CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 27, 2008

SEBAHAGAIAN SEMENANJUNG MUNGKIN "BERGELAP"?

Apa sudah jadi?

zana tengah bc akhbar utusan nie...yelah, boss xde....PA pun xde kerja lah...boleh gitewww...
selak punya selak....belek punya belek...
auit...apa kes nie...

'SEBAHAGIAN SEMENANJUNG MUNGKIN "BERGELAP"

wah...camno tu....ikut lapuran berita nie....Selangor, Kuala Lumpur dan sebahagian besar kawasan selatan pantai barat Semenanjung Malaysia berdepan dgn risiko terputus bekalan elektrik dlm tempoh tiga - empat bulan akan datang.....pasai apa.....pasai Projek Pengukukah Sistem Kawasan Tengah (CAR) di Rawang tu gagal di siapkan......

ikut laporan Ketua Pegawai Ex & Presiden TNB, Datuk Seri Che Khalib MOhamad Noh (*** i tak kenal lah u....) tinggal lagi 2% jer nak siap.........@ dlm kata lain 1km jer lagi yg masih tergendala.....adoiler.......camno leh jadi mcm tu.........? org Kampung Sungai Terentang membantah.......pasai apa yerk.......nie kan utk kemudahan bersama.........alahai.......
lagipun bukan TNB tak byr ganti rugi......dah hampir RM10.4juta dia org bayar............yg x sedap di dengar tu........projek nie tergendala pun pasai hasutan pihak2 tertentu........pihak mana tu x tahu ler..........

so...pd org2 Kg. Sungai Terentang.........tolonglah setuju yerk.....x sanggup nak bergelap ........kalu takat kat tempat korang jer xpe........nie sampai ke johor kesannyer.......x kesian ke kat kami yg xde kena mengena nie..............kalu projek tu siap........korang gark dpt merasa kemudahan tersebut kan........

hik hik hik.......apa daaa............tetiba emo plak..................

adakah tragedi bergelap tahun 1992 bakal berulang..........oh tidak!!! ............

22 Kata Mereka:

Mama Mya said...

ohhhh tidakkk!!! nanti panas laaa nak tido.. nie tengah2 syiok beku dek kesejukan ekon tetiba x de letrik lak huhuhu..

re = zana wuuuuu best kalau dapat tido dalam cuaca yg sejuk2 nie hiks pastu adalah hidangan panas2 terhidang perggghhh cuba bayangkan hiks kekeke

Jasfyra said...

xnak bergelap.....
xnak berpanas.....
huhuhuu

madam CT said...

semenanjung bangla x terlibat kan?

ahaksssssss

eija28 said...

oh tidak!!!!semenanjung bakal bergelap lg!!!!!!!!!!!

muhaiyom said...

audssss...gelap duniaku nanti..
ape nak wat ni..nanti nak tido mlm dok berkipas je la..huhuhuhu..mak ngan ayah xpe..takut anak2 je la..huhuhu

lieya_latif said...

aku tegelak besar bace komen kak ct....ooo mentang2 die dok bangla...die eksen ngan kite noooooo he he he he

Sue@MamaMaryam said...

adoiii x mo la bgelap...huhuhu

Cik Puan Mimi said...

x nak la gelap2.. nanti pencuri masuk rumah.. waaaa

oliole said...

bila? bila?
takut hantu....

nasazfrog... said...

yer ker,, tak dgr cite pulak,, mak aiii bergelap.. bio betul... :(

Puan Iza said...

ayoooo.....jgn la gelap....susah ooo nanti.....tak nak! tak nak!...

farah amoi said...

lar ye ke?

mmmm kena tanya Mr.Hubby i nih
ni company dia nih....!

Nur a.k.a admansyah said...

Ishh.. ye ker Zanna? lama man kita bergelap tur...? aisey..

Mari-lah kita samaX2 berdoa yup!

BigMouth said...

tak moh gelap gak...takut!!!

a NuTty StuDent said...

wah ini boleh sound kat Goverment sebab bergelap lagi...asyek bergelap jer..tak guna bayar letrik ah.. :D

Norsham said...

guna lah tenaga solar utk kesejahteraan kita besama. hahaha! tarak duit nk beli!!!

p/s : zana jd follower blog akak ker? x dak maknanya zana oi. akak bukan tulis apa pon dlm tu. sekadar bukak akaun ja. hahaha! tp mana tau kot² nati tebukak jua hati ku ini utk ber-blogging kan? hehe. anyway, tima kasih dan tahniah kerana menjadi 1st follower utk blgo akak. dan hadiah nya ialaaah... jeng³ (haha! kasik suspender sket)

zino said...

bila dah bergelap macam mana nak blog hop nanti.. so sediakan generator sebelum bekalan terputus...

sekarang apa benda pun jadi isu politik.. poning kepalo den..

atty's said...

hai zana..yg pasti tk dpt tenet..huhuhuh..meroyan nanti

yong said...

ohhh tolong....jgn bergelappppp!

aku takuuut duk dlm gelappp!

hehehehe

Hirda Ibrahim said...

wuihhh still remember peristiwa thn 92 itu. time tu sekolah menengah lagi tu, pastu dekat exam. kena study dekat lilin... dgn panasnya. eiiii...
time tu ok la, mana kenal aircond2 ni. cuba now?

mau menggelupur x dak aircond...

yatt said...

harap kerajaan dpt settlekan masalah ni..den xsangup dok bergelapppp!!!!!!!!!

PerantauSepi1306 said...

aiyohhhhh tawun 1992 masa tu akak tgh study lagik dlm hutan banat kat ulu... adoyaiiii takottttt woooo...

hmmm tak per kita belilah lilin bebyk.. kita beli kipas mengkuang bebanyak.. boleh gak tingkatkan pendapatan SME... at least kite leh merasa cemana tok nenek moyang kita dulu hidup tanpa pelita... dan sapa yang kije asyik dok ngadap komputer kita reramai tak yah la pi kije ye.. duk umah lepak2 je..