CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, December 12, 2008

THE NEWS - GUD or BAD?

Tengok tajuk akhbar kat atas nun..........so, what korang pikir.....maybe for yg swasta x terasa sangat ler kan.......tp, for yg kerja kerajaan like me........sangat susah hati........why...why...why....?

Teremo plak di situ yerk.........

Actually, ikut laporan akhbar.....start from 1 JANUARI 2009 .........kelayakan cuti tahunan kakitangan awam akan di kurangkan sbyk 5 hari......means....kerani2 cabok cam i nie.........from 20 hari akan tinggal 15 hari sajork.............yg pangkat tinggi2 tu maybe x terasa sangat ler kan....coz' kelayakan cuti tahunan pun lagi byk dari yg bawah2an cam me nie.......oh tidakkkkkkkk...............tp nasib ler hanya melibatkan KAKITANGAN AWAM BARU sajaerr.........baru2 pun.......sian gark kat depa tu.............

Tp jgn ingat yg lama nie x terlibat ok....yg lama nie akan diberi opsyen samaada utk mengekalkan kelayakan yg sedia ada or pilih kelayakan baru yg di kurangkan itu..........agak2 ler kan........berapa ramai yg ambil opsyen kurangkan kelayakan cuti kepada kelayakan yg baru...?....I...sure2 ler i ambil opsyen cuti lama........sapa mau kurang cuti lorrrr......kalu tambah xpe lah jugak kan...kan .... kan...

so, cam biasa CUEPACS akan ambil tindakan .......wah........i like...........sayang ler ngan CUEPACS...dan2 tu sayang kat CUEPACS.......oppps.....harus ler sayang demi kebaikan bersama kan...........

15 Kata Mereka:

yong said...

lega! bila baca terma kecuali di situ! (refer pada pekeliling baru tu) hehehehehehe. tak kena..

Jue ~ mama DnD said...

walopun aku kojer swasta.. tp bab coti biasernyer ikot gomen.. coti 20 hr pun x cokup..(akulah)..kalo tinggal 15 hari...sedey..sedey...
..harap..betuilah tuk staff bru jek eh... aku baru nak bangan by 2010 aku akan dpt 25 hr coti thn...

Tink said...

org nak mintak tambah sekali kena kurang huhuhu!!!!!
tak cuke lah

aFkaR'z said...

oh yang keje swasta dah lama terasa tiapkali pekerja awam naek gaji.. kekekeke

lieya_latif said...

aku tak kisah mane2 zana..sebab aku pun jarang amik cuti...tuk tahun nie...dahbulan 12 nikan...cuti aku still ade 10 hari lagi.....aku pun pelik ape sal aku jarang cuti keh keh keh

aku tak bace paper lagi....jap lagi la aku bace.....kalo opsyen tuk leh tukar ngan duit ke...aku nak laa ahahahahahaahahaa mate duitan sungguh!!!!

shafa said...

tuk pekerja swasta xterasa sgt ler...
sbb kite mmg dh diberi cuti yg sikit...
xaci ler boss nih..
kene ikut gomen ler...

rasp said...

aiseyman, memikirkan kengkawan yg kekurengan cuti mmg lah kesian tapi cam i nie...cuti tahun ni pun tak tersentuh lagi..yg tahun 2007 pun lum habis, camne plaks tu *uhuks*

~~ciklinn~~ said...

huhuhuhuh makin sikit lah diorg yer dik... seb baik ko tak terlibat yerk.....tak per kalu nak coti bayak ko beranak cepat sikit adik batrice mihahahhahahha

dik cantik nyer gambar header tu...veri the kiut

Mama Mya said...

cantik gambo batrice kat atas nun.. dah sikit erk cuti hehehe..

tapi tuk pekerja di tempat akak nie, rasanye nak cadangkan bos wat 4 ari bekerja pastu 2 ari lagi tolak cuti tahun or gaji hahaha sape suh dorang malas2 ajek wat rugi duit company hahaha.. tapi akak terkecuali lah erk sebab akak rajin.. RAJIN UPDATE BLOG

haa kan manyak idea jahat tue sape suh sita blog akak kan dah manyak marah hiks (apa kaitan blog ngan pekerja hiks)

farah amoi said...

ehh
yea ker
tp dgr kat TB td mcm lain plak bunyi nye
maybe farah silap dgr kot td

ingat kan dia cakap pasal carry forward nye leave....
o..potong cuti rupenye...


rajin tul zana wat kuiz ek
semenjak bsiaran langsung dr umah ni
lagi kencang ler...

nanti sini ler at mine plak yea

akan ada kuiz gaksss....
muahhahahha



nak tanya
kalau guna lappy
camne nak print screen nye?

zino said...

berapa hari cuti pun memang tak cukup.. lagi pun sabtu dah cuti.. publik holiday pun banyak.. MC ada 15 hari lagi.. banyak dah tu tak cukup juga ke.. hehe

Sue@MamaMaryam said...

aku dl dpt 24 hari.. sejak thn 2008 ni suma jd 20 hari.. huhuhu thn dpn ni tambah semula.. xtau la bape hari plak.... al-hamdulillah

atty's said...

huhuh..kalo kty langsung tkde coti..ehsan bos je..

Monkey D Luffy said...

annual leave swasta tak sampai 15 hari pun.

PerantauSepi1306 said...

hmmmmmmm... kena paln cuti bebaik la bebudak ni kan.. kalo tak misti menggalakkan MC jer...