CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, May 06, 2009

Happy Besday Alya Yasmin

Sementara I berkursus nie.......and x leh nak ngadap blog for 3 days, uol layan ler citer2 basi cuti last week yerk............and di ingatkan, entry ini adalah panjang berjela2...so, sila sediakan minda anda utk menghabiskan entry ini........he he he

Cuti Labour Day tu......my adik ipar balik........yolah, bukan selalu balik......so, plan balik Tenggaroh on Jumaat tu pun di tanggun ke Sabtu malam...........bagi ramai sikit rumah MIL I tu kan........sesekali Batrice dpt jumpa ngan sepupu dia si Alya tu.........so, happening ler rumah nenek dia.........sampai anak dara tu nangis kejang2 x mau balik........kalu balik umah pun, sibuk ajak gi umah nenek dia ...........sejak2 dah pandai cakap nie........mulut cam mak nenek.....

dialog dia ajak gi umah nenek "mama........jom arrr gi umah nenek" ...... "icha nak aen ngan yaya" ....dlm pelat2 dia...tp still leh catch-up lagi ler apa dia ckp kan...........he he he he

Kebetulan hari nie (6 Mei) besday Alya yg ke-2 ........so, maklong & batrice nak wish HAPPY BIRTHDAY Little Princesss ..........semoga anak maklong yang sorang nie membesar sebagai anak yg terbaik di kalangan yg terbaik...........amin

So, Sabtu petang tu.......b4 Alya & Angah balik Batu Pahat.......sempat ler buat little celebration kat Kluang Station.............just makan2 and potong cake jer.........baby sofiyah tinggal kat rumah......tahun dpn yerk sayang join ..........

~ inilah my beloved anak sedara Alya Yasmin ......rambut cam maggie....bulu mata melentik cam bulu mata unta ~

~ 2 candle for 2 years besday cake ............~

~ blow d candle............heeyaaa...........fuh fuh fuh....lilin x pasang lagi ler sayang ~

~ hu hu hu......muka sedih..........pak ngah, cepat arrr pasang candle.......~

~Mandur of d day...........gaya favourite dia..........tangan kat belakang.........pastu buat muka inspector sahab !~

Berebut2 anak dara 2 org nie nak tiup candle...........yg si alya tu for sure ler mmg dia nyer besday cake kan......xde ler kisah sangat pun kalu dia yg beria2 nak blow d candle........tp anak dara I tu pun nyibuk gark nak blow candle............nyalakan api, tiup, nyalakan balik, tiup lagi.....gitew ler........kalu di layan, mau tengah malam esoknyer pun x settle lg nak blow candle tu.............

~ apa yg seronok tu Yaya..~

~ korang nengok arr.........excited jer muka tu nengok api candle tu kan.........puas ler dok nyalakan lilin tu ~


~ menumpang kasih nak blow candle.....dpt candle extra pun jadi ler........tu lah yg dia pegang dari awal sampai ke rumah.......siap masuk plastik lagi ~


~ bila ler nak blow candle kan Yaya..........sebenar nya tengah sibuk dok melayan Batrice ngan lilin nan sebatang dia tu.......~

~ 2 budak comel........cucu2 kesayangan tok Ali & mak Kiah ~

~ ask papa nyalakan d candle balik ~

I order bubur nasi , Laling hubby order chicken chop.....sedap plak chicken chop malam tu.....pastu dia gark yg sampai awal......pak ngah & mak ngah order mee rebus........... shedapp ..... tp tu ar....kami bertiga punya order...(bubur & mee rebus) giler lambat sampai......about 1 jam gark ler.......nasib ringan mulut tanya ngan bebudak waiter tu.....rupanyer x masuk sistem diaorg...so, xde order..........lepas tu...x sampai 5 minit .......wallah, sampai pun order we'll.........nasib baik sedap......lambat pun xpelah..........atuk & nenek order roti bakar jer............

~ Mak Ngah & Pak Ngah yg mengong ~

~ Alya Yasmin ~

~ laling hubby & Chicken Chop.......order dia sampai dulu daaa........laling hubby abis makan, we'll nyer order baru sampai ~

~ My favourite Blueberry Cake. Engagement & Wedding pun cake yg sama ~

Sambil para mak2 bapak2 berborak and isi perut........anak dara berdua nie berdating tepi pokok............happy bila tengok dua org sepupu nie baik, mesra & saling ingat mengingati........ w/pun jarang berjumpa............

~ luv this picture.....anak dara I buat muka checky kacau si Alya......~

~ my MIL and my biras ~

~ my PERMATA HATI ~

Around pukul 8 memasing gerak balik rumah.....MIL ada yasinan kat area taman. Pak Ngah & Mak Ngah balik Batu Pahat plak.....and we'll gerak balik Tenggaroh.........jadi ler dpt sehari kat Tenggaroh dari x balik langsung kan............

Sorry lah erk..........I malas nak pilih2 gambar..........berderet2 I masuk gambar hah !........korang layan kan jer lah yerk.........kalu rerasa malas tengok gambar2 tu......skip jer lah .........

Jom layan video budak berdua tu plak............

video

Birthday Song to Alya

video

turn Batrice plak menyibuk nak blow candle org lain nyer besday....next year mama buat awak nyer besday party yerk sayang.......promise !

12 Kata Mereka:

atty's said...

happy besday alya yasmin..cun ar..terpikat abg fir..ehehehhe

☆ lieya latif ☆ said...

wei zana, besdei alya ko ni same ngan mak aku laaaa....he he he...

ye ar aku suke tgk rambut budak alya ni....kerenteng gile...cam rambut si lily adik aku tuh....tu kalo di perangkan sikit2 tu cun...bela panjang2 mmg cantek....

aku sian ko tgk batrice dok kemaruk tiup lilin tu...siap boh dlm plastik lagi hi hi hi...biase la tu budak2 kan, mmg minat kek, lilin, belon n adiah nie...layankan jek he heheh

D.O.U.B.L.E...S said...

HAPPY BESDAY ALYA YASMIN...

Ayumieza said...

happy besday alya yasmin..nanti time besday batrice buat jamuan gempak giler k hehehehehe

neezareef said...

tul la..batrice gaya inspektor sahab...ye ye o je muke cam mandur estet..ekkekeke

mama iqa said...

suke tgk pic batrice yg tgn kat blkg tu..ala2 gaya mandor ye..hehe

mama mya said...

happy besday alya yasmin.. memang comey.. suka nengok batrice ala2 mandur tue cam dah besar jek.. sedapnye kek yummy!! yummy!!

Big Mamma Bukhari said...

salam zanna..

tq ucapkan tahniah pada kak long t ye!!

sedapnya kek tu.. terliur kak t tau!!

happy belated bday buat alya... comel tu budaknya...

batrice pun nak tiup lilin potong kek gak ye? :-)

Ira Maya said...

HAPPY BELATED BESDAY ALYA YASMIN..

budak kecik sorang tu pun nak tiup lilin gak ek.. comei batrice.. misti tak sabau nk samut besday lagi kan..

abah along said...

comenya cucu atok

Linda Latip said...

ooo bercourse di penang ke zana..hehe blh jupe meber2 di sana klu ade msa dok..skrg dh tgh bulan nih rancak la sume staf gome g kursus outstation la..msa awal thn dlu sume paking penuh kat opis..skrg lapanggg je aku leh paking mn2 ku suka haha

eh lalut lak

hepi besday juge alya yasmin.dn yg plg comel tu ha si batrice wat muke cheeky tu..hahahahaha gerammm la...

reen said...

epi belated besday...
nmpk cm sedap jek kek tu..