CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, June 13, 2009

ALKISAHnyerrrrrrrrr

Model iklan Ubat Gigi...........ha ha ha ha.....ada berani ker?


Alhamdulillah..........now, Batrice dah xde nak ngamuk2 sakan macam hari Ahad lepas tu.........pening satu hari suntuk melayan peel mengada2 dia............bebudak nie sebenarnyer pandai simpan dendam hati kan..........once kita marah dia........rupa2nya dia akan ingat and balas balik........so, pengajaran minggu ini.......JANGAN LEPASKAN KEMARAHAN ANDA PADA ANAK2 ANDA...........even marah pun..........pujuk hati kita.....and then HUG & KISS anak2 kita....

Let's me story apa yg terjadi Ahad lepas.........



From sabtu malam lagi anak dara tu berpeel mengada2..............dah elok2 baring and tertido kat dpn tv........biasalah kitaorg kan.......sambil tengok tv...sambil lepak2 bentang toto bagai..........lepas tengok dia dah ketiduran.......Zana pun angkat ler masuk bilik......elok jer badan dia landing atas tilam......dia bukak mata..........pastu, x mau lelap balik.....Zana nie dah kepenatan + mengantuk......laling hubby plak still kat hall layan tv lagi........Batrice kalu dah bangun.........start ler engine dia balik..........keluar masuk keluar masuk bilik x mau tido lagi......when kita dah penat.........apa lagi........Mama dia nie pun marah ler dia..... budak kecik tu plak....pantang ...tinggi suara sikit......melalak cam kena pukul.......and then..........Zana buat x layan dia........dia ngadu kat papa dia kat luar..........pastu x tahu ler pukul berapa 2 beranak tu tido


Pagi ahadnyer tu......Zana nie ngan semangat bangun pagi2 w/pun cuti........menggoreng Nasi Goreng special utk anak dara tu...........dengan harapan dia nak makan coz' Zana goreng asing2 utk dia punya and kami punya.......kemain ler dengan semangat waja kan........ siap tiru resepi guna planta lagi......keh keh keh poyossss.................and after sumer dah bangun dah mandi tu......semangat ler duduk kat meja nak b/fast sesama kan...........bukan selalu dpt b/fast sesama kat rumah ok............tu yg semangat jadi luar biasa tu...........


Sekali tu.............langsung x terusik Nasi Goreng dia tu..........puas ler Zana suap......dia luah balik....bukan pedas pun....sebijik lada pun x letak........just tumis bwg putih + bwg merah + ikan bilis............tumis ngan planta.........tu jerrr.......kecik hati mama ko tau Sayang.........nak tambah sakit hati mama dia tu..........kita suap......pastu dia pi luah kat karpet hall plak...........udah ler mama dia dah menyapu, vacuum and mop lantai hall tu............gerrrraaammmmmmm

And ........dari pagi sampai ke tengahari tu............mmg dia buat perangai lerrrr..........pastu sikit2 nak merajuk.....sikit2 nak menangis........ajak mandi........jerit2 x mau.......pastu guling2 nangis.......alih channel lain pun nak cebik2 ngan guling2 merajuk........... tu belum lagi dia dok pelempang mama dia lagi tu............DIA YG LEMPANG ok..............mmg sangat2 menguji tahap kesabaran mama dia...............


Hik hik hik..............mama dia nie pun satu.........ngan anak pun boleh nak balas dendam gark......geram punya pasal.........masa nak sidai kain kat luar........Zana gi tutup pintu and biarkan dia sesorg kat dalam rumah........meraung melalak mcm apa anak dara tu.............ada ler dlm 10 minit dia kat dlm........giler keji kan peel mama dia...........pastu, x sampai hati.........bukak2 pintu jerrr.........x cukup kaki anak dara tu kejar mama dia..........at last....dua2 berjurai2 airmata........opppsssss...........lupa plak nak bagi tahu..........pagi Ahad tu.......laling hubby masuk kebun.........tu yg tinggal berdua jer ngan Batrice kat rumah ............


Dlm pukul 1.30 tu............laling hubby balik..............so, ngan tak masak nyer.............apa lagi alternative yang ada time perut lapar..........makan luar lerrrr................and kebetulan mmg dah plan awal nak keluar ke Pacific Mall pun...........nak tengok movie.........and kebetulan jugak....ada friends yang otw nak balik kg menyinggah Kluang Station pekena kopi kluang & roti bakar.....so........apa lagi...........cargas ler kami ke sana jugak.................

Akhir kata dari Batrice : PEACE MAMA !

