CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 28, 2008

TAG by YONG

kena lagi....tag nie mmg penyakit kan...bila dah start dia akan melarat2....tp yg yong nie aku semangat sikit nak buat....kenapa.....sebab skang aku xde gambar @ cerita nak buat.....camera hubby aku pegang...and dah 2 hari dia pi rendam camera tu kat umah MIL dia...adoi ler...aku nak transfer pun x leh..........papa, hari nie bwk balik camera mama itu......i don't care !!!!!

upppsss........tag dari zuera & cik linn tak buat lagi....tp sorry arrr....gambar dlm camera tak transfer lagi....tu pasai aku tak dpt buat lagi...sorry no......next wee @ cuti nie aku buat yerk...he he he..ampun zuera...ampun kak linn......

tag dari yong nie xde tajuk............hik hik hik...cam misteri ler sikit dak......byk ler aku nyer misteri.....poyossssss

ok.......i start ok....boleh ker i start nie?....ala...i start ler.....korang x kisah kan.............ha ha ha....

1) Do you think you are HOT?
- wah soalan........HOT kerrrr?.....auwww......giler tak HOT...kalu tak mana papa Batrice nak pandang kan......tp kiranya aku HOT dalam kesopan santunan........he he he...ada ker?.......ada ler...cam aku.....wah giteww.......tp yg pasti aku akan cepat HOT bila ada org yg sakitkan hati aku.......wah.........berani ke korang......tp don't worry......secepat mana aku HOT...secepat itu jugak aku akan COOL.......sebab tu hubby aku tak heran kalu aku merajuk........hampah jer.....korag ajar sikt camner nak kasi HOT aku tu panjang sikit timing nyer.......kuang kuang kuang....

2) Upload a pic of u?
- penin nak pilih nie....xpe i pilih yg nie ok.......jeng jeng jeng...tadaaaaaaa.........

3) Why do you like this picture ?
- tu pun nak kena terang ke yong........sudah semestinya.....i suke gambar nie sebab i sukerrr ler......sebab utama........i kurus lorrr time nie......gambar nie masih dlm pantang ok.......batrice baru lahir 3 minggu @ sebulan gitewww.....wahh....dlm pantang pun still leh melawakan.......hik hik hik.....pastu i suke rambut i tu....esp my jambul ....kuang kuang kuang....

4) When was d last time you eat pizza?
- wah......sudah ilang ingatan ler...........rasanyer 2 bulan lepas kot........eh eh eh....3 bulan lepas ler....b4 puasa....time puasa tu xde gi makan pizza pun..........cuba ler korang tanya makan KFC ke....McD ker.......kan senang aku ingat.........KFC nyer HotRod sedap oooo.......korang dah try ker

5) The last song u listen to?
- i jarang bukak radio arrr .....tp now i tengah dgr lagi Untukmu ibu dari winamp aku.....ala lagu yg jadi lagu tema citer Ratapan anak tiri tu................sedih oooo......tengah layan perasaan pagi2 jumaat nie...he he he

6) What are u doing right now besides doing this
- sib baik ko ckp selain dari buat tag nie....kalu tak sure aku jwb " jawab tag"...he he he....aku tgh makan jeruk kedondong beli kat kantin tadi..........he he he....sambil minum air soya......sambil telinga dengar lagu......apa lagi.....opps...jap2....telefon aku bunyi plak...he he he.....

7) What name u prefers besides yours?
- Puteri...he he he.....and Batrisya....yes yong....we're same.......Batrisya tu nama yg i pilih utk princess i.....ok....siap2 gaduh2 lagi ngan hubby coz' MIL tak nak batrisya tu....dia nak Aishah...tp daku menang.....Aishah simpan utk next princesss............

8) People to tag?
1) Kak ct - ko jarang dpt tag kan kak....so, i kasi kerja rumah sikit...b4 ko balik mesia nie...he he
2) Hirda
3) Oli
4) Kak Watie (Mama Cik Mya) - coz' ari nie ko komplaint ko xde idea nak update blog...nie amik......
5) Big Mouth (Alang) - salam kenalan erk....he he he...

9) Who is no. 1- ala........korang xkan x kenal kot......mummy vogue yg duduk kat bangladesh tu...kekadang ada mereng sikit.........ampun kak.......tp yg pasti anak2 dia comel banget.......Daniel & Adelia.....oppps....kak, Daniel dah isi borang jadi calon menantu pilihan kan kak...he he he....pastu dia nie selalu pening kepala ngan maid dia yg x reti buat kerja..........now, dah nak balik mesia......and dah selamat dari maid dia yg hampeh tu....he he he

10) No. 3?- oli........mummy asha yg comel tu........dulu kecik2 asha cam kembar jer ngan batrice....hik hik hik....betulkan oli...muke diaorg lebih kurang.........and i suke bila jumpa dia....sgt peramah.....sgt sempoi......and sgt happening..........oli...i luv u lerrrr.........

