CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 22, 2009

BISKUT ICE-CREAM

Hari tu yong kan ada buat entry pasai segala macam permainan, makanan dolu2 time2 kita kecik2 kan.........so, time balik Tenggaroh hari tu, sempat gark ler i mencari feberet biskut i and adik beradik time kecik2 dulu.........biskut apa ........biskut ice-cream............ada yg tak pernah jumpa ker.................? hah ! nie ler rupa biskut ice cream tu........

Kitaorg dulu, tang ice cream yg dok terconggok tu jer yg kita org bedal....sampai gaduh, tinggal dlm tin, biskut yg tak sedap tu......dulu tak sedap ler coz' tekak bebudak kan......la nie, ngan biskut2 lesap masuk dlm mulut.

So, beli kan ler si Batrice sikit.......amik ler awak ....... sempat gark ler awak merasa biskut2 zaman mama awak nie......xde ler awak lupa daratan nanti kan.......asyik nak makan benda2 mahal jer.........dulu mama awak nie, nak jumpa KFC ke McD ker .......mmg haram ler...........dah kerja, dah belajar kat U baru ler jumpa.........awak? belum cukup setahun dah merasa KFC, McD, Pizza Hut ............Secret Recipies pun awak dah masuk.......untung bebenar anak2 zaman sekarang kan......... nie kalu dah besar korang tak bersyukur dan balas jasa mak ayah .......... ntah ler.........

Siap baring2 lagi nak menghayati kesedapan biskut tu kan..............

Nasib anak dara nie x ikut peel mama dia ......xde ler tertinggal biskut jer, creamnyer wassalam .........sumer abis dia masuk mulut sebijik2 ..............

25 Kata Mereka:

neezareef said...

mnis biskut nih
sy suke yg biskutnya je lak
yg eskrem tu x

As said...

Hampeh tul la server ni....penat menaip... hang la plak...

Zanna anak kiter mmg suka biskut tuh... dia kalo mkn yg caler2 tuh jer.. biskut nyer kasi kat papa dia.. manis tuh...

hmm kalo asal nampak jer biskut tuh dia mesti mintak beli... gamaknyer budak2 ni suka yg caler2 kot...

Monkey D Luffy said...

aku pun belasah biskut tu dulu... tapi style batrice memang kelassss

liwaniel said...

terkenang zaman dulu2..wanie pun suka biskut tu...mmg makan bahagian gula je la..biskut nye simpan balik dalam bekas...hehehe

Cik Puan Mimi said...

biskut ni la yang glamer masa kecik2 dulu.. kekadang tu mak siap beli satu tin lagi...hahah oo tak tau plak nama dia biskut aiskrim

batrice sambil makan sambil baring.. baik2 tau, takut tercekik plak makan sambil baring tu

rasp said...

beriya dia makan ek..suka tengok..
a'ah kan sis..dolu2 nie mmg suka biskut ni kan nak nak tang ice cream dia tuh!

wansteddy said...

amboy anak dara... mkn dgn penuh gaya! ngahahhaa...

beb... wan dulu pn suka gak beskut ni. Kalo nk mkn tu siap pilih kaler dulu. letak 3kaler 3baris. pastu makan ikut kaler..ngap2 smpi habes.. mahahahhaa...

PerantauSepi1306 said...

akak pun ske beskutss nie.... teringat je jaman kecet2 kalu makan beskut nie..

atty's said...

dulu masa kecik2 suka gak biskut nie..
nak cari gak kang nie..buat kudap2

ai said...

biskut eskem tu dulu kalau mak aku beli, musti tinggal biskut je semata. eskemnye abis kitaorg adik badik bedal! kahhhhhhhhhh

lagi 1 aku suka biskut kapal terbang. rasa pedas manis tu. adoii..sedapnye!

