CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, January 06, 2009

LAKSA SHACK

Last weekend pi try makan2 kat Laksa Shack........org boleh tahan ramai.......

Zana order set Laksa Asam & Laling Hubby plak order set Nasi Ayam Masak Cili Padi
tp......................hampeh ler wei..........ntah ler...kot2 kat Kluang Mall nie yg tak best ker...or mmg laksa tu x memenuhi piawaian tekak i..............sup set nasi hubby pun masin yg amat........kiranya sumer x memenuhi piawaian tekak kami...........means, this is the 1st and the last ler kami makan2 kat situ............lepas makan laling hubby membebel.........udah ler mahal, x sedap plak tu........kalu mahal sedap ok ler gark.........makan berdua dah charge RM40+++ .........laling hubby bebel, baik makan Pizza Hut camtu............hu hu hu....tp mmg tak sedap pun......serious..........

*** yang nie set Laling hubby makan.......peha ayam tu mmg besarkan...tp kalu dah x sedap...letak sekor pun i tak puji ***

***this is my Laksa Asam........guna ikan sardin sajork.....sedap lagi laksa yg jual kat pasar malam.......***

Memang xde mood ler kami makan......coz' bab makan2 nie laling hubby mmg cerewet sikit......rasanyer lepas nie kalu x terdesak, xde ler i mimpi2 nak pi masuk Laksa Shack tu......

Jom layan piccas batrice @ Laksa Shack

*** buat muka terkejut coz' laksa tu tak sedap ***

*** apa lah nasib erk.........time teringin x sedap ler plak ..... mama other place, please !***

*** akan ku pikirkan mana tempat lepas nie ajak mama & papa terjah ***

*** becoz' mama dah order..........i rela dlm paksa makan gark ler ***

*** ieag[e'jg[a[ge[gma'pnhg'a[g aej ****

(korang pikir ler sendiri !!!!)

Lepas nie nak try Secret Recipe plak.........hope indah seindah khabar nyer lah yerk.........

31 Kata Mereka:

k.nurul said...

tk sdap ke dik?
akak pon tk penah rasa lg mkn kt situ...
ko dh ckp tk sedap..tkpelah..tk tringinlah nk mkn..ekekkeke...

neezareef said...

lor x sedap ke...

Jasfyra said...

xcedap ek zana...sib baik kami xp try arituh..zura mmg hantu laksa, but lalu je depa laksa shack tu xlalu ar bau laksa dia..hubby siap pening pala lagi tuh..hahahahaa

nak try secret recipi ek..wajib try.cedap sgt.kek dia sgt ler mabeles

Dee said...

zanna..arituh kan dee dh bgtau mmg x sedap..mahal je lebih..teh tarik dia pun hancus..yg bole tahan cuma roti jala n kari ayam dia je..

kalo gi secret recipe kena try tomyam kung...pedas n sedap..kek dia suma sedap..limau kasturi dia mabeles..u trylah..insyaallah x regret pya...

aimi @ kamalina said...

hmmm...bab makan ni kalau mahal tapi sedap, tak kisah lagi... tapi kalau dah tak sedap tu, mulala rasa nak sumpah seranah..betul tak... hehehehe..akak pun akan rasa tak puas hati kalau makanan tu tak serupa bikin.. yelah...charge mahal2, patutnya kenala sodap.. kita nak byr pun tak dela terkilan kan?? ish ish... sabar yek zana... pi cari tmpt lain lak..

e_ja said...

x sedap ehh zana? akak tgk laksa mcm terliur jer..hehehe..

anyway trylah secret recipe..pasta n spaghetti dia smua sedaaaaaaap2..kek dh tentulah..:)

Mama Mya said...

x sedap erk.. mesti papa mya suka dengar kakaka.. dia sakit kepala bila mini dia nengok makanan2 kat blog2 kengkawan.. lagi2 org tue kata sedaaaaapp.. pastu mulalaa mini dia kata "pa nak ini nak itu" hahaha harus sakit kepala dia... (apa laaa akak merapu kat blog org)

batrice comeynye.. suka nengok gambor yg pejam mata tue..