11) Say something about no. 5- Alang a.k.a bigmouth.........dia baru jer masuk blog zana.......entry pasai gelap2 tu dia ada tinggal jejak...........kalu nak tahu, dia nie akak kepada vp, ceera & sepet........kalu korang kenal ler ngan mereka2 ini or penah masuk blog mereka2....tp yg pasti....blog vp mmg hari2 aku masuk w/pun kekadang x tinggal jejak..........i suke blog diaorg nie.......happy jer nengok family diaorg nie....so, alang......hope akak buat ler tag nie & anggap sebagai salam perkenalan erk......

12) How about no. 4?- Kak watie.......cit...nie lagi sorang.........cik mya pun dulu kecik2 ada iras2 batrice....selalu gelar batrice, asha & cik mya as kembar............he he he....kak watie nie pun best...even tak pernah jumpa lagi......cuma beberapa kali chat thru skype........tp dia mmg best.........pastu dia suke buli mr mama.......nak tahu sapa mr mama.......gi ler masuk blog dia yerk.........

13) Who is no. 2?- korang nie.........no. 2 tu hirdalah........mama hardy boy yg ensem tu.........yg sempoi jer........dia nie pun best......ko mmg best arrr hirda........1st time jumpa ko kat titiwangsa...rasa cam dah berkali2 jumpa.......peramah ........and hardy sgt tak reti dok diam..............

12 Kata Mereka:

Mama Mya said...

kakakaka nyesal lak kata ketandusan idea.. patutnye kena wat n3 kebizian gilak kakakaka.. x pe okey punyoo akak akan wat tapi petang2 sikit nie nak kuar jalan2 huhuhu.. a'ah akak nie pun pikir gak napelah suka sangat buli mr.mama tue hehehe.. a'ah dulu masa kecik muka cik mya ada iras batrice.. sib baik muka akak x de iras zana kakaka kalau x jadi kembar lain mak n ayah huhuhu

mrs khairul said...

zana!!! aku pongg ske gambaq tuh tau..ko nmpk anggun even dlm pantang mcm br lps p saloon plak...kalo aku serabai siot...

zana kita samalah cpt hot cpt jek coolnya..xble la dh marah lama..maybe sbb tgk muka anak2 hilang majuk aku kat sang somi...hahahahah

Sue@MamaMaryam said...

keh keh .. aku pun suka pic tu tau.. ko sgt cun!!!!... aku tgh buat tag ni gak.. siap aku publish..

Mama Mya said...

zana jemput datang blog akak yer.. amik award hehehe

Hirda Ibrahim said...

aku pung suka pic tu..
sat-sat.. satgi aku buat... aku baru sampai umah ni...

Hirda Ibrahim said...

eh lupa lak
ko dlm pantang cun siol. aku masa 3 minggu muka still sembab. cam apa jek...

lieya_latif said...

haaa aku ingat pic ni ko penah mms kat aku kan...mmg rindu tgk muke anak kite time baby2 kan...rindu serindu-rindunyer...........

Mama Mya said...

re = ooo ada ati nak ngelat yer kekeke sib baik award yer hehehe

p/s dah siap kerja umah cikgu hehehe

Hirda Ibrahim said...

re: pic tu masa tgh tunggu flight nk pi Bandung masa june this yr.. hehehe

Big Mamma Bukhari said...

zana makan ikan sg ke? ikan patin, tilapia bagai? tp yg pasti tu mmg peberet kak t.. ari2 makan gulai ikan patin masak tempoyak pun no hallah pada kak t.. layan jer.. hehe.. nak rasa gulai ikan patin kak t.. marilah rumah.. kak t masakkan.. ok!

Cik Puan Mimi said...

ala zana, tak buat tag gambar mengandung, tapi alih2 ada plak gambar dalam pantang.. tak aci tak aci (merajuk nih!!!) heheheh

gambar zana tu nampak kurus jer, kalau kak mimi gambar masa 3 minggu still muka sembab lagi.. rambut pun kena ikat tinggi2, jangan harap la nak lepas rambut macam zana tu, nanti mak bising..

PerantauSepi1306 said...

wahhhh so sweet lah hot mama yg dalam picas tu yek... :D

panjangnye tag.. lotih nak wat homework nie.. hehehehe