubby plak ke sipadan.........kena tinggal seminggu.........hu hu hu....I become supermama ler jawabnyer.....sesorg handle Batrice.......tp x kisah ler.........rasanyer other mama lagi super kan.......husband kerja jauh dari mata pun still boleh handle anak tiap2 hari.........cam OLI ........tabik spring ler..........i baru seminggu nanti di tinggalkan................

Saturday, May 02, 2009

Pokok dalam kereta.........

x caya ker.....ngan tajuk di atas.....iyelah.........
x caya.......meh I tunjukkan buktinyer.........
suke tau x caya...x caya..........nie x bohong ler.......
mmg ada pokok dalam kereta..........

haa......baru nak cayo ker..........
tu sumer anak pokok cili besar & cili kampung laling hubby I....kan dah kata.....balik dari KL tu......nyinggah ke Melaka coz' laling hubby ada projek.......nie ler projek nyer....ngambil anak2 angkat dia tu..........
ada 100 anak pokok cili kampung and 100 anak pokok cili besar.......x leh nak masuk dlm bonet......so, kena ler berkorban letak kat seat belakang........

Sebelum seat belakang tu di ambil alih oleh anak2 angkat papa dia........Batrice sempat lagi landing baik punyooooo kat belakang layan perasaan sambil isap susu.........sementara nunggu papa dia berurusan ngan tokeh kebun......