CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 15, 2009

SAYA yg DEMAM

saya demam tau ......... MC dua hari, hari nie & esok

semalam last day kursus, abis kul 12.............sy tak tunggu sampai lunch time terus balik umah.....x tahan coz' idung dah start berair2.....tekak pun dah start perit & kering........mmg confirm rasa nak demam tu datang...........

So, after kursus tu.......sampai umah terus bap atas katil tak ingat apa dah.........pengsan sambil laling hubby call pun x sedar........sedar2 dah kul 5 petang dah......giler lama i tido.....siap berselubung bagai.......giler arrr

Petang b4 amik batrice, pergi klinik amik ubat........doc ckp demam panas.........hu hu hu....sekali gi kat tempat ubat.......giler byk ubat yg doc kasi.....adoiler......udah ler saya nie tak berapa suka makan ubat, kasi plak ubat bebyk...............nampak tu ubat2 saya.........giler byk kan....

Ada 6 jenis ubat hah...... cam biasa lah ubat demam, ubat antibiotik, ubat batuk, ubat selsema, ubat utk tekak, dan yg tak leh tahan tu ada plak ubat utk gatal.........x paham tul ler....apa kena mengena gatal ngan saya demam erk......................

Sebenarnya ubat tahan gatal nie utk tekak......yelah, bila nak batuk & selsema tu kan tekak kita gatal kan........tu yg dpt ubat nie tu.........

Doc bg mc 2 hari..............time mintak MC tu, doc tu siap tanya lagi nak berapa hari MC nyer...keh keh keh, baik hati betul ler doc nie.........agaknyer kalu saya ckp nak seminggu, harus dpt seminggu.......tp sian plak ngan boss tu nanti....so, amik 2 hari jer...........hari nie and esok.

So, hari nie saya dok berdua ngan batrice kat umah.....xpe arr......demam2 nie pun layan gark ler minah sorang tu............x sampai hati plak nak antar umah nenek dia time saya cuti2 nie.......tp penat arr nak melayan dia.........dia bukan ada belas kasihan kat mama dia nie........dia tahu, bila mama depan mata adalah masa utk membuli..........sikit2 dukung ........sikit2 mama.......nak gerak pun susah. Sy buat entry nie pun time dia tido tadi.........dah nak abis, dia plak bangun.........tu yg stop kejap tu........pastu sambung balik.......nie sambil menaip sambil dok meriba dia......redha jer lah ngan tangan2 kecik yg dok sama mengacau nak type kat keyboard nie...........


32 Kata Mereka:

lieya_latif said...

oooo ko demam ke zana......rehat cukup2 key.....batrice jgn buli mama okey....bile mama dah baik baru start buli balik tau hi hihi

MAMA IQA said...

sian ko ye demam..takpe, mc 2 ari smbg dgn hjg mggu skali..ala, batrice tu biase le nk manja2 skit tu..hehe!

oli said...

rajin rajin makan ubat supaya boleh cepat sembuh...
rasanya angin tahun baru cina kot yang menyebabkan deman...biasalahkan pertukaran musim...cewah macamlah malaysia ni ada 4 musim...
selalu saya mc pun kena jaga asha...tak sampai hati juga nak hantar dia ke nursery...

liwaniel said...

demam pulak ye zana...byk betul ubat tu...pegi la rehat...semoga cepat sembuh ye

ai said...

banyak lak ubat kau ye..kalah ubat aku! ;P

dah dpt MC tu rehat betul2. Jgn skip mkn ubat.

~semoga kau cepat sembuh

aimi @ kamalina said...

alahai..siannya..patutla menyepi je...get well soon.... jgn tak mkn lak ubat2 tu...

mysha said...

cian aKak sHa soRang nih... erm aKak jgN meMalaS maKan UbAT taw...seMogA cePat sEmBOh

As said...

zana demam....
byknyer ubat.. paling nyampah kalo sakit kan.. kemain lagi kena mkn ubat yg begitew banyak....
Semoga cepat sembuh erk...
Jgn lupa mkn ubat

Re: tq sbb amik berat pasal aqeel

Ena said...

ish ish ish...siannye dia...
sampai 6 obat plak tu...
adehhhhhh...
jangan culas makan obat ye zanna..
nnt obat pun makin bertambah ekekeke

~Get Well Soon~

rasp said...

mak aiiii byknye ubat..
jenuh nak telan ...
u take care tau, jgn lupa makan ubat yg byk tu...
moga cepat2 sihat!

