CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, January 12, 2009

TAG FROM WANIE

Here are the rules:-
- List these rules on your blog.

- Share 7 facts about yourself on your blog.

*** Nama i Norzannah binti Md. Nordin. Among family diaorg panggil i Along or Nor, sebelah hubby ada yg panggil i zana @ anna (nie adik ipar i panggil) kengkawan plak, zana. Ada gark panggil i nor gark, nie kira kawan2 @ kampung i lerrr. Tp time study ada kawan2 geng2 i panggil i ONET........kan lieya kan kan kan kan...mana datang onet tu pun i tak tahu..

*** Tarikh lahir i 23 jun 1982 .........please ingat yerk mana yg berhajat nak bg i present ker.....lahir @ Felda Bukit Batu, Kulai . Dua2 nenek & atuk i belah my mum & my dad sekampung........my dad umah area tengah and my mum umah @ ujung kampung, tp sama barisan ler ........kiranyer umah atuk my dad no 44, umah atuk blah my mum no 50 .......dekat bebenar kan...

*** i anak sulung dari 3 beradik. Anak pompuan tunggal........so, even sulung, i nie agak manja di kalangan ahli keluarga yerk........

*** i kawen ngan laling hubby named Hemlin bin Mohd. Ali and have 1 little princess yg paling comel di mata i - Nur Batrisya Qistina yg sangat mengada2 sekarang nie.......

*** sekolah tadika @ Sek tadika tenggaroh timur 1, sekolah rendah @ sek rendah keb LKTP tenggaroh 5 pastu sekolah menengah @ sek men tenggaroh B.........sumer ada perkataan tenggaroh kan........coz' my family berkampung @ tenggaroh timur 01. Pindah sana since 1986. Time tu umur i baru 4 tahun. Sgt susah saat tu.....no elektrik, no air and no jalan tar.......

*** i sambung belajar kat UiTM shah alam dlm dip pengurusan & teknologi pejabat.......act, nama asal dip kesetiausahaan executive......tp, ntah camner, 2nd sem tu tukar pi pengurusan & teknologi pejabat. I masuk jun 2000 and finished april 2003.

*** now i kerja as PA @ jabata penjara simpang rengam........my 1st kerja dlm keraajan coz' b4 nie sumer swasta .........cuma pernah buat praktikal @ PKEINJ .........Perbadanan Kemajuan Ekonomi Islam Negeri Johor.

- Tell 6 unspectacular quirks of yours.

*** sgt mudah mengeluarkan air mata, kena marah menangis, tengok citer sedih kat tv pun leh nangis, bc novel sedih pun i nangis, kucing mata i nangis ........Gembeng......

*** kekadang rajin kekadang malas, tp lebih pada malas. Bila datang mood rajin, i will kemas rumah i tanpa henti2 selagi tak siap........tp bila mood malas datang....i will baring2 ajer sambil nengok tv even umah i cam tongkang pecah

*** i suke berjalan2 ......tp bila dah balik umah, i nak kuar agak berchenta di situ..........

*** Sgt suka membaca novel & magazine ...........tp i tak suka bc paper.......i will selak2 jer paper tu cari berita yg menarik ........ so, bab2 ehwal semasa & pengetahuan am nie i ada fail sikit.

*** Sgt manja among family and kekadang i suke nak bermanja2 ngan kengkawan.....opismate & kengkawan yg ramat ngan i tahu ler......nampak jer cam strong tp ngengada ......

*** pemalu if baru jumpa..........tp will tukar jd sgt peramah bila dah selalu borak2 & dah kenal betul2.

- Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.

*** i takde idea nak tag sesapa, kot ada yg nak buat..........silakan dgn seikhlas hati .........

- Link the person who tagged you.

