CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 11, 2008

NAPER ERK?

tadi online...
pi jengah blog kengkawan....
zana try bukak blog oli - http://sawsawlady.blogspot.com/
tp...........
apsal x boleh......blog was removed



OLI, what happened.......
dah rindu ngan sawbebe...........patutler dah baper hari oli tak update...
coz' selalu dlm satu hari oli akan update 2 or 3 entry baru.......
so, ada sesapa ke boleh bantu?

rasanyer........kak watie (http://quefamily.blogspot.com/) mamanyer cik mya pun sama kena cam nie..........
alahai, rasa takut plak
yelah........kot2 nanti my blog plak jadi mangsa........
so..........apa yg patut i buat........

x best ler camnie.................

ADA SESIAPA YG BOLEH BANTU KE?

18 Kata Mereka:

mrs khairul said...

weh..aku pun serun gaks zana..ble ek terdelete sendri..tak kan empunya blog nak delete kan..virus apa...atut..atut..(versi kanda)

nak komen video batrice tuh...ko nih ngacau jek anak daro tuh tgh khusyuk isap poting..tgk tuh muka dia pun masam jek..keh,,keh..

weh zana aku blk kg ahad nih..dh raya aji aku tak dpt blk..then ari selasa blk BP plak umah MIL..adussss ni yg mls.............heheheheh

farah amoi said...

lor...
oli pon kena gak?

a'ah watie mama mya pon kena
nape leh jadi cam ni ehh
ape kata reportkat blogger direct
maybe diorg leh solve prob...

lor
takut weihh

cam kes banglo ranap kat bkt antarabangsa plak kannnn

wanie said...

skrang ni byk blog kena remove..kenapa ek...takut pulak...

oli ngan mama mya pun kena ek...takut la kalau blog kena remove ni...nak kena back up blog la camni

yong said...

haah lah kan. dah blog pulak sekarang yg gelong...dulu fp...

kita kena buat back up..ada yg recommend CodePlex utk backup kan sehala isi perut bagai blog kita include comments, http://www.codeplex.com

yong tgh usha2 cemaner nak buat...

~~ciklinn~~ said...

haah akak nakmasuk sana pun tak boleh... ingat kak oli yg remove..haiyoo....

akak dah ym kak oli tapi dia lom reply lagi..

oliole said...

zanaaaaa
terima kasih kerana sudi kongsi masalah saya di sini...
sayalah salah seorang mangsa...
blog saya tiba-tiba kena removed oleh pihak pengurusan blogspot...
sehingga sekarang pun saya tidak tahu puncanya...
saya try nak create new blog dengan guna link "sawsawlady" balik pun tidak dibenarkan...rasanya link saya ni sudah dimasukkan ke dalam black list kot...
mommy lily, mama mya rasanya pun kes yang sama dengan saya...
tak sangka usaha blogging dalam setahun ni hilang begitu saja...
semua duka dan suka hilang begitu saja...
saya tengah dalam proses membuat domain sendiri...nak buat Dot Com...hehehehe...bayar sikit tapi hati senang...
mungkin di dunia ni tak ada apa-apa yang free kot, semuannya kena dibayar...begitu juga dengan blogspot (kalau blogspot mau minta duit yuran bulanan ke,tahunan ke, cakap laaa...kita kasi...tak payah nak removed blog kita tanpa sebarang notis...)

Cik Puan Mimi said...

akak pun perasan jugak blog oli kena removed.. mommy lily pun kena jugak kan.. ishk takut la macam ni.. ingatkan bila ada blog, boleh la buat personal dairykan.. ni jadi benda lain plak.. risaunya..

lieya_latif said...

dgr gak pasal ni...ramai dah kene tau....halamak camne ni....camne nak wat backup yeak...i ni bute IT sikit....ishhh...leceh le camni...

muhaiyom said...

ee..bahayanya..kita penat2 je wat coretan itu ini..last2 kena remove pulok..patut la try masuk blog kak watie smlm x leh...susah la camni..

Mama Mya said...

betul kata oli kalau nak suh kita bayar yuran ke apa ke bagitau laa jangan main delete jek.. wat sengal ajek.. time kasih zana wat n3 tuk kami di reject dari dunia blogging kakaka (masih gelak lagi tue) saya juga ingin mengikuti jejak oli.. dot.com.. waaachaaaa

aFkaR'z said...

hi zana, thanks sudi menjengah ke blog aku...

sesapa nak tahu camana cara nak back up, boleh pi tengok kat blog aku, aku dah dapat cari penyelesaian yang temporary...

kalo idak pun, jom beli domain RM50 SETAHUN i.e. RM0.14 sehari... pun boleh tgk kat blog aku, kawan aku ada provide kan domain ni... lagi save!! tak payah risau kena removed

MAMA IQA said...

siannya kat oli..seriau gak ni..abih ilang camtu je..yong, meh kite usha2 dulu website yg ko ckp tu..jom kengkawan sume kite terjah!

Jue ~ mama DnD said...

geruns a zana.. dah lah daku ni buta it... blig nipun a terkial² lagi... kena cari pakar nie...

Nur a.k.a admansyah said...

Akak lagik X paham mendeX2 cenggini.

In case happen to me... mmg adikX2 akak ni-lah yg kena tolong coz mmg X reti nak set-up balik!

Nauzubillah..

Monkey D Luffy said...

terdelete sendiri? takut lah plak

Sue@MamaMaryam said...

alamak camne ni?? takott... help..help.. klu tau2 apa cara utk backup bgtau ek..

rasp said...

sis, mmg ramai dah terkena tau..blogger/blogspot tengah menggong...patutnya bagi salam, tanya sanggup tak bayar yuran ke fee apa2 ke bagi notis ke..ni suka2 hati je mendelete blog owg..

Mak Su said...

dia nak tukar add kot?