Sham Ummi Echa said...

dlu2 mmg femes beskut ni kan..lama dah daku x beli..

tp mmg untung kan bdk2 zaman skang nih..leh kata tiap2 mggu dpt pegi mcd la..kfc la..pizza la..aku dlu kalo sesekali bapak aku bwk balik kfc..mak aii..kalo buleh tulang tu pon aku nk ngap.. tp echa lek jer baling ayam tu kt lantai...hangin jer..

Dee said...

wah..suker tol tgk batrice..dia x milih makan kan..kalo anak dee memilih sesangat..

aimi @ kamalina said...

ni mmg biskut nostalgia... kalau dulu akak wonder camna la diorang buat kaler2 atas biskut tu.. la ni dah tau (nipun sebab berkecimpung dlm dunia baking)... hehehe... bestnya batrice layan mkn biskut tu.. kalau bdk2 ni habis yg warna-warni tu yg dikerjakan..pastu tinggalkan biskut je..

lieya_latif said...

haaa zanna, kalo nak tau...tu laa biskut peberet mia n mija...mmg sentiase ade stok kat dlm kete n kat umah......hi hi hi hi....aku pun suke gak....tak yah gigit, campak dlm mulut pastu biar die cair sendiri...sodaaaaaaaaaaaaaaapppp


weeeh anak dare....makan sambil baring.....sape ajar ni, mesti mama nie hi hi hi hi...kang tercokek kang ......

zana, ingat tak kak aikin yg dok seblik ngan org mase kat everly tu....die tgh sarat tau.....lagi saut die die dah tak kat inst. aminudin tu, dah dpt tukar ....seronok laa dier....

Mak Su said...

maksu pun suka bicikut tu.... lemak manis :)

my qaseh said...

Hehe sma lah kita Zanna tue lah bskut yg glamer zaman knak2 wktu kita dolu2 kan..ala2 kiutnya si batrice duk mghayati bskut eskem tue kan..seb pndai mkn..Qaseh pn suke jgak tue..

Jasfyra said...

dah lama xmkn biskut ni..sedap kan..ala zana..daku terlepas ar no 7701 tuh..xpe ar.xde rezeki..hehe

shimazahar said...

zanna
tu biskut favourite akak tu.. alahai..... balik nak g cari .. sedap dimakan sambil tengok tv heheheeee... akak ko nie pun sama kekadang tu cream ajer yang dimakan... biskut nya harammm tak dimakan.. hahahhaa

Mrs. Hasanif said...

biskut tu sedapkan.. dah la comel..kecik2 dl aku suka mkn ikut kaler...hehe syok je...

sWeEtdARLinG a.k.a Afkar'z said...

my husband's favorite!!

JuJue said...

oitt..sedap nih..biskut ni..dulu masa kecik2 ada gak makan.
dah lamaaa tak makan..
tp skang dah tak tingin..naper ntah? maybe masa budak2 kenan kat kaler jer kot!

Hirda Ibrahim said...

a ah la ko, teringat zaman kecik2.

aku pulak terbalik dgn ko. aku x suka 'ice-cream' dia tu. manis sgt. so aku mkn biskut dia je. hahahah...'ice-cream' dia aku tinggal.

patutnya kecik2 ko kena berkwn dgn aku. senang time mkn biskut ice-cream ni, aku mkn biskut, ko mkn ice-cream dia. LOL

Big Mamma Bukhari said...

betul tu zanna... seingat kak t dulu2 pun selalu makan biskut ni.. em, anak2 zaman sekarang mmg cukup bertuah.. diaorg makin advance.. berbanding kita dulu.. polos dan naif betulkan? harap2 kita dpt membesarkan anak2 kita dgn sebaik2nya.. semoga mreka mbesar menjd anak yg soleh dan solehah. insya allah..

mysha said...

biSKut pEbrET sha juGAk huhuhu aRItu baRu jer mAKan kaK ... tp suSAh ar naK dAPat...

Ena said...

heheheh
kiter pun ske makan manis jek, bikut tinggal tp tu masa kecik dulu la.. skang ni kena makan utk anak2 punye huhuhu