CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 08, 2009

keBENJOLan

"Mama dah ckp........time for sleep...yg pi ngada2 turun ke papa tu buat apa.......kan kalu sesama lepak ngan mama atas katil x jadi camtu..........nie, dah elok2 baring2 ngan mama, dgr story mory...leh turun dari katil tu......tu namanyer budak degil"

keh keh keh...camtu ler korang i membebel malam tadi ngan batrice....tensen ler batrice dgr mama dia bebel ..........maunyer idak........dah elok2 baring2 atas katil dlm kul 10 lebih tu........boleh plak dia turun gi kat papa dia yg tengah khusyuk ngadap tenet..........i plak dah budak tu turun, mata pun dah ngantuk apa lagi..........harus ler layan mata kan........baru jer nak lelap2 camtu....org kata, mimpi pun baru jer nak bermula..........tetiba dgr suara budak kecik tu melalak cam apa.........sikitnyer kuat tengah2 malam tu..........gelabah i sekejap........dan2 tu jugak jerit panggil papa dia...........i mmg camtu, kalu terkejut dgr batrice nangis di luar kawasan liputan mata i nie , mmg i akan auto jerit nama papa batrice.....he he he...

Ha nie lah hasilnyer......................

Nampak tak benjol kat dahi tu..........time nie dia dah berhenti ler nangis....tinggal air mata sikit2 sajork.........kat benjolan tu pun i dah letak minyak gamat dah............meh close up sikit.......


tp korang tahu2 ajer ler..........anak dara nie kan supergirl.........mmg kuat ler....sakit tu sure ler sakit, tp nangis nyer sekejap sajork..........pas sapu2 minyak...pas cium2 sikit tempat sakit dia tu....ilang ler nangis dia.......tak caya, korang nengok, siap boleh bagi senyuman mengada2 lagi lepas tu................

Lepas tu .....jadi satu hal plak tak mau tido........nak tgk tom2 bak.........sambil lepak2 kat hall...x mau masuk bilik .........adoiler...........mama dia nie dah kengantukkan...............layan gark ler...sambil nengok citer Buffy The Vampire Slyer tu...........i tipu dia ok...ckp tu ler tom tom bak....nengok kakak tegah ckp..........nasib dia percaya........abis jer citer tu...........nak plak dia masuk bilik ngan rela hati............hu hu hu......

Inilah tempat kejadian...............

Kat sini ler dia terhantuk.......dia turun dari papa dia.......nak masuk bilik, ntah camno, leh langgar bucu meja tu.........agak sakit ler di situ kan.........cam terasa2 plak kat dahi i nie.......

32 Kata Mereka:

wanie said...

alahai batrice..dah benjol kepala tu...

budak2 kalau jalan takde nak tgk2 dulu..pakai jalan je..sama la cam irfan...byk kali terantuk kat meja la, pintu, kerusi...

farah amoi said...

hehheheh
biasa le tuh
terantuk
bebudak
tu nasib baik benjol biasa

kalau darwisY
mesti jd bengkak mcm bola pingpong

len kali
kalau batrice terantuk
cecepat demah ngan kain yea....

~~ciklinn~~ said...

alahai ciannyer...

sakit tu....

tapi batrice amintain jer ha..siap senyum2 lagi.. hihihh

oliole said...

alahai kesiannya...
mesti kuat dia hantuk pada penjuru meja tu
rasanya batrice frust dan tension dengan story mory mama kot...
tulah yang dia nak lepaskan perasaan pada meja...
masa kena tu zana ada letak dengan ais tak?kalau cepat-cepat letak ais...benjol akan surut sikit...
doktor hospital ampang yang ajar saya masa asha jatuh dari katil...

eija28 said...

alah...kesiannyer batrice...kan dah benjol...siap boleh senyum lg tu...mcm x ada ape2 yg berlaku....

Jasfyra said...

aduh ...kebenjolan lah plak..budak2 tgh nak membesar camtu ar zana.anak2 aku tu dah bpe kali benjol..kadang2 aku rasa bersalah lak.cam xreti jaga anak je rasa..hehehe

cian batrice, lps ni kalo mama suh tido, kena tido tau sayang

Puan Suhana said...

aduss mesti sakit..budak camni la lg larang tu yg dia nak buat... nasib batrice jenis senang dipujukkan...

k.nurul said...

lahai..ciannya batrice..
bdk bijak mmg gitu lah zana..
ade jek kejenya...

ibu 2AZ said...

alah siannyer benjol lak dahi tuh yek..takpe batrice gud gal kan..nnt cepat ilang tuh..sbb mama dah letak minyak gamat kan...

ermm gitu aa zana..kkdg anak2 camni aa..arissa pun klkdg sabar je lah..ms kat bwh dah tidor..biler masuk biler..leh gelak2 ajak abg main..adoii lahhh

atty's said...

alor siannya batrice..
takpe..tu tanda nak dpt akal tuh..

