CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 22, 2008

keBOSANan TAHAP KE-3

Sabtu dok berkurung kat rumah.........memula ajak my laling hubby gi BP Mall shopping perabih duit...........dia kata ahad........coz' nak buat spot rim yg bengkok dulu.......lagipun mlm nyer ada mesyuarat taman..........ok fine........i terima..............w/pun dlm hati dok berbuku

Ahad plak...........bila tanya laling hubby tak gi BP ker?........dia diam buat tak tahu........wah, dlm hati sudah berkocak ooo..........mana janji nak pergi hari Ahad.........duduk rumah tahap bosan yg amat...........i x kira i merajuk jugak semalam...............udah ler i dah berangan2 nak shopping baju utk Batrice ..........nak cari baju oren utk pakai kat Majlis kenduri kawen cousin hubby sabtu nie.........huuuuuuuwaaaaaa............menci menci menci...

So, bila i dah busan tahap ke3........batrice nyer busan dah cecah tahap ke4 dah.......tengah2 dok tido2 tu........boleh plak tetiba dia bangun menangis sambil merajuk.........hu hu hu........nie sumer papa nyer pasal ler nie........dok kat umah x kuar gi mana2.......busan tau........bukan mama jer pandai busan......batrice lagi terror tahap kebusanan dia.....sikit2 merajuk.....sikit2 marah............wah!

Lastly.........bg meredakan tahap keBOSANan anak i.........i bwk gi playground dpn rumah.......bagi ilang sakit di hati ini.........chewwwaaaahh...................x mau citer byk2.......korang layan ler gambar2 yg ada erk.............i nak layan hati i plak nie.............
Tengok arr muke keriangan anak daraku ini bila keBOSANan dia dah ilang...........giler sengih sampai ke telinga

over sengih nampak

usha pakwe sebelah ke apa?

cara2 kontrol ayu k!

hep hep hooreeeyyyyy

nie huruf K....stand for Kambing....

oit cik kak, mana aci naik ikut situ...gi panjat tangga gi....!

tepuk tepuk.....i' happy now

again...salah naik....ada ke pi panjat lalu situ......

yang nie baru betul step nyer....tp ada i kesah....

tepi sikit arrr mama.....nyibuk jer kat sini...dah ler besar.....tepi sikit


oit....sungguh tak mengenang budi ok......mama dah baik main sini pun sanggup tolak2 mama erk....lenkali mama tak bwk lagi baru tahu!

ok ok...batrice kiss mulut ler ngan mama.......sebagai tanda ucapan terima kasih coz' mama baik hati bwk batrice main kat sini..Aci tak?

Muntah darah ler korang nengok gambar yg berlambak2 tu....tu baru sikit....ada lagi sebenarnya...ngan video lagi...lepas nie i tepek lagi erk......ada i kessaaahhhh.......he he he

Pasai gambar batrice sajor.....xde budak lelain ke kat situ? .......mmg pun, memula tu mmg kami berdua jer...ngan sorang mat indon kat pondok tengah dok gayut kat phone yerk...bukan gayut ala2 cik nyet kat pokok tu tau.......lepas 45 minit pastu..mula ler ramai...yelah, bukan private playground utk batrice ok........so, dah petang2 sikit.....baru ler muncul mummy2 lain bwk askar memasing main kat situ.....bila dah ramai x syok lorrr......coz' bygkan ler...batrice ant yg muda kat situ...yg lelain dah besar......so, bila budak besar dah sampai...........korang tahu2 jer lah apa yg jadi..........anak i terkedek nak naik tangga dah kena tolak ngan budak besar......so, better i angkut anak i balik dari jadi mangsa tergolek dog kat situ kan.......puas ler tu main 1 jam kat situ kan......nasib ler, this time dia ok bila ajak balik.......kalu slalu tu berperang dulu......he he he...agaknyer dia pun dah puas dah main sesorang tadi.......tu yg x heran.....gud girl.....kalu cam nie, next time mama boleh bwk lagi gi playground ok

11 Kata Mereka:

MAMA IQA said...

aku pun dok merajuk sakan dgn en abg mggu lps..janji sume tak ditepati..nyampah i! boring tahap gaban kan kalau terperuk je kat umah! psssttt..mggu ni blk mersing tak?

Jasfyra said...

ooo..sib baik my laling tunai janji dia minggu ni zana..hehehe
payah kan org laki ni..kejap nk p kejap xnak p...kadang2 geram je
sib baik ko bwk batrice p main kt playground..xde ar dia bosan sgt kan..tgk tuh, senyum sampai ke telinga..kemain lg

re - lasmi tu lom beli.tp dah survey..harga dia rm25 je.napa xbeli?sbb masa tu aku ngan hubby.kang dia bnyk soal..nanti nk p beli sorang2..hahahaha

oliole said...

huhuhuhu...
jadi budak senang...bawa pergi playground dah happy...
laratke zana nak layan batrice kat playground? saya penang sangat...tulah saya tak suka bawa asha ke playground...

Sue@MamaMaryam said...

tekanan kan klu laling buat2 hilang ingatan..keh keh laling ai ok ..siap p beli brg english deco lg smlm.. muahaha ( gelak jahat) ..

zana..aku suka semua gaun yg batrice pakai.. semua cun2..geram aku..

hepi je batrice ek dpt men lama2... aku pun sama..klu dah ramai org aku mula la ajak maryam blk.. bak kt ko anak aku tu naik tangga pun thoyong-hayang.. kang kena tolak x pasal...

my qaseh said...

Hehe..ciannya mama n batrice xdpt jaln2 ujung mgu..i pn dh lma tk g bp mall..i org bp tau tp keja n menetap d jb laa..

Mama Mya said...

zana, kalau zana ikut xtvt akak kan sure laling zana x nak duk umah hahaha.. tapi akak x update lagi xtvt tue hahaha kang malam kalau sempat akak update.. sonotnye batrice main kat playground.. cik mya nak joint sama boleh hehehe

farah amoi said...

re:
xla
itu bukan kuiz
itu pra-announcenment
hehheheh

Sham Ummi Echa said...

besnya batrice dpt g main kt playground..lama lak tu..sejam tu lama tau... g main dpn umah pon siap dressing cun lg anak dara ko nih.. suka tgk dress dia tu..

sib baik laki aku pon suka brjalan.. laki aku tu xleh dok umah lama2 nnt dia pening.. kdg2 aku xnk kuar..tp dia yg beria ajak kuar..cemana tu..

Mak Su said...

maksu pun nak ikut gaks main buai-buai, maksu is kiut tau... :)

ita @mama Dina & Nafiz said...

salam zana..
fp you tu dah lama x hapdet..sian i tgk umah you tu...
amboi majuk sampai bwk lari batrice pi playground...

ala zana..len kali buat2 le majuk nak pi sendiri BP mall tu..biar b you rasa bersalah skt..hehehe..

pandai la aku ngajar...

Monkey D Luffy said...

mama dia yg bosan lebih2... anak dier jadikan alasan