CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, June 24, 2009

Birthday Treat

Ngeh ngeh ngeh.............mlm plak............my FIL bermurah hati nak menaja birthday girl makan kat Pizza Hut.........jadi ler kan...........thanks ayah !

*** Apit & Tina ......Apit baru gondolkan kepala sekali ngan si Sofiyah........***


*** Happy Birthday Mama ............***

*** Penaja Birthday Girl ***


*** Batrice yang x berapa nak sihat lagi .......suruh gambar berdua ngan nenek dia pakat tarik muka masam. NO MOOD !***


*** Sofiyah yang dah botak ***

Act Zana mlm tu mmg dah x sedap badan dah..............dah gigil2........tekak dah perit........kepala pun dah pusing2.........tp gagahkan gark ler diri coz' dah ada org nak velanja kan..........harus ler........sakit2pun jadi sihat kejap..............hu hu hu hu

Esoknyer masuk opis gark.........gigih..........yelah, cuti dah makin susut..........lagipun, pagi tu rasa kuat sikit lepas telan panadol activ fast 2 biji malam nyer tu........berpeluh2 I tido even dlm air cond.........balik dari makan2 tu terus flat ......x sedar diri...........tp.....dlm x sedar2 tu........rasa gark ler ada tangan budak kecik yang dok urut kaki mama dia guna minyak kapak.......keh keh keh....nyibuk betul.......xpe lah.......ilang sikit sakit mama awak sayang..........


and.........thanks to kak iena and pn norlia.......ngeh ngeh ngeh.....rezeki birthday girl.



*** cake from kak eina***

*** coklat from Pn. Norlia ***



Last sekali........ehemmm...........pose manja Birthday Girl yang x sihat...............

ahaks..........HAPPY BIRTHDAY TO ME .......again!

Tuesday, June 23, 2009

Dia Buat Concert

Anak dara I tu kemaruk jumpa mic kat umah mak tok dia........dari pagi sampai tengahari dok kejap lari naik umah atas, kejap2 ilang.....kejap2 dengar sore dia melalak kat umah atas.....nak2 Pak Ngah & mak tok ada layan...........

Zasss........layan si Batrice buat concert plak yerk.............


** atas meja pun jadik **

** x cukup 1 mic.........dua mic dia sebat .........**

kemain berdendang sayang lagi ko erk.........nie nurun peel sapa lark nie.....mama? ........no no no.....mama dia mmg xde bakat dalam bidang nyanyian........papa?.......cam xde bakat gark jerrr.......so, ikut sapa? ngeh ngeh ngeh.......ngikut mak tok dia............

video

pitching lari daaaaaaa

video

My mum mmg xtif dlm felda..........kalu ada pertandingan nasyid.....xde muka lain ler yang jadi solo.....sure, my mum my mum and my mum.........kalu ada pertandingan marhaban ker, berzanji ker tadarus al-quran ke........nama my mum sure ada terselit.........jadi ler kan, ngikut sikit bakat mak tok dia tu..........harap mama dia, kalu nyanyi sure ribut taufan datang............ siap banjir bagai agaknyerrrrrr............

SELAMAT HARI TUA !

Happy Birthday to me.............yang ker ..........mmm...........27 tahun.......alamak, 3 tahun lagi dah 30............misi harus di teruskan......

Sila ler wish happy birthday to me yerk..........kalu nak bagi hadiah pun.........silalerr........tp I malu ler plak yerk........ada ker peminat nak kasi hadiah nie........perasaan artis plak.........huuuaarrrrggghhhh !!!! larikkkk

Wisher for me :-
mmmmmmmmmmmmm........BIARLAH RAHSIA !

DOAKAN KAMI BEREMPAT PLAK TAHUN DEPAN ERK !

Monday, June 22, 2009

Balik Kampung....Ho Ho Ho...Balik Kampung

Minggu nie balik Tenggaroh............kali nie no splash splash........just nak citer yang pokok2 buah kat belakang rumah my Mum tu dah start berbuah dan tunggu masa utk masak, gugur dan di perabih kan...............

Seronok nengok buah2 durian berpuluh2 biji kat pokok........my Ayah cakap lagi seminggu insya Allah gugur...........mmm..........minggu depan x balik, nampak gayanyer minggu satu lagi ler dpt merasa...........

