CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 11, 2008

HANGEN NGAN ZHULIAN PLAK

cisss....
mmg tak puas hati siot........
korang bayangkan ler....semata resit brg zhulian yg zana gi antar cuci ilang....zana kena gi buat report polis.............pastu kena tunggu another 3 months baru leh dapat barang...tu pun belum tentu leh dpt..................TENSIONNNNNNNNN sgt2.......adoiler....

camler, harga kat resit tu makan ribu makan juta.....RM100 pun x sampai.......rasa cam nak gi bakar jer kedai zhulian tu..................pastu, pekerja dia plak....x leh tolong sikit.........bukan ko simpan pun resit yg ko dah bagi customer tu.........ko bagi gark resit tu balik pd customer kan..........so, apa kekdahnyer sampai nak buat report polis bagai..........ko gi ler check barang2 tu....dah tentu2 aku kenal barang2 tu.......kat copy resit yg kat ko pun ada nama & no phone aku......check jelah.............apa ingat aku nak tipu ker nak amik barang org lain.....xde maknanyerrr lerrr............bukan emas betul pun..........hampeh arrr ko zhulian.........kalu tak kena barang2 tu barang org lain............malas aku nak layan ok............isssskkkhhhh ..........geramnyerrrrrr............pastu...ko bukan tak kenal aku pun............nak meroyan dah nieeeee

iskh........gamaknyer mmg kena ler aku buat report polis tu.........tp aku nak repot apa.......nak cakap resit barang zhulian saya ilang.........aku rasa polis pun leh pandang aku dari atas sampai bawah......kecoh resit barang zhulian ilang pun nak buat report..........adoilerrr.........aku di tahap tension gilerrrrr nie...........

tp seriusly........mmg zana tension...........dari semlm otw balik tu....sepanjang drive kepala hotak nie dok pikir mana nak cari resit tu............mmg arrr salah aku.......sapa suruh tak letak betul2.......tp benda nak jadi.......ada plak tukang kemas kat umah tu..........so, korang paham2 jerlah...........tak espect pun sampai nak kena buat report polis bagaikan.....ingatkan bagi jer tahu nama aku leh leh aku dpt barang2 tu..................gila arrr tak pernah2 semata2 resit ilang...sampai nak kena buat report polis......lain arrr kalu resit aku beli diomand ker......beli umah sebijik kerrr.........nie pun resit bodo jerrr........................tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

nampak gayanyer tengahari esok aku kena ler mengadap polis nak buat report ilang resit tu........cam bodo kan..................

*** pasai aku tengah tension tp muke aku tak nampak cam tensen erk......korang nampak ke ketensenan muka aku tu..........?

12 Kata Mereka:

mummysyafie said...

alamak..resit hilang pun nak kena report polis ke..satu hal lak

Yatie said...

aaaaaaa ... uuuuuuu ... encik polis, saya nak wat report .. pasal apa tuh puan?
saya nak wat report .. aaa .. aaa .. RESIT brg kemas zhulian saya dah hilang ..
encik polis pandang dengan mata terkelip2 .. apa puan?
eeerrr, RESIT zhulian saya hilang ...
encik polis dah gagap2 nak jawab .. puan nak main2kan saya ke?? tuppp, kena pelempang sekali ..
aduhh, jgn laa jadi esok ye ... ini sekadar imaginasi penulis :p

Sue@MamaMaryam said...

iskh sampai camtu ek..xpe la zana kurang2 dpt blk brg tu..klu emas yg ilang..x dapat dah wpun repot..huhuhu... muka ko menten cun je wpun tensen..hiks

Jue ~ mama DnD said...

x zana muka ko tetap cun x nampak cam tensen...
tp kan mmg mcm kelako a..nak buat polis report tu... aku pun dah leh jangka mcm yatie ckp tu... poilis tu akan tya 2 kali.."nak report pasal apa puan..?"... zana kalo ko rajin pekata ko tya hq zhulian tu dulu prosedure yg betul... ntahnya budfak kedai tu malas nak mencari brf ko kot... tu pasai dia suh ko buat benda yg bukan² tu...aku pun mushkil bangat nie... kalo org tipu nak ambik brg org lain pung pe kejadahnyer ek.... leh hantar pajak gadai ker..???

Mama Mya said...

perghhh tensen cam gitu.. ingat budak kedai tue malas nak cari copy resit kot.. sekeh jek pala dia zana (hahaha jahat x) kekeke

~~ciklinn~~ said...

akak nampak akak nampak.... huhuhhuh ciannyer ko dik.... tapi akak tak bayangkan masa ko nak pi balai nanti..."yerdik kenapa?"... "resit Zhulian saya hilang encik..." adoii betullah dik..takkan nak wat report kan.... adoiii budus nyer zhulian... bukan ker dia ada rekod ahli ker? haiyooooo

ummy@tzi said...

salam zana.. akak xnmpk pun muka tension.. muka cun ader ler.. tajam renungan.. hehehe
kirim salam kat batrice yer.. rinduuu..

mummysya said...

nampak muka tension bangat tuh!!! takpe2, sabar ya dear....

mrs khairul said...

zana mmg lah klaka kan..ntah apa2 lah org tu kena wat report polis plak..kalo niza pun mau aku ngamuk kt situ gak..tp kan muka zana tu mmglah muka bukan tensen tapi muka ALA2 MENGGODA gituuu...auwwww....muahahaaa

Jasfyra said...

sabar zana...sabar..
ala wat je repot,xrugi pon.bukan kena bayar pon kan..kalo polis tu pandang atas sampai bawah hang wat muka cam nk makan org sket..kakakakaa

harap2 sumanya berjalan lancar ek..amin...zhulian pon,kita beli pakai duit apa..bukan pakai air liur kan

Cik Puan Mimi said...

ala siannyer zana, kenapa la benda kecik pun sampai nak report. pelik la zulian ni.. kalau nak report hilang resit pajak gadai ker, resit beli ansuran barang kemas ker boleh gak terima akal, tapi resit barang zulian pun nak berkira gak ker..

mesti lepas ni zana dah serik nak beli zulian lagi kan. kalau akak ler memagn sekali jer la pastu dah tak mau dah..

awww muka mengancam ler.. mana ada muka tensen..

Sham Ummi Echa said...

ler resit zhulian ilang pon nk report polis ker... nape ko sound jer bdk zhulian tu zana... ko suh jer pggil bos dia.. menda kecik camni pon nk report polis ker.. hishh...aku plak yg emo..