CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 18, 2008

ANAK PUNYA KERJA.....nak marah ke tidak?

alkisah...
biasalah bila dah ada anak darakan...
make up mama make up dia jugak...
tp bila dah jadi camnie....mama mana tak meroyan kan....korang tengok ler sendiri...
adoi lerrrrr.......

compact powder REVLON mama dia ok...
abis berkecai....udah ler baru baper minggu jer beli itu compact powder....
nak nangissssss.........

yg best tu......dia siap amik towel kecik lap yg terabur kat lantai ok
nie mesti amik dari almari baju dia ler nie.......

so..........bila dah salah
harus kena marah.....
sapa suruh jatuhkan....?
sapa suruh pecahkan....
mama baru beli tau....
huuwaaaaa..........


close up sikit muke budak kena marah.......
nie ler keja dia kat umah....
barang mama dia jadi barang menan dia........
dilema sungguh tau ada anak pompua nie....

papa....nak baby boy satu...?
muuaaahhhaaaahhhh...order cam boleh beli kat supermarket plak....



bukan ada perasaan bersalah pun....
tu muke buat ala2 cukup syarat coz' kena marah jer.......

act.....nie jadi time kami siap2 nak gi melaka last week kan...
patut ler dia senyap jer....
zana dok kat bilik iron tudung
papa dia ngadap lap top lagi...
tv on kat depan.....BATRICE....?
senyap jer...........
hati dah tak sedap dah...
dia kalu senyap mmg ada ler yg dia buat........
sekali............betul.......
kerja memunah kan bedak mama dia.....................

24 Kata Mereka:

Mimi~Najeeb said...

mmg camtu kan budak2..kalo diam jek tu ada la kerja dia dok tgh buat tu..hihi..
Pasni mama kena beli bedak baru la jawabnya..

ini aku said...

mihaha..sabo je lah ek..kata nak anak pompuan, nak pakaikan baju lawo2..itu pro dan kontra nya lah. zana pas ni beware dgn lipstik & make-up lak yer

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

ala ciannyer batrice kene marah..yg ko ni zana pun satu, letak tempat yg dia senang nak capai,amik, naper?? sapa yg salah..batrice gak yg kene marah..keh..keh..tak per auntie memang pantang tengok budak2 cute kene marah..keh..keh..
so far jannah tak berani lagik buat mcm ni..agaknyer lebih teruk dari zana kot,kak iena marah dia..

Mama Mya said...

hehehe cian batrice kena marah yer.. yer laa sape suh batrice rosakan bedak mama tue hehehehe... kang dah kena hiks.. tapi muka batrice tetap comel n cute walaupun kena marah..

ILA said...

isk...isk...isk Zana oiii bukan anak pompuan mu itew je reti menjahanamkan compact powder tau...anak ku yg lelaki itew pon dah pandai nk main brg2 make up aku....siap campak2 lg. Aku pon br je beli yg br sbb yg lama tu dah hancur luluh..huhu

Mintak anak laki satu....hahah jika anda sudah bersedia...teruskan ekekekke.

pu3shidah said...

hihihi...
chaiyok tisya.....
tu kan kak tandanya tisya tak kasi akak beli barang mahal2.huahua.....

Sue@MamaMaryam said...

hehehe x thn tgk muka kena marah batrice.. klu maryam dah buat aksi melekat di dinding dah.. apa pun batrice tetap cute tau..yg penting puting tu..menten!!! camne kite nak buat ni zana oii...

Jasfyra said...

hahahaa...zana, aku rasa batrice suh beli yg lg baru dari bedakt uh kot..agaknya dia xsuka revlon kot..manyak nya kot...haahahaa

apakata ko beli MAC lak..mana tau dia suka dan xpecahkan..kekekee

mummysyafie said...

jangan kater anak dara..anak kiter yang lelaki pun suka sapu make up iyer

Yatie said...

alahai ... pasrah aje laaa, tak dapek den nak nolong hah :p

Jue ~ mama DnD said...

dah itu packagenya...ado anak...ermm dalila pun zana..habis sudah makeup aku tau...pandai tu lipstik nak tenyeh mana..eyeshadow kat mana...??? pompuan x per..kalo anak lelaki nak makeup lagik parah aku rasa...comei a batrice buat muka monyok pas kena marah...hehehe

wanie said...

alahai batrice..jahanam compact powder mama tu...kecik2 dah pandai nak make up je...zana kena belikan set make up untuk batrice la camni..

madam CT said...

bp henget ko terbang beli revlon tu dik?hahahhahahahhahahaha

i'm ソソ said...

huhuhuhu...
sabar aje laaa zana...
minta duit dengan papa batrice untuk beli lain sebab anak dara dia yang buat...kakakakaka...

eija28 said...

bukan ank pompuan jerk pandai memunahkan brg...ank lelaki ku itew pun pandai tau zana..powder pact aku abis dah dia jatuhkan kat lantai...so dah pecah sket....ada skali tu dia dok senyap jerk dlm bilik aku...rupenyer dia pakai gincu aku kat bibir dia...nak marah pun x jadi...geram tu ada arrrr....

kasihatie said...

siannye nengok batrice kena marah..meh akak atie nak pujuk meh..(prasan akak tue.padahal dah nak dpt pangkat makcik pun)

Cik Puan Mimi said...

wah sudah berkecai tu REVLON... mahal tu.. abisla rabak kocek mama dia nak beli baru. heheheh

zana, pasni belikan dia bedak compat yang kecil2 + murah sikit.. kalau berkecai bedak tu, tak de la berkecai hati kita. heheheh

Tink said...

dpt ank dare mmg cm tu lah, lipstik akk selalu patah n kena korek geram tulllll!!!

k.nurul said...

hmmm ade anak dara mmg gitula zana...
sabo jela kita....

yatt said...

sabar je lah..apa pun salah kita gak coz letak merata2..cian nengok dia kena marah..

Hirda Ibrahim said...

halooo..bukan pompuan je tau.
hg try mai tgk hardy.. time aku make-up, time tuuu la dia dok mai peluk2 kaki aku nk gak.
so, aku kena kasi dia compact powder yg lama. semangat tenyeh muka...hahah
aku takut gak besaq nanti dia jd mamat lembut...x ke sian..mudah2an x le kot...huhuhu..

mrs khairul said...

KEHH..KEH..ITU DIA MAMA DH NGAMUK BATRICE...AYOO X TAU..MAMA NAK ADIK BARU..XNAK KWN BATRICE LAGIK..HEHEH..

ZANA,ANAK JANTAN AKU PUN WAT LAGU TUH..PNH SEKALI DIA MAIN BEDAK LOREAL AKU SMPI HANCUR KECAI2..HUWAAAA..YG X THN TUH SIAP MAIN BERUS BLUSHER & LIPSTIC TUH..AKU HANGIN BETOI..ADAKA PATUT ANAK BUJANG MAIN ITU BRG NAK OII..

Sham Ummi Echa said...

biasa la girl kan.. tgk mak dia mekap.. dia pon nk gak try.. aku punya pon byk yg punah ranah.. x lrt da nk mrh..

mysha said...

comey aKak muke diE kenE maRah hekhekhekhek...