Buah cempedak pun........berbiji2 tergantung nak tunggu masa masak.......sedapnyer kan kalu buat cempedak goreng........harum yoooo

Pastu, pokok rambai pun berjuntai2 buahnyer............takat petik pakai tangan pun sampai.......tp belum masak lagi........nie, kenduri satu kampung pun cukup nieeee..............

*** bini sapa lah nie erk........see, bulatnyer buah rambai tu erk.....ngeh ngeh ngeh...bulat lagi yang jadi backdrop tu...***

Rambutan plak.........ada ler sikit.........buat syarat..........tp yang nie rambutan merah..........Zana suka rambutan gading a.k.a rambutan kuning tu..........manis yooo....yang merah nie byk air sikit.....lekit2 ler kalu makan..........

*** x nampak ler plak buah rambutan yg masih hijau tu....***

Memang meriah oooo tahun nie ngan buah2an..............tp yang nie, bukan hasil dari pokok di belakang rumah my mum tu erk........nie hasil dari kebun Zana.......ahak.........kira package........masa beli tanah kebun tu dulu..........mmg dah tertanam pokok durian, pokok rambutan and pokok mata kucing........tp pokok mata kucing x dpt di selamatkan. Laling hubby I gi tolak pokok tu.............kalau lah x di tolak.........x yah gaduh2 beli buah mata kucing kat pasar.........alhamdulillah, tahun nie rezeki nak makan buah durian mmg berlambak2......x cam tahun lepas.........kena beli, tu pun x selalu dpt yang isi baik........tahun nie, hari2 laling hubby dok kutip durian yang gugur.........dpt gark ler jamu jiran tiga buah rumah...........kalu makan sendiri, mmg x abis ler gamaknyer kan.................ngeh ngeh ngeh......syukur syukur.........!!!

Dan cam biasalah........Batrice kalau balik Tenggaroh........mmg x berenggang ngan Pak Ngah dia.......tido pun nak sama...........nie time lepas lunch, kekenyangan......sambil ngadap tv......dua2 lentok x sedar diri.............


FATHER'S DAY KAMI

yeehaaa........HAPPY FATHER'S DAY to my Laling Hubby.............

semoga Papa terus jadi Papa terbaik buat Batrice dan insya allah adik2 Batrice.........insya allah, amin

We'll celebrate kecil2 jerr....tu pun kat rumah jerrr............dengan penuh semangat I buat kek coklat kukus resepi neezareff.......thanks neeza............mmg moist and sedap........cuma zana terkurang letak gula jer...........tu yang ala2 manja jer manis cake tu........but it small matter lerrr.....lagipun Laling Hubby ku itu allergic ngan M.A.N.I.S nie............

Taaaadaaa.........nielah cake coklat kukus hasil tangan I ok.............yang penting Laling Hubby suka...........

dan...........aksi2 seterusnyer sure ler aksi2 anak darakuu yang kemaruk makan kek mama dia..........sibuk nak kek nak kek...........amik ko..........mama dah buat, sila ler perabih yerk !

siap termenung nengok sudu K! ntah apa yg dia pikir pun x tahu ler ............

"sedap tak?"

"edap mama!"

Itu ajer celebration kecil2an Father's Day utk Laling Hubby. Hadiah? ..........tunggu mama gaji erk Papa! ngeh ngeh ngeh...........

Ngeh ngeh ngeh.........jom layan video blues !......idak lerr......cuma Laling Hubby ku yang jadi backdrop tu seksi sikit........dia mmg camtu kalu kat umah..........lagipun, now pun panas kan.....I? x yah ler nengok........lagi seksi dari cik abang I tu.......ngeh ngeh ngeh....

Happy Papa's Day

video

sorry lah yerk.........korang kena pusing sikit arr kepala memasing tu nak menghayati video nie.....lupa nak setting awal2 daaaaaa

Saturday, June 13, 2009

ALKISAHnyerrrrrrrrr

Model iklan Ubat Gigi...........ha ha ha ha.....ada berani ker?


