CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, May 04, 2009

Perkampungan Ikan Bakar Terapung, Umbai

Restoran Nakhoda

Sempat menyinggah makan di umbai.........teringin daaa......padahal MIL dah pesan, terus jer balik johor......coz' dia masak banyak kat umah........tp demi kerana ISTERI nak makan ikan bakar..........kena gark ler laling hubby menurut perintah kan.....................thanks PAPA.

Kitaorg ambil tempat yg leh duduk bersila tu....he he he.....apa erk namanyer?
semata kengkonon utk memudahkan anak dara nan seorg tu.........tp.......mmmm makin pening kepala adalah..........

Korang x yah terpedaya ler ngan lakonan pegang kayu tu....he he he......dia sebenarnyer dok sibuk nak turun bawah tu coz' ada byk menan kat bawah tu........ada car control tu............malas je nak layan..............

Sambil dok nunggu order.............anak dara nie jadi tukang susun pinggan mangkuk plak.......x cukup pinggan atas meja tu.......siap copet pinggan kat meja tepi lagi.................kemain beria dia dok menyusun..........mak dia dok bantai gelak jer nengok peel dia................

Tu dia lauk pauk dah sampai............makan berdua punya lauk cam makan ber4 punya lauk.........we'll order ikan siakap sekor tp masak 2 jenis........sebelah masak 3 rasa, sebelah lagi bakar............pastu kailan ikan masin and telur dadar.........tu jer..............tp............tu pun x terabis........ikan jer yg abis.........kailan ikan bakar nyer kurang meletup lerrr..............

Sibuk sgt nyusun pinggan mangkuk......nie kalu ada offer jawatan kosong tukang susun, mau i antar dia utk interview.....leh tambah pendapatan buat beli baju baru tiap2 bulan...........


video

Lepas kekenyangan gerak balik.........sampai rumah kul 11 lebih gitewww ler..........he he he....I dah x leh bukak mata dah otw tu......hubby jer sesorg bertahan..........ha ha ha........anak dara tu............lagi ler.........lepas makan, nyusu sikit.........pun wassalam................

gitew ler berakhirnyer journey kami..........eceh journey ler sangat kan.............

Petang nie (Sabtu) we'll nak gerak balik mersing..........lama dah x balik..........lepas nie schedule dah busy........next week me ke Penang.......lepas tu Laling Hubby plak ke sipadan.........kena tinggal seminggu.........hu hu hu....I become supermama ler jawabnyer.....sesorg handle Batrice.......tp x kisah ler.........rasanyer other mama lagi super kan.......husband kerja jauh dari mata pun still boleh handle anak tiap2 hari.........cam OLI ........tabik spring ler..........i baru seminggu nanti di tinggalkan................

13 Kata Mereka:

oli said...

zana, kat parameswara [ untuk keterangan lanjut sila call sawsomi] pun sedappppppppp...sy ke melaka harus makan seafood sebab sedap, fresh dan paling penting ialah murah...

terima kasih tabik kat sy...hehehehehehe...sy pun sebab ada my sis n sawsomi minggu-minggu balik...kalau tak confirm sy dah berhenti kerja, dah lari pi dok kat melaka...hehehehehehehe

@tune® said...

super mummy ye??
gud lak!!!

eija28 said...

wah zana....pekena ikan bakaqqq kat restoren terapung yerk....nie tmpt yg sama eija pegi hari tu.....batrice boleh ler buat part time kat situ....hik hik hik...

Qasehku said...

Tkpe Zanna kita semua kan super sgla2nya..wanita blh wat pe sja kan..
Dh blh d harap ank daramu itu kan..
Tlg kemas ker kt umah slalu hehe

mama iqa said...

lama dah tak ke umbai sejak ade port baru di bagan lalang.kalau tak blh kate sebln skali kalau takde menda lily dgn en abg mesti trn pi umbai semata2 nk pekena ikan bakar.kitorg ni mmg 'hantu' ikan terubuk bakar

mama mya said...

hahaha comey jek batrice dok susun pinggan tue.. apa kata batrice dok umah mama mya coz manyak pinggan mangkuk nak di susun kikiki (gurau jek kang sekali kena sekeh ngan mama batrice lak)

sedapnye makan boley tumpang sekaki.. :)

Dee said...

wah..batrice rajinnyer..meh dtg umah auntie susun pinggan nak? hehehe..

mrs khairul said...

zana, ni adalah destinasi wajib setiap kali kami ke melaka..hehehe..tp dulu kitorg selalu p yg lama punya..sebelah2 je dgn yg baru nih..yg baru ni tempatnya bersih sket..

amboi..pendapatan sampingan..hahaha..selamat bersilat & bertaekwando yek dgn anak dara itu next week..

Jess said...

Suasana restaurant tu nampak cantik, I plan nak pgi juga lah.

Jue ~ mama DnD said...

batrice meh dtg umah auntie meh..tulung susun pinggan..kak lala susun kain...wah syioknyer...
perjalanan yg puas yerk zana... kalo akak mahu sehari terbongkang pastu..hehehe... gerams a tgk anak pokok cili tu....sib baik x kena kunas ngan batrice hehehe...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

cam best je tmpt ni..siap bersila tu... batrice ada tokoh la, nanti blh keje partime kat sini ya..

~~ciklinn~~ said...

aku kan tingin bangett nak gi makan kat sana....

hehheeh anak dara tu kan rajinnn... tapi depan aku senyapp jerk..geramm tau.....

selamat jadi supermami yer..

Jasfyra said...

terliur plak dengar psl seafood ni..nk jugak..huhuhuu