CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, January 16, 2009

SEHARI BERSAMA BATRICE

2nd day (jumaat) nie dah kurang sikit ler berbanding semlm.......semlm mmg flat giler.....dok baring2 ajer......hari nie dah boleh nak mengemas dah sumer...... jam 7.30 budak kecik tu dah dok kejut mama & papa dia....mmg jgn harap ler nak bermalas2an cuti bangun lewat........budak nie akan terpacak kat tepi katil tu sambil ngadap muka mama dia nie.......tgn dok goyang2 kita sambil pangil nama ......berani ler kalu tak bangun lepas goyang tu......mau kena penampar dia.....hu hu hu (tangan amat ler cepat)

Sementara tunggu laling hubby balik beli b/fast (i demand nak makan roti canai..........tp tak larat nak makan @ kedai..........tu yg suruh laling hubby tapaw tu) .........biarkan budak kecik tu layan upin & ipin @ youtube.........tak bergerak2 sambil nyugah keropok satu bekas hah ! ....... sambil2 tu boleh ler i kemas katil bagai kan sementara budak kecik tu leka ngadap upin & ipin .......


Bila laling hubby balik, ngadap plak roti telur & roti kosong.........tp sorry lah yerk.....tak menyempat nak amik gambar.......sudah lapar maaa.......lagipun itu budak kecik dah kecoh2 nak makan itu roti lorrr............

Lepas b/fast, laling hubby kuar gi kerja........tinggal ler berdua ngan budak kecik tu....so, start ler hari i yg havoc & happening. Lepas mandi sumer.......ngadap tv.........i tak masak cuti nie.....laling hubby tapaw lauk jer.....nanti dia balik baru i masak nasi...........so, start ler melayan kerenah budak kecik sorang tu..............adoi ler.....bila ler bateri dia nak abis erk.........start dari pagi kul 7.30 sampai ke pukul 1 tadi..........tak berhenti main ...........ada jer kerja dia..........i yg demam nie pun dah lupa dah demam nyer.............asyik dok melayan dia jer...........meh layan apa jer yg dia buat yerk.........


Jom layan video budak lapar kaki ................

video

Lepas letih melayan dia main ngan mini car dia............ntah datang dari mana pelusuk agaknyer soletape..........tetiba dia jumpa..........perang plak berebut soletape tu........biasalah kan....perang2 manja dua beranak..........


Dah rebut sure ada adegan menangis melalak bagai kan...........sapa mangsanyer........korang boleh agak punya.............takkan i plak yg menangis melalak........sure budak kecik tu.....



video

Dlm dia dok nangis, laling hubby balik...............keh keh keh ....so ada lah sessi mengadu ngan papa kan.........mengadu ler....ingat mama awak nie heran.......xde makna nyer.........patut mama yg ngadu tau........coz' awak yg buli mama awak yg tengah demam nie..............boleh ka! Korang nengok...........dia boleh main sembunyi2 bwh meja plak time papa dia dok ngadap laptop..........

Dan masa yg paling aman bahagia dan i boleh buat sumer kerja dan makan dengan tengan ialah time dia .....................

korang nengok......siap berbungkus bagai hah!........act umah zana nie angin kuat............mmg kuat ler......sampaikan ampaian baju mudah alih tu pun selalu sangat tumbang & terbalik........perasan tak rambut batrice cam dah bykkan.........alahai !

(*** sorry lah yerk.....entry kali nie panjang bebenar2. Nie pun giler susah i nak upload video.....dari semlm sampai hari nie (sabtu) baru lepas........angin jer....tp demi nak kongsi ngan korang........gigih gark ler i upload video tu)

20 Kata Mereka:

ai said...

aik...!! nampak si batrice geget jari kaki tu! ke..demam kau ni demammmmmm...ehem ehem...

;P

oli said...

kekekeke...entah entah zana ni deman lain kot...ada check betul-betul tak? kekekekeke...

yong said...

zana..mu dah sihat???

rest byk2 tau..

mak aih..tokojut acik..tgk batrice makan setupperware kopok..hehehehee

Hirda Ibrahim said...

ko dh sihat zana?
aku kalu x sehat, awal2 aku dh hantar hardy pi nursery.
kalu dok umah satgi ada le kes dera terjadi...hahaha...

hardy pun hari ni x tido langsung. ni aku dok tgk blog ko ni, dia sebukk nk menekan keyboard gak.

mama mya said...

emmhh demam lain kot hehehe..
zana sama laa kita layan anak kat umah.. wah batrice manyak makan nak sikit kopok.. semoga cepat sembuh yer..

green apple said...

post menyandar makan keropok sambil layan upin tu memang post mahal.

k.nurul said...

dh sihat ye zana, alhmdulillah..

kes buli mmbuli tu lawak tol..hahah..

opps batrice lapar kaki? nk adik le tu..kui3x...

Emy Omar said...

Hey zana entah2 awak ni demam berisi tak??si batrice tu bukan main lagi makan kaki dia tu..orang tua2 kata kalau macam tu....he..he..

mama mya said...

re = nie laa dok wat rayuan.. rayuan tue dalam pertimbangan tapi nengok papa mya dah susah hati dek kerna nak menunaikan angan2 mininye ini huhuhu

akak turun melaka ahad petang (25/01) blk klang x pasti lagi..

Monkey D Luffy said...

batrice tak nak share ker keropok tu ngan aku?

Cik Puan Mimi said...

abis la zana, batrice dah isap ibu jari kaki.. tak lama lagi ber'adik' la tu.. hehehe

akak tak pernah tengok citer upin ipin ni.. best ker

farah amoi said...

sama la kita
time cuti bukan leh tido bermals-malasan lelama
HD pon jenis bangun time subuh
huhhhhuuu...

Jue said...

zana...ko dh baik doman ker??? takkan tak baik lg kot dak....dh bape hari dah ni. kalo tak baik lg gaks demam tu, makno ehhh demam ada makn tuh....baik ko g check....ekeke

kakngah said...

lapar kaki = nak adik

aimi @ kamalina said...

zana ni mcm kes balas dendam je... sebab demam ari tu... bukan main panjang lebar lagi entry kali ni.. hehehehe..

seornok lak tgk gelagat batrice tu... bukan main syok lagi layan keropok...cam bdk besar.... paling tak tahan tang tido berbungkus tu... amboi2..tido dlm aircond ke batrice??? aman jap mamanya ya..blh la kemas umah bila anak dara tido tu...

Yatt said...

batrice nak adik yea...

Dee said...

batrice dh geget kaki tu..ntah2 ko dmm berisi x zanna? hehehe..syiok owh tgk upin ipin layan keropok..nak sket batrice...

elly said...

amboi macam2 keje si batrice yer... bile nengok die kepenatan tido tu... sbnrnye time die kepenatan tu time tu jugak kite pon rs nak tumbg skali... ekekeke...

rasp said...

bagus lah dia leh layan upin & ipin tu sampai habis...syioknya tgk dia zzzzz, rasa nak baring sebelah jek!

PerantauSepi1306 said...

hmm mpart geget kepokss.. cumel la.. tapi part geget kaki... ehemmmssssss cam nak ado laieee satu je soon ;D