CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 26, 2008

BUDAK TEMBAM

minggu nie mmg minggu yg memboringkan zana.......yelah, boss hadiri persidangan APCCA kat langkawi...so, bila boss xde...PA pun xde ler kerja sangat......bukan takde...cuma takde ler busy cam bila ada boss.... seriously ckp.........zana mmg boring bila boss zana xde........rasa sunyi jer....zana lagi prefer bila boss ada.......zana akan jadi busy ngan segala mcm kerja.......kejap2 boss panggil masuk...kejap2 buzzer zana bunyi...kejap2 telefon berbunyi.....he he he...tp dlm busy2 pun zana still sempat nak ngadap blog nie..........alahai, bilalah boss nak balik nie....

pagi tadi, boss mesej.........info yg dia boring kat sana ........yelah, dia jadi pemerhati jer utk persidangan tu........actually APCCA tu persidangan utk ketua2 bahagian keselamatan negara2 asia...kali nie yg join APCCA tu dari negara2 cam Australia, Indonesia, India, Singapura, Mongolia pun ada........so, mcm2 bahasa ler yg keluar kan...tu yg dia pening tu....xpe arr boss...tinggal 3 hari jer lagi tu....sabaq no.......


oleh sebab dah boring........so, zana godek2 ler gambar2 lama batrice.......alahai rindu plak ngan dia........tp seriously.........geram bila tengok gambar2 lama dia..........zaman2 pipi dia tembam...zaman dia bulat sampai tak nampak leher.........geram nak gomol2 dia yg bulat tu......la nie, harap meninggi jer ........badan dah makin cekeding........nak kata kuat makan.........boleh ler tahan..........tp badan camtu gark..........

batrice a few week after di lahirkan........see pipi dia.....leher dia pun tenggelam tau....rindunyer.....

Batrice dlm pantang mmg sangat baik.........senyap jer...takde nak nangis.....kalu bunyi pun time nak susu jer.....tu pun bunyi ala2 manja gitewww.........tp mmg kuat susu......setiap 2 jam dia akan minta susu...........mmg senang jaga dia......sampai MIL zana bimbang takut2 batrice bisu.....boleh gitewwww.........nenek, biasalah......risaunyer sampai tak terjangkau dek akal...........

Gambar nie plak......masa dia baru belajar nak pandai angkat2 bontot........dah menjelar dah.....mmg excited lah........masa nie pun dia tembam lagi.....

Yang nie lagi ler.......time nie dia mmg kaki makan.......bagi apa pun mesti masuk mulut..........now, pandai memilih.........

Nak lagi tembam?.......nie lagi bulat.......rasanyer masa nie dia baru 4 @ 5 bulan kot.....zana lupa arrr....masa nie pipi dia jgn citer lerrr.........melayut2......baju yg dia pakai tu sampai sekarang dia boleh pakai tau...cuma singkat jer lah....anak daraku itu kan menonjang jer lebih...

jom layan piccas2 yg lain........mama dia xde citer ler.....just nak share gambar2 lama batrice

nie gambar cekci dia he he he.........

time nie nak pakaikan baju pun senang......kejam mata pun boleh buat....sekarang....jgn kata kejam mata.........bukak mata pun susah yg amat nak dress up dia.....

i luv this photo......why? coz' mata dia nampak cam sepet jer.....

23 Kata Mereka:

~~ciklinn~~ said...

alahai bambam nyer dier zana....geramm akak tgok... muka batrice sama jer kan...tak berubah dari baby sampai skrrg...

hehehheeh busann yerk... gilah ngulor..wakakkakaak

oliole said...

tembam laa batrice...cute...nak gigit pipi, tangan, paha dia...
bila tengok balik gambar gambar ni, rasa masa berlalu dengan cepat sekali...
gambar kedua yang belajar angkat bontot tu nak sama dengan muka asha laa...perasan pula!!!hehehehe...ataupun muka baby semuannya sama aje...

mrs khairul said...

zana baguihla batrice nih meninggi...nnt beso ble jd model sambilan..ble gitu aku pk..ye la manatau dia nnt jd doctor pastu wat pat time modeling...keh..keh..teruk betoi smpi ke situ aku pk,,mcm la anak aku..uihh..gambo mandi tu sexy lah mama..nmpk itu momtotssss...apa2 pun batrice mmg cute&gebu..aritu jumpa kat tasik xdpt aku nak kiss..eksyen sguh dia ngan aku yek...(ye la masa tu kn aku tgh preggy kan baby girl..tu yg dia xmo dkt kot) mandai je aku nih..

