CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 05, 2008

PAPA YG MALANG

Petang semlm b4 balik kerja...dpt call dari hubby...tp x sempat nak angkat....so, i call ler dia balik....
aiyoookkk...........

"mama ambil batrice dulu ler....papa kat batu 4 nie....."
"apsal lark.......papa buat apa kat bt 4 tu?"
"papa excident ler....lori langgar!"

wah......i udah gigil2 nie.....camno ler lorry tu leh langgar hubby i...dah ler dia naik motor time tu....dah x senang hati dah nie....

"ok ok.....mama gi terus umah mak"

dlm pale otak nie otw balik tu....sambil drive sambil mikir yg bukan2.......mcm2 pale otak i nie berimaginasi tau....maunyer tak....lori langgar motor.........korang pikir arrrrr..........

sampai jer nengok my hubby dok dpn pintu ngan muka letih.....

"papa teruk tak....motor camner....camner leh langgar..."
wah tu dia...x sempat nafas hah hubby nak jawab........sape tak bimbang ooooiiiii

" sikit jer lah mama........papa kan kebal" boleh buat lawak lagik erk..
" lebam kat kaki kanan jer....xde pe2 lah...."
"camner leh kena langgar nie.........papa bwk laju ker"
"byk ler laju..........papa nak masuk simpang tmn makmur tu...ntah lori bodoh tu boleh plak langgar belakang....sib baik ada box tu...kalu tak terus jer dia langgar papa........"
"abis tu...nak gi klinik tak nie.......meh mama tengok!"
"x yah ler..........xde luka pun....sikit jer nie............."
"yelah tu.............mlm nanti jangan sibuk2 ckp sakit erk ngan mama"

and then.......kami pulang.....sempat ler isi perut dulu kat kedai makan...........
sampai jer umah...siap2 mandi bagai....sambil dok baring2 nengok tv........hubby dah buat muka....ckp nak demam ler.....kaki lenguh ler.....hah ! tulah, org suruh gi klinik x nak....

mlm tu......mmg hubby susah nak tido........kaki dia dua2 belah cam sengal2.......so, sebagai isteri mithali kan.....(***mithali ler sgt.....) bgn ler pi urut2 kaki tu ngan minyak panas kan..........sib baik lepas urut2 tu............dia ok tido nyenyak sampai ke pagi.........i plak tak leh tido.......sekejap2 bangun.......sekejap2 bangun..........wah...letih ooo camnie..................

ini tahun sudah dua kali ooo my laling excident motor..........yg pastu, dua2 pakai suar yg sama........harus i buang seluar tu...........bleh tak gelar suar tu SELUAR MALANG..........kuang kuang kuang..............x pasal2 seluar plak jadi sebab........mengong betul

11 Kata Mereka:

Jasfyra said...

uih, sib baik hubby ko xde apa2 zana...leh lak eksiden 2 kali pakai suar yg sama ek..buang kan je ar..hehehe

elly said...

ha... sib baik papa batrice x ape2... sape yg x risau zana kalo laki kite dtimpa musibah camtu... mintk simpg la kan...

atty's said...

kalo kty ..kty buang suar malang tuh..

farah amoi said...

wahhh..kalau farah ler
mau aku dah x leh bawak kete dah
ngannn lori tuuuuuuuuuu.........

ishh la....kalau farah ler...aku dah soal panjang lebar dlm tlepon tuh

tp alhamdulillah x teruk mana
box tu ler penyelamat hubby yea

hehhehe...
memang ler dah eksiden tu
malam nye dia lenguh badan abis ler
sebab terjatuh kan...

moga ur hubby cepat pulih yea

Mak Su said...

seb bek tak dak apa-apa ek, kebal katanya... :)

suar tu kena mandi bunga, ahaks

wanie said...

nasib baik takde ape2...mesti zana risau gile time tu..

MAMA IQA said...

dulukan zana, aku penah eksiden kat selekoh air papan tu..lap baik punye! abis sluar track tu kena darah..mak aku tak simpan pun..dibuangnya dgn baju aku tu skali..
so ape kata ko pun buang gak sluar hubby ko tu..hehe~

Norsham said...

kwn akak dulu. dia accident masa tgh lintas jln. kena langgar dgn keta. x lah teruk sgt. tp mak dia bakar semua baju + skirt yg dia pakai masa accident tu. mak dia kata bawak sial. boley?

Sham Ummi Echa said...

alhamdulillah hubby ko x pape kan.. hishh seriau aku dengor..eksiden ngan lori lak tu.. seramnyer..

Jue ~ mama DnD said...

syukur lah zana xde per per... yg laki u tu pus satu... dlm tepon tu ckp ah xder per per... buat pn.bini risau jerk kan.. tpkan zana.. dah dia siap leh call ko tu maknanya dia oklah tukan..tp kalo dah cemas tu mana leh pikio kan... pasai suar malang tu.. ada gak kot hububgannya.. ekekeke.. sbb kawan akak penah 2 kali keguguran masa pakai baju yg sama..kebetulan kot... ekekeke

~~ciklinn~~ said...

alhamdullilah takder paer2..hishhh budus tollah lori tu....

hehehheheh haah eh tak pasal2 suar jadi mangsa... ko buang tak suar kecik dier... mihahahhah