CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 20, 2009

CITER BALIK KAMPUNG - edited (important announcement)

(PENYERTAAN KUIZ DI BAWAH DI LANJUTKAN SEHINGGA ESOK PAGI PUKUL 10.30 PAGI YERK .........COZ' XDE SORANG PUN LAGI YG BERJAYA JAWAB SEMUA SOALAN TU BETUL. KORANG X NAK HADIAH KER? ........pd yg dah hantar jawapan sebelum 2.30 ptg tadi. Thanks a lots.......don't worry ........korang akan dpt special hadiah coz' hantar penyertaan dlm tempoh yg di tetapkan ...........itu pun i amik yg betul 2 jawapan yerk ......... GUD LUCK !)


keh keh keh ........ giler basi citer nie ....... ingat entry pasai anak baru i, ala si Umairah tu ..... hah ! time nier ler sebenarnyer kejadian berlaku ........ xde ler berlaku apa2 pun ..........sajork nak tepek gambar2 batrice dok amik angin taufan ribut badai kat tepi pantai mersing yg tak berapa nak bersih dah nie ................ heran betul ler ........ diaorg tak jaga ker? sedangkan ......... tiap kali singgah kalau balik mersing.......ramai jer yg dok berehat2 ambil angin petang2 kat tepi pantai tu ............ bukan takat budak2 remaja yg tengah naik berendut (*** korang tahu ker maksud berendut tu.........kalu tak tahu, meh i bagi tahu........dia lebih kurang ala dating2an.........ler) kat situ .......... family2 pun ramai yg bawak anak2 main2 kat situ ........ nampak seronok .......... tp, bila tengok keliling yg tak bersih tu ....... alahai, ruginyer ........ kalau ler di pelihara dan di bersihkan, kan bagus ........... makin menarik Mersing di mata pelancong asing kan...............so, ada sesapa sedara yg kerja kat Majlis Daerah Mersing? sila ambil perhatian OK !!!!!!!

Nampak tu sampah sarap yg dok berlonggok kat tepi tu ............ sakit sungguh ler mata i nie melihatnyer ........... tp serius, angin mmg kuat time tu. Korang nampak pokok2 yg dok di tiup angin tu? Time nie dlm pukul 6 lebih kalu tak silap i. Every time balik Tenggaroh mmg akan singgah Mersing. Laling hubby dah kena mandrem oleh satu kedai makan kat depan pantai nie. Nak kata sedap, xde ler sedap mana pun......ntah ler. No comment...ada yg kena ngan selera i ada gark yg tak lulus tekak i nie. Lain org lain citarasa tekak ye tak !

Ok princess. Time up ! jom balik umah mak tok jom ! ....... mmg puas ler anak dara nie main lari2 sambil di tiup angin badai tofan tu.......sejuk ooo.........tu pasai i pakaikan dia ngan sweater bagai tu..........keh keh keh....mcm2 kaler ada.........cam pelangi ler plak yerk.......cam anak K*l*ng pun ada gark...........tp takde kesahnyer lah hai........janji anak i tetap nampak cute di mata i .......mata org lain i tak kisah ler ................. dan gini ler rupanyer bila ajak balik.......hello, awak nak tido ker kat tepi pantai tu? .........



15 Kata Mereka:

aimi @ kamalina said...

comelnya dressing batrice tu.... tgk dia bukan main seronok lagi..bebas ke sana sini...

a'ahla zana... buruk bebenor pemandangan kawasan tu.. penuh dgn sampah sarap.. pehal la diorang tak jaga elok2 ya?? kalau tak, sure lebih ramai org lepak2 situ.. hmmm...

lieya_latif said...

zana, comel legging batrice tuh..... aku pun ade gak legging yg ari tu mase main bowling aku pakai kan tu...tapi aku lagi suke tgk anak aku tak pakai legging...pakai skirt pendek...baru cekci....kih kih kih

hi hi hi comel tgk batrice nangis tu....mmg kuat berjalan anak ko nie...same laa cam mia n mija....kih kih kih

neezareef said...

kuat nye angin
lg2 tepi pntai kan
yg jauh dr pntai pn mlm2 terasa anginnye

Jasfyra said...

comey batrice pakai lengging tuh..
zana, aku bukan xmo masuk kuiz tu..tp ari ni bz...uhuksss
kalo ada masa kang nk jawab gak

rasp said...

amboi berlegging bagai princess ni ek... hehehehehe takmo balik ek, dah syiok sgt lah tu bermain-main kat tepian pantai tu :D

Sham Ummi Echa said...

pakai baju baru nmpak..
suker la tgk legging belang2 tuh.. aku suker tp echa x suker pakai.. cemana..

Dee said...

wah..dia sonok main angin tu..rasa cam model kat video clip..apa2 hal pun..batrice ttp cute okey..

Mak Su said...

nak gi tioman ker?

maksu tak sempat ler nak find out jawapan2 utk join kuiz :(

Emy Omar said...

Wah bukan main cute lagi batrice ngan legging gi pantai..dasyat sungguh pantai tu ye..takde orang bersihkan ke zana?sakit lak mata akak memandangnye ;P

~~ciklinn~~ said...

cantiknyer baju batrice tu.... cute sgt2....dah ala2 model dah ha..

Monkey D Luffy said...

selalu bergambar... dah pandai jadik model ler plak ek..

p/s: endut! endut! endut!

Big Mamma Bukhari said...

hi my dear zanna.. zana nak bercuti ke mana cny ni? kami tak tahulah lagi.. tunggu b kak t putuskan nak ke mana... b kak t tu peguam zana.. kak t kenal dia masa keje skali kat opis dulu.... kenal setahun gitu dan terus kawin.. hehe.. tak dapat jadi lawyer.. dpt kawin ngan lawyer pun jadilah ye zana? kui3... zana.. tudung ekin tu kak t beli rm15 selai.. seminggu sebelum beli rm15 selai harganya rm18 selai tau.. skang tak tahulah brp rm.. mmg selesa pakai tudung tukan zana....? wah! ada kuizlah.. cepat2 jawab! hehe..

eija28 said...

wah g mersing plak erk...tp eija tgk pantai dia x bersiah ar....cantekk dressing si batrice...

amy@mama tisya said...

saje jenguk blog zana cz fp tkde gmbr latest..amy pn br je send jwpan soklan kuiz...heheheh

Hirda Ibrahim said...

phewitttt..phewitttt...
cute aa dgn legging belang2 tu...
mana ada cam anak K*L**G pun...

zana, aku nakkk sgt join kuiz ko tu.. tapi aku bzzz....benciii...