Cik Puan Mimi said...

patut ler senyap sunyi jek.. selalunya 1 hari sampai 2 entry. ni tak de plak..

btw, jangan lupa makan ubat yang menimbun tu ok.. hehehe

neezareef said...

byknye ubat

Suhaida Yasmeen said...

salam perkenalan dr meen..ler dmm ke sama lah ngan meen pun nih dah start selsema..huhuh

Jasfyra said...

kesiannya zana demam..
mkn ubat ikut time ok..
moga2 cpt sembuh

~~ciklinn~~ said...

alahakesiannyer ko dikkk.... mesti sengal kepala tu kan... nak2 demamselsema berganda kesengalan nyer kan..

Hirda Ibrahim said...

get well soon zana.
uihh aku dh biasa.. hari ni shari suntuk aku buat kerja sambil riba hardy... kebas kaki aku...

Puan Iza said...

Zana demam ke....ciannya...
Mak aih! banyaknya ubat tu...ha...jgn lupa ubat2 tu sumer yea....semoha cepat sembuh.

Monkey D Luffy said...

mc jumpa bomoh ker? bomoh apa? hahaha

zino said...

kalau GP dia layak beri MC max. 2 hari je.. Dr pakar baru boleh bagi lebih hehe..

semuga cepat sembuh.. jangan cenekel makan ubat..

Emy Omar said...

Semoga cepat sembuh zana..rajin2 makan ubat ok

k.nurul said...

ciannya dik...
bykkn rehat n jgn lupa mkn ubat key.... ;)

Mrs. Hasanif said...

harap ko dah makin ok..byknya ubat ko..huhu dah la x sihat kena mkn byk ubat..adusssssss

Sham Ummi Echa said...

abis kursus terus demam la plak..sian ko..ptt ler senyap jer.. x sht rupanya..

rajin2 mkn ubat yer..(pndai jer aku suh org mkn ubat..pdhal aku pn ssh nk mkn ubat..) ko sabor jer la ngan kerenah batrice tu..dia nk manja2 ngan mama dia la tu

eija28 said...

mkn ubat yerk zana...jgn mengelattttttttt

Dee said...

patutlah n3 cam slow je..rupa2nyer demam..take care okey..

ILA said...

Laaa demam ker?..shiannyer. byk tul ubat yg doktor tu bagi yer!! uishh ubat batuk tu sungguh fames. kat klinik yg Ila selalu g kalo demam pon dapat ubat batuk nih..sungguh power tau...konfem ngantuk bila layan ubat batuk ni...

Semoga cepat sembuh yer!!

Hirda Ibrahim said...

re: bestkan online shopping? hahaha...click, click, click..dpt barang. hahah
pink ada. aku pun berkenan. hippo. ko masuk website dia.
kalu hardy tu girl dh lama aku beli hippo tu.

Big Mamma Bukhari said...

sian zanna.. rajin2 makan ubat ye.. get weel soon..

Anonymous said...

The only way to stop future genocide is to fight back our way. The cowards use drones and missiles. No suicide bombs. Use snipers and hitmans. Pay them to kill their ambassadors and their families, their company ceos and their families. They kill our children. List down the numbers they have kill and we try to reach that number. An eye to an eye. Hit them anywhere in this world, from Brazil to Mongolia.
Distribute this comment to as many people as possible all over the world.

idida aka ummu nafisa said...

byknyer ubat demam zana
moga cepat sembuh...
kalu teruk sgt demam nanti cian lak batrice tade sapa nk layan

mama mya said...

cian dia demam hope cepat sembuh.. ubat dah manyak tue kena rajin2 makan ubat..

re = tue laa pasal cuti sampai 2 weeks.. 23/01 - 08/02 adeh sengal betul laa itu bos.. tapi x leh pi mana2 pun dapat pi melaka jek coz papa mya cuti kejap ajek..

mama mya said...

cian dia demam hope cepat sembuh.. ubat dah manyak tue kena rajin2 makan ubat..

re = tue laa pasal cuti sampai 2 weeks.. 23/01 - 08/02 adeh sengal betul laa itu bos.. tapi x leh pi mana2 pun dapat pi melaka jek coz papa mya cuti kejap ajek..