CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 02, 2008

SMILEY MOON

1 Disember 2008
8.45 mlm

Tgh syok2 main game kat pc........papa dok terjerit2 kat luar......apahal plak laki aku nie...? kacau daun tul ler...dah nak angin dah nie...dia main game kita tak sibuk pun panggil2 tau...

tak lama pastu.....budak kecik tu plak nyibuk....sibuk tarik baju ajak kuar sambil mulut kecoh

Batrice : mama........mun......mun......jom jom!
Mama : yelah moon...gi ler ngan nengok ngan papa...mama nak main nie jap...dah nak game dah nie..
Batrice : mun..........jom
Mama : yelah yelah.....kacau arr echa & papa nie....

WAH...............cantiknyer.......terlopong sat mulut nie.........masya allah...........kuasa Allah yg menjadikan bumi & langit dan seluruh isi alam........cantik sangat............DIA seperti tersenyum pada sekelian makhluk di bumi..............





korang nampak?............sorry lah yerk........camera zana camera murah jer.....tu yg tak leh nak dpt gambar cantik tu..............ok kita try zoom yerk kengkawan............

nampakkan............masya allah.......

look like...........bibir yg tersenyum dan mata yg memandang........tp time nie yg sebelah lagi tu cam dah kabur2 sikit...........

kalu ikut kat akhbar........fenomena nie berlaku 5 tahun sekali.........yg mulut tu bulan.......yg mcm mata tu planet mustary & zuhrah kalu tak silap.............naper 5 tahun lepas x nampak erk.......? kih kih kih............


14 Kata Mereka:

shimazahar said...

zana ... akak perasan bulan dengan bintang tu... time tu akak dekat klinik.... sungguh menakjubkan.... rasa macam seseorang sedang senyum dekat kita.....
akak ingatkan bintang .. bukan ek?...

Hirda Ibrahim said...

apsal aku x tau benda ni ek?
alhamdulillah zana, ko leh tgk benda2 camni live lagi...

sian batrice & papa, x pasal2 kena marah..hehehe...

Mimi~Najeeb said...

saya pun tengokkk malam tu...sungguh comel tgk bulan tgh senyum...

eija28 said...

zana...aku tahu pasal kejadian menakjubkan nie pun mase hubby tgk berita tv3...pastu aku cepat2 keluar dr bilik tgk kat tv....pastu aku tinjau2 kat tingkap tak nampak arrr...dah hilang kot masa tu....ko untung dpt tgk secara live lg....kuasa tuhan kan...knp 5 tahun sekali jerk erk...kan best klu dpt tgk hari2 mcm tu....

The Spiral Eyes said...

kamu sunggh bertuah kerana dijemput untuk menjadi follower si bakal pasa sanda ini
sila hadir untuk parti buih di blog aku

Jasfyra said...

mmg cantik kan zana...aku tgk gak mlm tu.ekceli xtau menahu langsung.just tgk n ckp cantik je..
sok kuar paper kata bulan senyum..baru ku tahu..hehe

idajer said...

ha'ahla....cantik betul!!:-)..

Tink said...

mmg cantik masa tu kan zana...
telopong molot hakak heheheh...

k.nurul said...

subhanallah...cantik kn zana..
akak trlepas le nk tgk...rugi giler...huhuhu...

izman said...

alhamdulillah aku jugak sempat tgk smiling moon ni. cantik. tu pun wife yg tunjuk.

link ngan aku?

Jue ~ mama DnD said...

ko der gak rezeki nak tgk zana..siap sempat snap picas lg..akak ni.. tgk kat e-mail sajok.... terlepas peluang yg dtg 5 th sekali...

Jue ~ mama DnD said...

ko der gak rezeki nak tgk zana..siap sempat snap picas lg..akak ni.. tgk kat e-mail sajok.... terlepas peluang yg dtg 5 th sekali...

oliole said...

kenapa saya tak tau apa-apa pun...untunglah zana dapat saksikan dengan mata sendiri...

yatt said...

eehhhh..napa aku xth sal benda ni??? uuuwwaaaaaaaa
terlepas peluang aku nak tgk "anugerah" Allah...:-(