*** Wanie



16 Kata Mereka:

mrs khairul said...

baru skrg aku tau nama penuh ko tau..pgil NOR tu rs mcm cute sgt..mcm ala2 sorg gadis kampung yg sgt pemalu & ayu gitu....weh nak ur laling hubby unik tau..

weh aku pun dok FELDA gaks tau..dr tadika smpi sek menengah mmg kat sana..mmg ssh kan masa dolu2..serba kekurangan..

pastu ko sama mcm aku..gembeng ok..aku ni dah la suka tgk cekerarama kt TV3 tuh..kalo cite sedih2 sure aku dh meleleh..tu yg hasben aku tensen jek..hahahahahah

mrs khairul said...

apa aku tulih nih..silap type ye...nama hubby ko unik ok..

Mak Su said...

fuyooo, jabatan penjara? very der masculine, oops!

Dee said...

bestlah dpt keje gomen..member2 skrg berebut-rebut apply tp xde rezeki je lagi..

Jasfyra said...

zana, ko cam xsuka je koje gomen ..napa ek?

oit, kita sama ar.masuk uitm 2000 kuar 2003..cuma kos je lain2,kalo tak sure kita leh geng kan dulu..kekeke..hmm, aku tau ko nya skull ni dekat ngan skull engine kan?hehehe..mesti asik kena ngorat je dulu nih...hehehe

Hirda Ibrahim said...

tu diaaa..baru tau full name dia.. heheh...

ko anak pompuan sorang rupanya... memang WAJIB manja le weih...

aku pun sama ko, kalu kuar & dh balik umah, nk kuar balik punya le malassss... rasa cam best jerk dok umah bergolek anak-beranak kan? LOL

lieya_latif said...

zana...ko pun comel pakai tudung ekin ni kan....aku baru nak cube2 hik hik hik......tapi takleh pakai spek laaa...kalo aku pakai spek tudung tu jadi kembang , kalo pakai lense baru okey he eh h ehe he he

lieya_latif said...

re : ape plak tak ok...aku tgk ko pakai dari dulu tu okey jek...tak silap aku yg pink yg lilit2 tu kan...aku tgk ko pakai okeyjek...tak nampaklaa bulat....sesuai laa ko pakai.....aku ni barunak cube2 haaaa....awning yg tudung ekin yg hijau tu panjang gak zana...akusebelum beli aku test dulu...kalo boleh nak cari yg panjang ke pipi.....hi hi hi selambe aku jek test dulu

mama mya said...

demam tag melanda yer.. hahaha akak pun selalu nangis bila nengok citer sedih tapi x leh tahan ngan papa mya mesti dia gelak punya

As said...

wah.. zanna ni org gomen erk... kejer gomen la best... cam kami ni private... adoi la... sumer nyer kena bayo... huhuhu...
hmmm masuk thn baru jer dah kena tagged... kena la menjawab nampak nya...
hmm ni kiter lak kerja byk kemain lagi... tp gatal ajer tangan nak menjelajah blog kengkawan... heheheheh

liwaniel said...

zana...
sama la kita...cepat nangis...husband wanie kata cengeng

Sham Ummi Echa said...

sdp la nama ko..suci murni jer..sbb ada 'nor' kt dpn mmg rasa suci kan.. aku dlu suker sgt ngan nama 'nur'..tp bila da ada anak..aku x letak plak nama 'nur' tu..

wei..aku pon ada amik pic yg sama ala2 cam ko nih gak sbb nk wat tag ni ler..tp lom smpt wat lg..kalo smpat esok aku wat.. ok ler ko pakai tudung cam2..comei n kemas jer..

LYNDZ said...

tang gembeng 2 sama ler ngan Lyn...pantang sedih sket dah meleleh ayer mata...

yong said...

hang pun ratu air mata gak ye zana???? sama lah dgn aku ni..hehehehehehe

mysha said...

sHa pun jeNid TOuCHing gaK aKAK... cePAt sGt nak ngaLir aiR mATa baYangkan iKan MAti pun Leh nANgis huhuhu... muKE jer bRutAL tp hATI lenGKong SHa nih...

tq aKak yea commENt bLog sHa dOAkan kAMi BaHagiA yeA KaK....

Cik Puan Mimi said...

akak pun sama la zana, boleh buat kerja non stop kalau datang mood rajin, kalau mood malas, lantak la kau rumah nak jadik tongkang pecah pun..