Sue@MamaMaryam said...

hehehe..cute sungguh la batrice ni.. gebu pipi dia... aku suka pic dia mandi tu... nampak sgt suci..keh keh keh... aku tgk pic batrice teringat pic aku masa kecik..cam batrice la.. aku xde rambut sampai umo 2 thn lbh tau.. pastu hambek ko..lebat semacam... mak aku kt mcm2 dia sapu kt kepala aku..nak kasi tumbuh rambut..

Tink said...

geram nye kat pipi batrice.. gebu cm nak geget!!!

Tink said...
This comment has been removed by the author.
Hirda Ibrahim said...

ni kes mengimbau kenangan lalu aa ni..
zana, batrice kecik2 bam2 cam hardy..pastu meninggi. hardy plak..melebaqqqq... hahahah
kaki sejengkal je...

Jasfyra said...

rindu kan time anak2 tembam nih...anak2 kita mmg ar zana..makin lama makin selim..adoila..mak dia yg makin lama makin debabom..hahahaa

Mama Mya said...

wah comeynye geram nengok batrice masa kecik.. nak gigit rasanye.. dah besar nie lagi ler boley gigit kekekeke

madam CT said...

ha n ilah kejo ko time boring ek?

godek2 gambo lamo..

gambo2 ko yg sexy2 x dak ke dik?

ahakssssssss

Puan Iza said...

a'ah la zana, temamnya batrice masa kecik nie...geyam tgk dia....comel....
bestkan kalo tgk balik pics masa dorang ni kecik2...rasa cepat jer masa berlalu....skrg dah besar dah....rindu time dorang baby tu...best jer rasa :-)

lieya_latif said...

batrice mmg semangat mase kecik...tgk le le tu pipi die...melayut2....geram plak tgk....ooo batrice same mcm mija le zana kan....baik jek mase dlm pantang.....nak susu baru nangis...tu pun ala2 manje jek nangisnyer he he he he....

batrice pun tak lari air muke die kan...same jek dari baby...lagi2 tang mate...

ha'ah laa zana, anak ko ni mesti tinggi menunjang ....ikut bake hemlin le tu.....tapi takpe...sure dah anak dare nanti cun....tinggi n slim he he he he

eija28 said...

rindu nak tgk gambar ank mase baby kan...tinggi boleh jadi model nie...

Sham Ummi Echa said...

geramnya tgk pipi batrice..gebu gebas.. rasa nk gigit jer.. wat lauk sdp nih... hahahha..

echa pon x brp nk mkn.. dia nk main jer.. tp bdn dia xdak plak cekeding aku nengok.. elok jer debabnya... kalo dia suh dukung..rasa nk meraung aku..

ei_da.. said...

hi zana.. salam kenal juga dr ida yerrrr.. sgt comel baby awak ni....geram.. hehhe

farah amoi said...

wahhh..tul ler tembam
tgk lengan dia tuh
mcm ruas buluh kan
hehhehe....geyam nye tgk !!!


aikkk..veri close ye ngan boss...bagus ler
baru senang ati nak g keje
xde tension

~aza...as / ummie afiq~ said...

kebanyakan budak time baby diorang bam...bam sangat...bila makin membesar jadi cekeding...memang rindu time diorang bam..bam tu kaann?? rindu nak menarik pipi yg boolaatt itu...tapi batrice now pun still nampak tembam kat pipi tu laahh ;)

wanie said...

tembam nye batrice time baby...bulat pipi dia...

rasp said...

alahai...tomei tul dia ek..ada gak gambar nampak cekci nampak montot *ihiks*

atty's said...

kty lak..bos takde gak kat opis..tp bzios gak..byk customer nak kena quote..huhuhuuhh..jeles tgk zana free

muhaiyom said...

mmg comel la si batrice waktu kecik2..tapi kan zana, rasa muka dorang berbeza sgtkan dgn sekarang bila compare gambau dorang yg kecik2 tu..rasa mcm x percaya je.."ni ke anak aku"..hehehe..
walauape pun si batrice mmg tembam waktu kecit2..sekarang mana pipi dia yg tembam tu?..hahaha

Cik Puan Mimi said...

batrice ni sama cam emily.. kuat makan tapi ceding jer.. dua2 kurus selim jer.. emily ikut papa dia, tinggi, farhan ikut mama dia, kecik molek hahahaha

tapi gambar2 batrice ni memang semua nampak bam2 masa kecik..akak suka tengok dia pakai baju kuning masa baru blajar nak angkat montot tu.. comel, muka pun tak berubah sampai sekarang..

Jue ~ mama DnD said...

comels nya ... paling sweet yg tgh mandi tu... rileks jer menyarap dlm besen tu ek...