(Gambar2 adalah di snap ketika otw ke Kluang Mall .............muka2 ceria yg sementara sahaja.......balik rumah dia buat peel balik....hu hu hu )

14 Kata Mereka:

Dee said...

budak2 mmg gitukan..kena sabar..tp kdg2 ilang gak sabar..biasa ar tu zanna..hihihi..

Mama Mya said...

sama laa kita zana.. akak ari2 dok gadoh ngan cik mya tapi selalunye cik mya menang coz dia main kotor pakai kunci cucuk mata mama dia nie huhuhu

cantik gigi batrice gigi cik mya lum penuh lagi

sama2laa kita bersabar ngan keranah anak :)

~~ciklinn~~ said...

aduhaii dikk itulah kan kerenah anak2 kadang2 bikinn gerammm bangett kan....

akak kan... aliff dulu sellau akka marah... tapi dia baikk diamm jerk...

bila marah aisy dia leh jawabbb "mama napa marah adikk tak sayang adik ker?' "adik sayng mama nak ampun mama" terus aku tersentak... ya allah selama aku marah2 aliff dulu kan dia senyapp jer(aliff pendiam)..tak dpt aku bayangkan dia pendam perassaan dia camner kat dlm tu..... uhuhuhu

sejak hari tu, aku kalau marah2..lepas 10 minit camtu..aku ckp kat dorangg.. yg aku sayang kat dorang so jgn noti2.. huhuhhuhuh

U-jin said...

hahah..siap kena lempang..lempang2 manja tu ahaks..

Mrs LVoe said...

sha pnh jaga my cazen yg kici cam gini la sikap bile mrajuk. mmg sha biarkn je

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

zana, kita ni memang kena banyak sabar melayan karenah anak2.. bukan senang nak melayan dorang tu.. ada masa ok, ada masa kita yang ko..

tu baru sorang, kalau macam akak ni ha, dah dua, kekadang tu lagi la tak terlayan.. boleh pecah kepala tau.. ialah kena layan sama rata, sama adil. tak boleh berat sebelah.. tapi betul kata zana, yagn penting kena selalu hug & kisses anak2..

eh tq yek belanja akak kat kluang stesen haritu ek.

.: Leen-Awie :. said...

mmg kdg2 hangin ngan karenah anak2 nih.. tapi yerlah, bukan derang tu bleh kite marah2 selalu... kesian derang... selagi leh bertahan tahan la smpileh menagis dibuatnya... hehheee... byk2 bersabar je lah kan... sama jer semua budak ni..

nasazfrog... said...

ala cantik gigi batrice... kalau kes tak makan gula2 coklat mmg cantik gigi anak kita kan..

As said...

amboi.. mcm² aksi yg mama batrice n batrice kasi... dlm keta pun jadi.. hehehehe... suka tgk batrice... tang peace tuh.. hehehe:)

☆ lieya latif ☆ said...

he he he he...comel plak aku bace zana....takpe laa..ikutkan ajek..gitu laa dugaan cucu kesayangan nenek nieh.....yg penting ko pun kene pandai tackle hati die, kang die lagi sayang kat nenek die kang....he he he he he

psst....berita yg aku ckp tu, nampak 80% jadi kenyataan .....kalo betul2...kene wat kenduri kite zana...

farah amoi said...

huhhh
sama ler ngan anak-anak akak...
si darwisy tu lagi ler dendam...sapai sudah dia ingat apa kita buat kat dia
hahha

bebudak zaman skang ni lain
diorg cerdik....
apo kita buat..semu dia simpan dlm ati

hahhaha...yg mak-mak plak..
nak lawan anak plak..
hahhaha...

Sham Ummi Echa said...

nk handle bdk2 baya anak kita ni zana mmg menguji kesabaran.. tiba time mood dia x baik tu.. ko buat la apa pon.. dia ttp nk ngamuk.. kalo ikut ati mmg rasa nk pukul je ckp2 kaki dia.. tp x smpai ati la plak.. tp tu la dugaan jd seorang ibu nih.. ada kemanisannya.. bila kita tgk muka dia tgh tido tu..hilang sumer rasa marah.. rasa sayang..nk peluk cium smpai nangis2 je rasa

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ said...

cantik sggh gigi batrice..yelah zana aku pun kdg2 hangen jek...tp dah anak sendiri sabo je la.. huhuhu

Mama Qaseh said...

Huhu kita sma laa Yang..Qaseh pn suka wat pangai cmtue..msak siap2 tuk dia tetiba tkmo mkn n luah smula huhu sadis tul ht msa tu kan..harus bgenang air mata yang oiii hehe