CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 24, 2008

TANYA KHABAR .........

baru sat call papa batrice
everything ok
call2 jer...dengar..suara minah tu yg jawab...
he he he...baru bangun tido yerk
dia & papa dia kat umah...

tanya dah makan ke belum?
..eyum....he he belum ler...
ait...dah pukul baper nie papa tak kasi batrice makan lagi...
nasib baik tanya papa balik....rupanyer....pagi dah sarapan sekali...and b4 tido tadi dia dah makan....oooooo
awak kelentong mama yerk....

mmmm....ntah apa jadi ler kat umah tu.....?

22 Kata Mereka:

wanie said...

ha..kan ok tu..papa batrice mesti pandai jaga batrice punya...

kalau irfan bila ditanya dah makan ke belum jawapan nye ialah "nanak"...susah betul nak suh dia makan

Mama Mya said...

hahaha comey batrice dah pandai cakap kat tepon.. sah2 umah tue batrice yg mengemas hehehe

lieya_latif said...

ceh batrice ni nak sabotaj papa plak he he hehe....ok tu zana...dont worry...ko same cam aku...nak bagi anak kat org TIDAK sama sekali....walaupun nenek...lagi nak jalan jauh2...oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kalo stay kat kg jek takpe laa kan....

Hirda Ibrahim said...

dh brapa kali ko call check ari ni?
aku pun nama kata nk tinggalkan hardy kat org lain selain fr daddy dia, jgn harapppp... (tapi nursery lain citer aa kan? ;))

kakak2 aku siap heran apsal nk pi bandung pun bwk anak. tinggal je kat kampung. aihhhh sorry le, biaq aku x puas bershopping pun x pe. aku rela. janji hardy ada depan mata.

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

kalo papa buli batrice, batrice kan pandai cakap..mesti ngadu kat mama..tapi kalo batrice buli papa???sapa nak jawab tu??
kah..kah..
comelnya batrice dah pandai cakap...

UnGu VioLeT said...

akak, dtg ambik award follower Ungu Violet blog tau!!

http://missunguviolet84.blogspot.com/2008/11/bestest-follower-ungu-violets-blog.html

Sham Ummi Echa said...

ooo..papa kena jg batrice ari ni yek... pes time lak tu.. hehehe

kalo abah echa da biasa da kena amik cuti jg echa...kitorang gilir2 ok amik cuti kalo wan echa x leh jaga.. mula2 mmg x prcaya... tp lama2 ok da.. tp abah dia la kesian.. x lrt wo jg echa sorang2 kt umah... pngsan kena buli ngan dia... dia nk main je..bkn nk tido... tah2 batrice pon sama buli papa dia... baik ko check..tah2 laki ko da pengsan kt umah tu...wakakaka

farah amoi said...

hehhehe
jgn risau sgt
nak x nak...kita kena gak train papa budak tuh..alone with anak-anak

ye lar...in case ada emergency pe pe..
senang kita jugak kan
lagi pon batrice dah besar kan...
bukan bb tecit lagi kan

hopefull everything...under control !

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam

alar siannya papa kena jage batrice
alar xpe bukan lama mana pun...

pada mama - enjoy ... tp jgn lupa call batrice tuk die- nya update
pada papa - alar sekali sekala... sok2 mama- nya blh buat lagi kan ..

Big Mamma Bukhari said...

salam zana.. tq ye sudi poskan parcel berisi blouse tu untk kak t.. dpt tak kak t mms gmbr kak t pakai baju tu kat klcc semalam? dh update gambr2 kat fp.. ada masa kak t update kat blog ye.. muah...

madam CT said...

once upon a timeeeeee...

cehhh..suspen jer..muahahahaha

dulu2 time akk smbg belajo..akk tinggalkan danial kat papa dia..but so far laki akk x depan kita dia wat cam x kisah..tp bila kita x dak..pandai lak dia uruskan si danial tu..cam x caya jer aku..

cam kamu lah sekrg ni..agak2 bp kali kamu col tuk pastikan papa dia selamat..wakakkakakkaka

bukan ank dia selamat tau..papa dia selamat dr mangsa buli batrice

ahakssssssssss

yong said...

yong kalau o/station, jenuh le asben nak angkat tipon.
tiap tak sampai sejam..yong call.
hehehehehe
ber 3G bagai..

oliole said...

usah risau...everything kan ok...
papa batrice pasti boleh handle punya...

mrs khairul said...

tahniah to en hemlin kerana berjaya menjaga batrice..heheheheh..xpe zana sesekali tgal anak kt hubby..biar dia tau ssh sng jaga anak sorg2..tp kalo baby lagi mencabar kan..ye la asik melalak jek..

so setiap brape minit ko tepon hubby? kalo aku setiap 1 jam..sure hubby aku tensen..muahhaaa

D.a.a.l.i.a. said...

haha .... mama dan papa jaga kids lain caranya.. tapi sure take carenya kan, tak yah risau nya.. biasa la instict ibu mesti nak make sure semua ok bila papa yang jaga baby .... :-)

muhaiyom said...

hehehe..kelakarla dgr story zana..
camne la keadaan kat umah tu ek..ape la yg anak beranak tu buat yer...yg kelakar tu batrice yg jawab phone..pandai dia..

elly said...

batrice tinggal ngan papa eh...
hehehe... qimie x penh lg... maklumlah papa qimie keje shift, sush sket la nk coti jg dak qimie tu... harap mama die nie la, coti pon da nk abeh nie huhuhu

Jasfyra said...

pandai papa jaga batrice..
batrice jgn nakal2 tau..

idajer said...

bagus papa batrice nih..:-)

Nur a.k.a admansyah said...

Daddy Day Care! ok aper...

Big Mamma Bukhari said...

so.. apa jadi ngan papa n batrice bila zana balik umah semalam? hehee.. everything gonna b ok kan? hari ni keje ok? x kuar lunchkan? x lapar ke? kalau kak t sure perut dh siap menyanyi2.. ehhee... apalah kak t ni kan? ingat pasal makan aje.. tengok badanlah pulakkan? kui3..

Sue@MamaMaryam said...

tepuk..tepuk..tepuk..papa pandai jg batrice..