Alhamdulillah..........now, Batrice dah xde nak ngamuk2 sakan macam hari Ahad lepas tu.........pening satu hari suntuk melayan peel mengada2 dia............bebudak nie sebenarnyer pandai simpan dendam hati kan..........once kita marah dia........rupa2nya dia akan ingat and balas balik........so, pengajaran minggu ini.......JANGAN LEPASKAN KEMARAHAN ANDA PADA ANAK2 ANDA...........even marah pun..........pujuk hati kita.....and then HUG & KISS anak2 kita....

Let's me story apa yg terjadi Ahad lepas.........



From sabtu malam lagi anak dara tu berpeel mengada2..............dah elok2 baring and tertido kat dpn tv........biasalah kitaorg kan.......sambil tengok tv...sambil lepak2 bentang toto bagai..........lepas tengok dia dah ketiduran.......Zana pun angkat ler masuk bilik......elok jer badan dia landing atas tilam......dia bukak mata..........pastu, x mau lelap balik.....Zana nie dah kepenatan + mengantuk......laling hubby plak still kat hall layan tv lagi........Batrice kalu dah bangun.........start ler engine dia balik..........keluar masuk keluar masuk bilik x mau tido lagi......when kita dah penat.........apa lagi........Mama dia nie pun marah ler dia..... budak kecik tu plak....pantang ...tinggi suara sikit......melalak cam kena pukul.......and then..........Zana buat x layan dia........dia ngadu kat papa dia kat luar..........pastu x tahu ler pukul berapa 2 beranak tu tido


Pagi ahadnyer tu......Zana nie ngan semangat bangun pagi2 w/pun cuti........menggoreng Nasi Goreng special utk anak dara tu...........dengan harapan dia nak makan coz' Zana goreng asing2 utk dia punya and kami punya.......kemain ler dengan semangat waja kan........ siap tiru resepi guna planta lagi......keh keh keh poyossss.................and after sumer dah bangun dah mandi tu......semangat ler duduk kat meja nak b/fast sesama kan...........bukan selalu dpt b/fast sesama kat rumah ok............tu yg semangat jadi luar biasa tu...........


Sekali tu.............langsung x terusik Nasi Goreng dia tu..........puas ler Zana suap......dia luah balik....bukan pedas pun....sebijik lada pun x letak........just tumis bwg putih + bwg merah + ikan bilis............tumis ngan planta.........tu jerrr.......kecik hati mama ko tau Sayang.........nak tambah sakit hati mama dia tu..........kita suap......pastu dia pi luah kat karpet hall plak...........udah ler mama dia dah menyapu, vacuum and mop lantai hall tu............gerrrraaammmmmmm

And ........dari pagi sampai ke tengahari tu............mmg dia buat perangai lerrrr..........pastu sikit2 nak merajuk.....sikit2 nak menangis........ajak mandi........jerit2 x mau.......pastu guling2 nangis.......alih channel lain pun nak cebik2 ngan guling2 merajuk........... tu belum lagi dia dok pelempang mama dia lagi tu............DIA YG LEMPANG ok..............mmg sangat2 menguji tahap kesabaran mama dia...............


Hik hik hik..............mama dia nie pun satu.........ngan anak pun boleh nak balas dendam gark......geram punya pasal.........masa nak sidai kain kat luar........Zana gi tutup pintu and biarkan dia sesorg kat dalam rumah........meraung melalak mcm apa anak dara tu.............ada ler dlm 10 minit dia kat dlm........giler keji kan peel mama dia...........pastu, x sampai hati.........bukak2 pintu jerrr.........x cukup kaki anak dara tu kejar mama dia..........at last....dua2 berjurai2 airmata........opppsssss...........lupa plak nak bagi tahu..........pagi Ahad tu.......laling hubby masuk kebun.........tu yg tinggal berdua jer ngan Batrice kat rumah ............


Dlm pukul 1.30 tu............laling hubby balik..............so, ngan tak masak nyer.............apa lagi alternative yang ada time perut lapar..........makan luar lerrrr................and kebetulan mmg dah plan awal nak keluar ke Pacific Mall pun...........nak tengok movie.........and kebetulan jugak....ada friends yang otw nak balik kg menyinggah Kluang Station pekena kopi kluang & roti bakar.....so........apa lagi...........cargas ler kami ke sana jugak.................