Tink said...

alahai batrice..dah benjol kepala tu...
cian nye die!!!

my qaseh said...

Alahai..cmane tue salah parking pala smp benjol da haaa..ciannnya dak omel nih..kalu g jejalan t cba Zanna cri myak TYT botl wrna biru tutup kuning..tue bgus kalu bdk2 jtuh trus sapu sure benjol nya tk naik nnti..sapu kt bdn dorg pn ok nyamuk tky nk ggit huhu..Sila lh tggalkan alamat awk kt blg sya yea..awk menang kuiz sya ri tue

neezareef said...

supergal btl ha...siap leh sengih lps benjol

lieya_latif said...

aduh zana....ngeri aku tgk.....batrice2...tak pasal2 dpt telur kat dahi.....ko dah buh minyak tu yeak...harap2 cepat le surut......seb baik laa tak kene mate....ngeri aku tgk bucu tu tau....dah boleh aku bygkan sakitnyer.......adusssssss!!!!!!!!!

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

tu dia..bahaya tul kalo meja 4 segi nikan..kak iena pun plan kalo kalo nak beli perabot semua bulat2 ajer mcm kak iena ..keh..keh..cian kat batrice..meh sini auntie tiup kan..
rep : laptop tu murah jer..RM49 jer..belilah..

Jue said...

laaahai....cian yer batrice, tu la len kali dengo ckp mama tauuu...

Mimi~Najeeb said...

aduhai Batrice..sian kt dia benjol kt dahi..lain kali dengar ckp mama dan hati2 ye..

Dee said...

aritu pun anak dee fifi kena gitu..tuam ngan ais cpt2..biasalahkan budak..x phm lg..bengkak sana sini tu biasa..tp kita kena pantau selalu kan zanna..

Hirda Ibrahim said...

kena bucu meja sakit tu weih...
ingatkan jatuh tergolek fr katil. rupanya kena bucu meja. x pe batrice. batrice kan wondergirl.
benjol tu nothing la...heheheh

Mak Su said...

huhuhu, bertelur di dahi

Cik Puan Mimi said...

cian batrice... meh auntie hembus2 sikit dahi tu "puk tangkal balik pintu, budak nakal memang begitu" puh puh.. ok petang kang balik ok...

heheh tu yang selalu kak mimi buat kat emily dan farhan..

my qaseh said...

Ni email sya yea..
Qasehku.2007@gmail.com

ai said...

la...kan dah bertelor dahi tu! hihihi..camni le bebudak kan?

elly said...

la ciannye batrice... mata tu dah ngantok la tu smpi x nmpk bucu meja kut tapi layan je mata tu ye batrice... saje nk dera mama die hehehe...

Mama Mya said...

cian batrice dah laa benjol kena bebel lak.. kekeke akak pun sama daaa.. semoga cepat surut itu benjol

papa mya pun ada cakap dia risau meja2 dalam umah kami tue akan wat cik mya terhantuk.. boley lak dia kata dia nak kosongkan umah tue.. geram ajek dengar statement papa mya (apa akak melalut kat blog org lagik nie)

Aza...As :) said...

adooiii haaii...sakitlah kener bucu meja tuuu...orang besar kener pun sakit :(....

tapi batrice memang power...tetap maintain senyum & siap lentok lagiii eekk??? :)

Sham Ummi Echa said...

adushh...atitnyer.. sket nyer tajam bucu tu..kalo aku kena pon mau meraung gajah nih.. x pasai dahi anak dara nih da benjol.. moga cpt ler surut benjol tu yer.. da cam telo da aku nengok.. merening2 je

LayarLara Legendary Of Journey said...

alahaiiii kasihannya... kan dah benjol..

Time dia sebaya ngan meja memang kene watch out.. kalau tak asik benjol di sana sini..

Puan Iza said...

ala ciannya kat batrice dah benjol dahi tu...tu la len kali dgr ckp mama yea....

rasp said...

alahai ciannya dier..tapi dia strong girl nangis kejap ek..gud gud takde lah kita risau sangat kan..

Monkey D Luffy said...

kena letak papan tanda ler... JANGAN LANGGAR KAT SINI

e_ja said...

siannya batrice..huhuhu..dah benjol pala dak somel tuh..sikit yer..suh mama kiss tiap2 hari..nanti baiklah tuh..:)