re = zana permohonan utk mengopy di luluskan hehehe

elly said...

zana... daku pon antu laksa tp sgt x selera bile tgk laksa shack nie x tau la nape... xpenah tingin pon nk mkn situ huhuhu...

wanie said...

mmm..wanie pun mmg tak gemar laksa shack ni...lagi sedap laksa kat pasar malam..

kalau makan kat secret recipe, wanie suka makan tom yam kung..tak pun lamb stew...mmg sedap....

atty's said...

aritu along ade ajak..mkn kat laksa shack nie..
tp kty taknak..sbb tau..msti tak ummpphnya laksa dia..

pasar malam ..the best..

rasp said...

uish i dah lama bebenor tak gi makan kat situ..dah tak leh ingat sedap ke tak...tak sedap ek sis...cancel list restoran harus diterjah :D

Hirda Ibrahim said...

aku bukan nk mengata, tapi kena mengata gak le nampaknya..heheheh

masa mula2 laksa shack ni buka, aku memang pelanggan setia dia. kalu x slah since 2002. tapi makin lama, makin x sedap.... x tau le coz dh selalu mkn ke apa. tapi makin x sedap ko...

kalu ko nk pi SR, aku paling suka dia punya mushroom soup & black pepper chic with rice dia.
x pun shepperd pie dia. x pun cornish dia... wahhh byk le pulak aku suka rupanya...LOL

Sham Ummi Echa said...

kt laksa shack ni aku penah mkn 2 kali jer..skali tu mkn beriani kot..n skali lg mkn kari laksa..rasa dia biasa2 jer..xde la sdp sgt..tp mmg mhal ler sket..

tp kalo ko nk g mkn kt secret recipe tu..mmg peberet aku tuh..sumer dap tau..tomyam kung sdp.. lasagna sdp..curry laksa sdp..ayam blackpeper with rice tu pon sodap..sumer sdp ler..apatah lg cheese cake dia..ohh yummieh.. tp hrga dia la mhal sket kan.. tp kita bkn mkn slalu pon kan..skali skala apa slh nya..

Puan Suhana said...

x sedap ek.. x mo p la.. br bcadabg nak p..

Sr mmg besh...aku suka nasi goreng tomyam..sedappppppppppppppppppppppp lapo tetiba perut ku ini....

yong said...

zana...kat LS tu..yg sodap eh hanya Laksa Tomyam nya ajo..yang lain tu ikut kata org..mmg cam hampeh! tapi aku tak pernah mkn pun lagi..aku klu gi mkn, hanya mkn laksa Tomyam nya ajo..hehehehehe yang tu ajo sodap!

kalau SR lak..tomyam kung nye ajo yg sodap!

pendek kata..aku mmg penggemar tomyam..hehehehee

Cik Puan Mimi said...

kalau gi SR memang best makanan2 dia.. semua pun wajib try.. tapi LS memang kureeeng sikit

Monkey D Luffy said...

mungkin cawangan kat situ kualiti dia tak bagus kot

eija28 said...

aku x penah lg mkn laksa shack nie...klu kat SR suke mkn ayam BBQ dia....