Akhir kata dari Batrice : PEACE MAMA !

(Gambar2 adalah di snap ketika otw ke Kluang Mall .............muka2 ceria yg sementara sahaja.......balik rumah dia buat peel balik....hu hu hu )

Wednesday, June 10, 2009

Lari-lari Tepi Pantai

Kesinambungan dari splas2 di Tanjung Leman .............jom layan video anak dara tu berlari2an di tepi pantai......sambil papa dia sibuk ajak mama dia berjogging.......POYOSSSSSSS

video

yessss............berat Zana mendadak naik lagi...........asyik NAIK jer.......bila nak TURUN pun x tahu lerrrrr..........hopefully, start rejab until syawal nanti, Zana dpt turunkan berat zana.......hu hu hu hu.........kalu x, harus beli treadmill machine cam Ciklinn ...........he he he he........

Best gark kan kalu dpt jogging tepi pantai petang2 hari.............everyday pun Zana sanggup.......kalu ler rumah kami depan pantai.........kan besttttttt..........papa..........proceed arrr...nanti tua2 duduk kat Mersing..........he he he he.........kita hanya merancang...........tuhan yang menentukan.......

sapa nak join........sila angkat kaki ok!!!!

Tuesday, June 09, 2009

It's BACK !

yesss..........after 2 weeks guna machine fax pinjaman kurun ke 15 nie...............

akhirnya..........hak kepunyaan I pulang kembali..........
HAPPYYYYYYY
coz'............no more manual cutting..............gigih dok guna pembaris nak potong paper faxs yg bergulung2 berlambak2...every day............

start tomorrow........boleh ler bersenyum lenang menerima surat2 thru faxs machine........
i likeeeeeeeeee

Bersinar2 nak start menunaikan tanggungjawab nyerrr...........keh keh keh

Monday, June 08, 2009

Just Little Update..............

Just a little update.....Zana di landa mood M.A.L.A.S........

kaki dah ok......after di urut oleh laling hubby ngan penuh kasih sayang.....eceeehhh......bengkak dah surut...just sakit tu ada lagi lah...tp mild jerrrr.............

Semalam adalah hari yg sangat menguji tahap kesabaran Zana ngan little princess tu.......from sabtu malam lagi dia buat perangai............sikit2 menangis, sikit2 merajuk....sikit2 nak marah......x tahu apa kena ...............ada jer yg dia buat nak kasi mama dia hati panas..........naik suara sikit, cebik muka.........merajuk...and then menangis.........teresak2 ok............

Tengahari bawa keluar...........ok sikit ler after main2 kat playland @ Kluang Mall.........but, bila balik rumah..........dia start balik.... x paham..... x paham........sampai Zana rasa sedih sangat2.....apa salah and apa yg Mama dia dah buat sampai BATRICE merajuk dengan Me!

Inilah risiko bila little princess tu terlalu di manja kan oleh nenek dia..........yesss..........adalah sangat BERUNTUNG when anak2 di jaga oleh nenek mereka.... GOOD in side of kasih sayang, penjagaan and keperluan..........but, bila terlalu di manja oleh nenek..........it spoiled them.........it happened to Batrice..........bukan ler Zana nak salahkan my MIL ........but, it tak adil buat Zana .....it my opinion ok...........

When dengan nenek .......WHATEVER she do.......salah or betul.......nenek akan sokong........kalau salah pun xde nak marah2 punya............so..........SHE will think ........apa yg dia buat semua BETUL......but, when dengan mama dia nie.........salah tetap salah.....if betul........yess....it BETUL.....so, when mama dia marah bila salah.........BATRICE akan set dlm mind dia......NENEK lebih SAYANG dia berbanding MAMA.........and......at the end...........Batrice tunjuk keras kepala dia bila dia x setuju dengan apa yg mama dia buat when dia salah...........bukan ler mean zana pukul dia bila dia salah...(it happened sometimes bila dah terlalu geram........) ....tp selalunyer Zana just tegur say ITU X BOLEH Sayang ! or NO NO...don't do that !....that all.......

