CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 29, 2008

ROMBONGAN CIK KIAH - part II

Busu sampai umah MIL dlm kul 1.++ am .......lepas angkut sumer barang yg cam nak pindah tu ......gerak ke ayer hitam plak untuk ambil Mak Leha and Co. Dari Ayer Hitam gerak ke KL dalam kul 2++ am. Bila satu bas penuh ngan ahli keluarga........korang tahu2 jer apa yg jadi...kecoh yg amat.......memasing keluar citer memasing kan.......so, sumer sekali ada 5 keluarga bersamaan dgn 22 orang dan yg paling kecik Batrice.

Act. Batrice dah tertido sementara tunggu Tok Su dia sampai. Masuk2 bas jer terus bukak mata......... mmg nampak ler muke blur2 dia tu dok dlm bas.....yelah, x pernah kan......cam takut2 pun ada.....langsung tak berbunyik & bergerak......statik jer kat seat dia tu.

*** muke blur jer.....time nie on d way ke ayer hitam ambil mak leha & co. Time : 1:38 am ***

Kitaorg berhenti kat R&R Seremban........dlm pukul 5 am lebih gitew ler...........lepas memasing isi perut, solat subuh bagai.........gerak balik ke KL.......kalu ikut MIL nak terus mandi & salin baju kat situ ajer........hu hu hu, x larat ooo pepagi buta nak mandi......sejukkkk.........so, amik keputusan, mandi & bersiap kat Masjid Jalan Duta..........betul2 cam pelarian ler....keh keh keh...yelah, takkan nak mandi kat umah pengantin plak....udah ler kecik, yg sampai plak ramai...ntah bila dpt turn nak mandi nanti.........

Sampai Masjid Jalan Duta pukul 7 am.........siap2 sumer......dkt pukul 9 am baru gerak ke umah pengantin...........ramai yg amat plak manusia yg mandi & bersiap kat sana...........campur bas kami ada lebih kurang 7 buah bas.......korang bayangkan jerlah ramainyer manusia kat sana ......

*** i and princess ***

*** antara ahli rombongan cik kiah. Yg diri tengah2 tu ketua rombongan yerk uol ***

*** close up sikit muka ketua rombongan tu yerk........***


*** otw ke umah pengantin.........sempat lg merenung keluar...pkr apa agaknyer ***

Sampai umah pengantin pukul 10 lebih jugak ler..........sebenarnyer rumah pengantin nie rumah pakcik hubby gark.........kat kuarters polis gombak kalu tak silap.......dia buat @ dewan ........ kami yg baru sampai nie....... lepas isi perut sikit, borak2 sikit...........memasing sebenanyer cari port nak landing kepala......maunyer idak........sumer boleh di katakan x cukup tido ler.....yelah, dlm bas.........tido2 ayam jerlah, bila x cukup tido nie.....mula ler kepala ala2 sengal jer........tp mmg tak best ler gi kenduri jejauh ...........pastu x cukup tido......mmg tak dpt nak menghayati kemeriahan majlis tu..........i & hubby mmg dah xde mood nak ngadap pengantin kat dewan nun.......pala nie pikir nak tido tido tido and tido.........hu hu hu ngantuk tahap gaban ler kiranyer...... jom layan gambar2 time majlis yg sempat i snap...........

*** geng2 rombongan cik kiah 1....oren team ***


*** geng2 rombongan cik kiah tengah bergossipan ***

*** geng2 rombongan cik kiah dah ready nak makan ***

*** i, along, mak lang & laling hubby ***

*** our big happy family ***

*** i, batrice & laling hubby .......i nampak besar ler ngan baju nie...huuwaaaaa ***

Gerak balik johor dlm kul 5 lebih giteww ler........memasing dah penat yg amat.......tp i & laling hubby tak balik........ada benda yg laling hubby nak carik.....hu hu hu....so, cam biasa lah, check in umah mak long lin @ cheras........ later i citer yerk.....apa yg laling hubby cari tu........so, cam biasalah kalu dah nama rombongan cik kiah......sebelum balik pun happening lagi.....memasing dok pikul beras sekampit ...........stock beras tak abis banyak tu..........tuan rumah terlebih baik hati...he he he...thansk yerk Wak !

*** Busu, Wak Bain & my MIL a.k.a Cik Kiah ***


14 Kata Mereka:

Dee said...

wah..seronoknyer zanna..dhlah berbaju oren sumanyer..pastu dpt beras lagi tuh..baik sungguh tuan rumah ye..hehehe...

Monkey D Luffy said...

hari oren sedunia ker

oliole said...

saya pernah sekali ikut rombongan kawin naik bas...pergi kelantan...
bas pula rosak...walaupun masa tu bujang, tapi memang tak best laa...pengalaman yang ngeri...mando manda di toilet pasar yang teramat sangat kotor...uweiikkkk...

aimi @ kamalina said...

wah zana... memang meriah!! kaler oren tu nampak cantikla pulak... batrice baik yg dlm bas.. bagusla mcm tu...lain kali blh bawak naik bas lagi.... :D

Tapi kalau travel jauh2 ni, penat tak yah cakapla kan..mmmg penat... cuma bila dah ramai2 tu rasa seronok je..

neezareef said...

cam sonok je dekat 1 bus kongker

yatt said...

wahhh hapy je korang semua yea..
nama pun rombongan kan..mesti penat..tp sekurang2nya batrice dpt merasa naik bas..

Mama Mya said...

wah meriahnye rombongan cik kiah nie.. ketua rombongan tue pun alahai comeynye.. zana baju ke yg besar? bukan bunge ke? hiks

Jasfyra said...

eeeiii..xpernah lg merasa camne p kenduri kawen naik bas.teringin nak rasa ar..hehehe
xbest ke zana?uhuksss

rasanya hang nampak besar sbb baju tu ada lining kot..lining dia tebal ke zana?sebenarnya xde ar beso sgt mung nih..lain le daku

~aza...as / ummie afiq~ said...

meriiiiaaahhnyeerrr rombongan cik kiah pi kenduriii :)...bestlah family besar ni...pegi kenduri siap naik bas...kak aza belum pernah merasa lagi pegi kenduri rombongan :)...kalau rombongan lawatan pernah lah...hehehe

Sham Ummi Echa said...

mmg meriah rombongan cik kiah nih..theme oren lagik.. elok jer anak dara ko tu naik bus yer.. aku x penah bwk echa naik bus lg..dkt2 pon x penah..kalo jauh lg ler x pyh..da trbayang da keletihan yg akn ku lalui..chewah..

cntik per baju ko tu..trserlah keayuanmu...

yong said...

amnoi kiutnya si princess dgr tight dia tu....hehehehhe oren gitu...

weh, dapek beras sekampit sorang ke???

mrs khairul said...

pergh..dapat berasss u..best tuh..brape kampit ko kebas zana??hahah

weh aku minat giler la ngan ketua rombongan tuh...hehhehe...masa adik aku kawen pun mak aku sewa bas..ye la dpt org KL x kan nak naik keta plak kan..byk tuh kos minyaknya..plak tu 1 blok nak ikut..lom kira sedara mara g..

so far aku lom pnh ajak kanda naik bus..agak2 ntah mcm mana peel dia nnt..batrice mmg diam je ke sepanjang jln zana? x sibuk dok berjalan kedepn blkg?

~~ciklinn~~ said...

aperlah yg dimenungkan dek batrice tu.... hheheheheeh

rasp said...

hahahahahaha mmg sesuai batrice jadik ketua rombongan, takut aunty tengok dgn aksi tangan blakang tu :D