CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, December 16, 2008

HELLO, NAK CAKAP NGAN SAPA?

bila ada streamyx........sure ler ada telefon kat umah kan...tp kot2 yg amik wireless tu x pakai phone pon xpe kan kekdahyer...

so, kat umah nie dah ada seorg receptionist yg sgt rajin ....

pantang telefon tu berbunyi, laju jer dia nak angkat...

kekadang x berbunyi pun gigih dia terkial2 nak ngankat...

ngan kaki yg x cukup seincin lagi nak sampai....terjengkit2 ...terkial2.....

pastu mulut2 ntah apa2 dia ngomel...

"eyyo" - hello

"akum" - assalamualaikum

"alam" - wa'salam

"ape" - siapa

"aner" - mana

"akan?" - makan

"mama" - mama

"papa" - papa

"adaaa" - ada kekadang boleh jadi xde gark..

'ijeee" - kerja

"ijerd" - lizard

"acih" - terima kasih

"ame-ame" - sama2

yg selebihnya........bahasa jerman yg x tahu hujung pangkat..............

mak & paknyer terkekeeh kat belakang gelakkan dia........dia langsung buat muke tak bersalah....

13 Kata Mereka:

aimi @ kamalina said...

alahai batrice... kecik2 dah pandai jadi receptionist yaaa.... senangla zana mcm ni....

Jasfyra said...

budak baru blaja nk bercakap camtu le gayanya..hehehe
mesti cumil je kan

k.nurul said...

best kn tgk keletah anak2 ni zana...
ade jek akal nye...

Mak Su said...

meh borak ngan anak maksu si baby w, nak tak?

Monkey D Luffy said...

IKUT MAKNYA KOT!

rasp said...

bijak bijak... mmg bijak batrice ni tau..suka aunty tgk!

yong said...

amboi amboi amboi anak dara sorang ni dah pandai bergayut ye...habislah kau zana, melambunglah bil tipon hang..hehehehehehe

Mummy Cool said...

hahahaha habis lah.. batrice dah pandai bergayut yang....

atty's said...

Singgah sat

~~ciklinn~~ said...

hehheeh bestnyer dah ada receptionist yerk.... hehheheheh

budak2 baru pandai cakap mmg best kan.....

mesti pantang bunyi telefon mesti sibuk mengangkat kan...

Hirda Ibrahim said...

hehehe cute! atleast ko pasang gak tepon tu. aku siap unplug & gantung kat dinding. memang x guna langsung phone umah ni. pasang phonw semata2 nk guna streamyx. time aku psanag last yr mana ada wireless ni lagi.

kalu guna phone umah pun coz cik puan mimi nk call. hahahha kan mimi?? ;)

lieya_latif said...

ololololo cik minah sorang ni....kuat bergayut yeak he he he heh...dah petah gak die berckp kan zana...nanti sure tak telayan bile dah pandai membebel...kiut tul tgk batrice terjinjit nak angkat phone tu.....

Cik Puan Mimi said...

ku dengar namaku diseru.. yeszzer.. betul kata cik puan hirda, kalau kitaorang plug tepon tu semata2 nak gosipping jer. hehehe.. time2 lain kita cabut.. coz takut f & e call yang bukan2..

pasang telepon tu pun semata2 nak streamix jer. kalau tak, tak de nyer nak pasang telepon tu kat rumah..

hehehe kelakar tengok batrice tertinjit2 kaki tu.. pasni sediakan batrice bangku kecik tau.. senang dia nak capai telepon tu