Mak Su said...

uhuhuhu, maksu tak masuk ler.... maksu ni kan, 6 beranak, camno?

farah amoi said...

zana weiiihhhh...
bukan ko orang pertama yg kata x sedap...

malah yg seramai-ramai kawan aku ler...
ade sekor mangkuk hayun tuh je...
si beruk mek yeh jer
yg kata laksa sharp tuh sedap
tp aku nak g makan pon x lalu

eeramaya said...

mmg jarang mkn kt situ..kalu tak sedap lagilah kite tak masuk..hehe

Secret Recipe ske kek dia jer..sodap.. makanan, yg ok blackpaper chicken with rice..lamb di ok..tp tomyam tak bape sedap.. cuba n rasa br tau kan..: )

Big Mamma Bukhari said...

kak t jarang2 gak makan kat laksa shack ni.. time rasa nak makan laksa sarawak tu jelah g makan sana.. tp sedap yg kita masak lgkan zana.. entahlah ngape dioarg ni.. kalau nak berniaga tu biarlah makanan tu sedap. . barulah pas ni org dtg berulang kali.. ni kalau dh tak sedap org xkan dtg makan dah.. tk reti2 dioarg ni bisnes ye zana... batrice pun dh pandai rasa benda tu sedap ke tak. inikan pulak kita.. suami kak t dh ok dr demam.. alhamdulillah.. makan ubt yg dia beli kat farmasi jer.. zana keje ok? maaf kalau kak t jrg2 jenguk zana ye..

ai said...

mmg mahai la kat sana..tp kalau SR mmg best la. kau try chicken cordon (lebih kurang le..) ayam yg kat dlm dia ade cheese..sedapppppppppp

NAEMAH said...

ye ke tak sedap...kiter tak pernah mkn lg...hukhukhuk...tapi SR sememang nye best...tak rugi try...

~~ciklinn~~ said...

wah dikk ni betul2 try ni..dari big apple ke laksa shack....

huhhhuh mesti sakit hati kan.. bila kit aiyer2 sekali rasa tak sedap...

aku tau ko mesti rasa nak bomm dapor restoren tukan... hahhah

oliole said...

apasal saya boleh terlepas pandang entry nie? saya dok hairan sendiri...zana tak update blog ke?
rupa-rupanya atas kecuaian saya sendiri...
tak pernah lagi makan laksa shack...dengar kata ada semua negeri punya laksa ke?

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

tak sedap erk..lain org, lain rasa..tapi kak iena tak pernah mkn lagi..SR memng sedap..cubalah..ko ni hantu laksa yer zana??...

rep : mickey minnie tu sepasang Rm89 jer..

Linda said...

hehe kami pn taknah try laksa shack, tp mg tk mnat laksa sgt kec laksa mcik ton bwh pokok dpan umah die...nyummmmm..ha try la SR, kitarang klu dh tadek idea, ptg² melepak situ..Ghazi suke alphabet fries die dgn dory grilled wth lobster sauce..nyumm..ummi pun suke..satu lagi try cordon bleu chicken die..pun nyummm spesel..tp ikut branch jgk zana..ada sedap ada tak..setakat sr dpan umh kami ni emang sedap..kek die try choc indulgence atau clasic chez kek..pasti tk hampa..(er klu taste sma la hehe)

mrs khairul said...

zana aku pongg tak suka mkn laksa shake tau..dulu pnh try kat midvalley..pastu tobat x pg lagik..
aku paling hangin kalo mkn mahal tp xsdp..kalo sedap tuh bayo 60 pun x kisah kan..tu bese kalo aku mkn kt SR lah..ko nnt try lah mkn thai fried rice..xpun blackpaper chiken dia..pastu aku suka sgt ngan water mellon frostie..ko cuba tau..eh..cop2//lg 1 ko mesti amik utk kidset tuh..mesti batrice suka..

aku rs gamba yg last tu batrice ckp " "eii..tak sedap..nah ko aku nak pecahkan pinggan nih" keh..keh..

lieya_latif said...

ooo tak sedap ker zana...seb ko baik infom nanti takde laa aku tergedik2 nak pi sane he he ehe he he

Sr aku suke...tapi aku suke kek nye ajek....makanannye jenis aku tak leh terima ...tak tau nape...tapi air die sedap...aku lupe air tu namenye tapi die kaler hjau...air apple kasturi kot...ade asam dlm nyer....hi hi hi

Ena said...

pandainye batrice buat muka hehehe