One more thing............Zana sangat risau ngan pemakanan dia........now..........susu dah kurang........kalu dulu sabtu ahad.......Batrice akan menyusu around 5 or 6 botol sehari .......200 ml every time.....but since Zana balik dari kursus di Penang bulan 5 hari tu............dlm satu hari nak dpt 4 botol pun susah.....esp malam..........b4 that.........sebelum tido adalah WAJIB dia minta susu and some times..........around pukul 2 or 3 ....she will kejut me minta susu......but now.........balik dari rumah nenek dia around 7 or 8 pm......until kepagi dia x mau susu.......kalu buat pun......membazir jer............dia memain dlm mulut.............betul2 buat Zana risau and geram......

Makan pun sama.............mmg susah nak bagi dia makan nasi dlm sehari.......sekali pun susah......jgn kata sepinggan.....sesuap pun boleh di kira lah..............sometimes rasa kecewa sangat...........Zana penat2 masak utk bagi dia makan..........but she refuse............sedih sangat2......

Entah lerrr.........rasa macam nak hantar Batrice ker Nursery jerrr.............but.......x tahu ler laling hubby Zana tu setuju or not !

oppppss........sorry ok..........teremo plak di pagi ISNIN nie..............he he he....

Tuesday, June 02, 2009

Her Number is ........31

yesss...........no Batrice is 31..........in Toddler Super Model Contest......
don't forget to V.O.T.E for her .........K
uol's boleh vote thru blog Mama_Aqish. So simple......just go to Mama_Aqish blog....and then tinggalkan comment uol's kat comment box Mama_Aqish untuk entry vote for Toddler Super Model. Just click kat link tersebut jer...... That's all...and PLEASE REMEMBER........no Batrice is 31 .........so...vote for 31
cara2nya :
1) Type TSMC_vote_31 (for Batrice)
2) then ....click button send...

(LiTtLE pInK fLOweR gIRL)

(LitTlE oRAnGe fLOwEr pRInCEsS)

(LitTLe bLaCK & wHitE pOLkA dOT pRIncESs)

uol's nyer comment will appear when Mama_Aqish dah approved......
Jom mummies.........V.O.T.E for Batrice....he he he h
(over kan mama dia...he he he )
the vote start form 28 Mei 2009 jam 4.01 pm and berakhir on 2 Jun 2009 jam 11.59 pm
hanya sekali boleh vote yerk kengkawan

Monday, June 01, 2009

Pepagi Isnin Dah Sakit Hati

tensionnn ok........pepagi Isnin mood I dah x ok.........

dah seminggu machine fax I yg buat kerja selama nie bercuti......roller dia problem...so, everytime faks masuk...sure jammed........so, antar pi baiki........and masalahnyer.....
machine faks contract yang di antar oleh supplier jenis abad ke 15 .......
udah ler.....pakai kertas roll tu.........pastu tak auto cut.........giler weiiii..........
dah seminggu I praktise cut paper faks ok..........bukan sikit2 plak tu faks masuk tiap2 hari.......

So........jumaat lepas b4 balik........i off line machine faks tu........
coz' pikir pagi Isnin x mau masuk kerja ngan serabut nengok paper gulung2 kat machine faks tu .........

tup tup tup..........pagi Isnin masuk camnie.................

huuuwaaarggghhh.........sapa x mengamuk ooo pepagi...........nasib boss outstation minggu nie......kalu x, ngan boss pun ngikut mengamuk...................



Gini ler rupa machine faks abad ke 15 yg supplier antar utk perkhidmatan sementara.......

giler aaaa..........kalu ye pun nak untung lebih.....agak2 arrr bg machine faks ganti.......
mana ada guna lagi dah machine mcm nie....................

rasa cam nak hantok jer machine faks tu biar kasi berkecai............

See.........after bertungkus lumus i cut sumer paper2 tu.........
pastu.........bukan ler surat penting pun.......
just pemberitahuan from AG yg claim dah masuk.............

pelik arrr........kata dah guna e-maklum thru sms or email........but still dok nak membazir hantar thru faks .........buat apa..........bukan diaorg masuk file pun lepas tu.........jadi draft paper jer...........

adoilerrrrrr..................

Memang spoiled mood pagi Isnin tau...............