CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 24, 2008

DI TINGGALKAN

hari isnin tiba lagi
adoi.....bila ari isnin jer..mood nak kerja tu xde...rasa malas yg amat nak gi kerja...
nak bangun pagi pun cam bercenta jer......kalu ler x kerja...dok umah jer kan best kan kan kan...
hik hik hik...

ari nie Batrice tinggal ngan Papa semata.....
nenek & makcu dia ikut adik hubby (Hanafi) gi cuti2 malaysia kat cameron highlands...
memula nenek nak bw batrice....tp u know me lah kan....
i tak caya kalu nak benarkan nenek bw batrice jauh2 tanpa i ikut...
bukan tak caya kat nenek...tp tak caya kat diri sendiri nak lepaskan batrice ikut nenek tanpa i ada.....rinduuuu oooooo bukan sekejap .........3 hari lorr...
lagipun.........zana tak caya coz' bukan papa yg drive...even hubby ku itu kalu drive cam nak gi berlumba...tp daku lebih percaya dia dari org lain....lagi hanafi yg tak pernah drive jejauh tu....paling jauh dia drive pun mersing..........nie kan plak nak benarkan batrice ikut dia gi cameron yg jalan cam ular kena palu tu...oh tidaaakkkkkk....mcm2 aku pikir.......

kepala otak nie tgh dok terbayang2 cam ner ler rupa papa jaga batrice hari nie...
nak amik cuti .......cuti i tinggal sikit......oooo...nak kena simpan utk cuti bulan 12.....
nie pun i tahankan hati jgn call hubby dulu....nanti2 tengahari baru call...tanya perkembangan...
for uol info........hubby mmg tak pernah di tinggalkan berdua ngan batrice....kalu zana kursus, batrice duduk ngan MIL........tido sana...so, hubby takde ler sepenuhnya jaga dia....
nie kira 1st ler dia dok semata berdua ngan batrice...tp yg pasti...mmg batrice akan dia angkut gi tapak project dia...@ ke kebun..........

korang rasa camner ler papa batrice ngan batrice ari nie erk?

12 Kata Mereka:

Cik Puan Mimi said...

ala zana, jangan ler kamu tu risau.. pandai ler hemlin tu menjaga batrice.. orang lelaki ni memula jer tak pandai.. tp kalau dah ter"PAKSA" pandai sajer.. tak caya?? cuba call hemlin jap lagik.. gerenti ok..

lagipun balik kerja nanti zana ada dan boleh jaga batrice, lain ler hemlin kena jaga sampai malam.. ha tu haru la sikit.. akak pun tak lama lagi nak gi oustation.. 4 hari.. f & e tinggal dengan papa dorang.. harap2 dia boleh handle budak2 dua orang yang lasak tu..

zana, kalau akak, akak bagi jer anak2 akak ikut nenek dia jalan2.. tak pe sesekali kasi peluang.. dapat ler aku berdua2an kat rumah.. hehehe

Puan Iza said...

zana, mesti ok nya papa batrice jaga dia....haikal dulu pun iza penah tinggal dgn papa dia masa pegi outstation....3 hari lagi...masa tu haikal baru 1 tahun 5 bulan rasanya....sib baik papa haikal jaga ok ....hehehhe

jgn risau lah, bolehnya hemlin handle batrice tu....

ryani said...

slm ziarah jgk utk zanna...comey nye batrice...mcm mama dia jgk :P

Hirda Ibrahim said...

dun worry zana,
ok tu papa dia jaga batrice.
paling penting, benda2 yg batrice buleh buat main, mcm bedak, MINYAK (hahaha) ko simpan tempat tinggi2. insyaallah ok tu.
tapi camna pun sila la call check. hehehe

muhaiyom said...

zana..jgn la risau..papa dia musti pandai jaga batrice punya..tapi kadang2 cara lelaki jaga anak ni lain sikit..kelakar pun ade..nanti balik tengok la ape benda kelakar yang berlaku..hehehehe

lieya_latif said...

apelaa projek due beranak tu kat umah yeak zana...jgn hemlin kene buli ngan batrice sudah ....he he he he

tapi jgn risau lee...hemlin boleh punye jage batrice.....cume kes ade kene buli ke idak jek ....keh keh keh

kang kalo ade laporan terkini jgn lupe infom......mesti ade citer kelako hemlin jage batrice ni kehk eh keh

oliole said...

jangan risau...husband zana pasti boleh jaga batrice, cuma kadang-kadang laki ni dia buat-buat tak pandai nak jaga je...contohnya may mr faizal la....

Mama Mya said...

batrice tinggal berdua ngan papanye huhuhu mesti syiok batrice buli papanye hahaha.. zana dun wori mesti boleh punye..

re = hahaha zana tertipu yer.. yeyeye berjaya wat suspen kekeke.. adeh hpone pecah wadus.. nampaknye akan dapat hpone baru.. rm pun terbang adehh..

Mama Mya said...

re = zana x shopping pun zana.. pi JJ semata2 nak makan jek hahaha.. boley2 join, kena carik sorang lagi baru cukup geng hehehe

wanie said...

jgn risau sgt zana...mesti ok je papa batrice jaga batrice tu...lagi pun batrice kan good girl...mesti ok punya la..

wanie pun mesti tak bagi irfan ikut opah ke sesiapa jalan2 jauh2 ni kalau takde wanie...nanti rindu..lagi pun si irfan ni kalau nak tido kena ade wanie tepuk2 dia...

UnGu VioLeT said...

slm kak.. dtg ambik special award 'FOLLOWER' dr mar tau!!

http://missunguviolet84.blogspot.com/2008/11/bestest-follower-ungu-violets-blog.html

Sue@MamaMaryam said...

insya-allah batrice ok.. :)