CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, November 07, 2008

HANGEN NGAN SAVE COST........

apa plak motive aku tayang keta kau tu yerk....

nak kata keta besar2 tak gark....keta buruk gark ler yg tiap2 hari aku drive gi tempat kerja...

hubby aku & batrice gi umah nenek dia naik motor kapcai jer........i luv u ler papa......

nanti2 mama ada rezeki lebih....mama beli keta kecik yg save minyak erk buat gi kerja...sian kat papa & batrice hari2 dok berpanas..........korang doa2kan ler ada rezeki zana lebih utk beli keta kecik2 jerr........

sebenarnyer nak citer.......

semlm lepas balik.......amik batrice kat bandar coz' nenek dia bw gi makan kat bandar kan....

balik tu singgah ler save cost.....coz' nak tukar batery alarm yg dah tak function tu......seminggu oit, aku gi kerja keta tak lock.........sib baik kat kawasan penjara nie rasa safety sikit ler even keta tak berkunci....tp gear aku kunci ler...mana tahu kan keta tu boleh jalan sendiri .......mau nangis aku..........

asalnyer cuma dah tukar batery terus jadi tukar alarm keta terus.........apek kat save cost tu ckp alarm lama aku tu tak leh guna .......hampeh jer........mmg pun, alarm @ kunci yg skang nie...mmg kami tak guna.....guna bila kunci yg satu lagi tu ilang.....yg itu harus di persalahkan batrice.......mana dia buang kunci keta @ alarm tu pun x tahu ler.......puas geledah satu rumah......nan ada...........magic betul erk.......

so, back to citer asal..........sah2 ler tukar set system alarm tu makan ratus kan.......xpelah, hubby pun ckp ok ler.........safety sikit......set system alarm yg baru tu jer dah jejak RM240 ......tp b4 tu tanya gark ler lama ke idak buat benda alah tu...dia ckp 30 minit jer......ok pas......sambil nunggu tu sambil layan si batrice tu............

yg jadi tak puas hati tu............dah elok pasang set system alarm yg baru tu.....boleh plak apek & d geng tu kata power window ada satu rosak............hampeh jer....sebelum buat tu ok plak........ok lagi nie.........so, tukar ler power window satu...dah RM30........nunggu dah lama dah nie...dari 30 minit jadi 1 jam.............dari kul 7.00 dah pukul 8.00 mlm..........badan dah berlengas dah....yelah, i dari tempat kerja tak balik2 umah lagi tau..........dah siap dia betul kan power window yg satu tu boleh plak lepas tu dia kata power window pindu dpn kat penumpang plak rosak.........mau tak angin kitaorg............boleh plak satu2 rosak...........cam nak suruh ganti sumer plak yerk.....

hubby pandang aku, aku pandang hubby..........muncung aku dah panjang dah...ngan batrice yg dah start nak buat peel.........ngan aku yg dah penat........baik tak payah ckp ngan hubby.....asalnyer nak ganti alarm jer....jadi nak ganti power window plak sekali.......apa ke halnyer.............so, kesimpulannyer........kami tak buat pun power window yg kat tingkat depan seat penumpang tu...........yelah, takkkan tetiba jer dia rosak...........hangen jerrr........

tp mmg ler........selalu kalu gi save cost kat kluang nie.......kalu kita nak tukar spare part kat situ....mula ler dari satu ke satu kena tukar....mula ler diaorg kata yg tu kena tukar...yg nie kena tukar.........hampeh jer............alasan diaorg ler tu nak masyuk lebih ye tak.......i tau ler tactik u.....

Kesimpulannyer hari ini i pergi kerja....dgn hati senang tinggal keta yg fully locked....power window yg diaorg kata rosak tu pun........alhamdulillah, berfungsi dgn baik.............

9 Kata Mereka:

lieya_latif said...

pandai dieorg buat taktik yea zana,....sabo jek laa dari satu ke satu.....tapi yg penting keselematan kereta terjamin he he heheh

Cik Puan Mimi said...

peh, nampak sangat penipu!!.. yang tak rosak dikata rosak.. sajer nak suruh kita tambah duit.. kalau akak pun hangen zana.. gila betul

berani betul kau letak keta tak lock ek.. kalau akak, mesti tak senang duduk.. tapi memang betul pun, opis zana tu penjara, kalau sapa curi keta PA Pengarah, mau kena penjara seumur hidup!! hahahaha

zana, akak beli kereta myvi, bulan2 RM465.. kereta myvi jimat minyak.. insyallah satu hari nanti mesti zana boleh beli kereta sendiri jugak..

~~ciklinn~~ said...

hishh geramlah pulak dengar... mcm sajer jer nie nak kenakan.. iyerlah tak semena2 rosakkan... hishhh gerammmm nyerrrrrr..

Sue@MamaMaryam said...

huhu aku pun dah kena.. ko tahu br ni aku service keta aku n en abu...abeh rm600.. huhuhu kopak aku bulan ni.. tah apa yg derang baut aku x tahu.. huwaaaaaaa xleh shopping...

itu nak tuka..ini nak tuko... huh..

Jasfyra said...

sabar zana...sabar..depa tu nak kaut untung jek tu

atty's said...

tu sbb kyatt kalo pasai kete kalo org rekomen selain apo yg kyatt nak buat mmg tak dilayan

kete kecik ku tak pakai alarm..huhuh..just kunci ngn locked jew

i'm ソソ said...

pada pandangan mereka tu semuanya dah rosak, so kena tukar...kalau orang yang bijak, mereka akan kasi tau, window power ada masalah, u bila ada masa tukar laaa...kan macam ni lagi bagus...customer pun rasa puas hati...

that y kami selalu bagi adik laki saya service ataupun repair kereta...dia hantar ambil duit barang saja...

CT SITU said...

sapa apek save cost tu??meh sini aku ketuk kepala sikitttttt

amboi..amboi...amboiiiiiiiii

styfuitburyuy7667586900876565c
(bahasa antarabangsa yg x leh di tulis di sini..muahahahaha)

PerantauSepi1306 said...

uiksss baguih letak alarm ni.. slamat sket kan... hmmm tapi mmg camtu zana... geng2 apek ni bukan leh layan sgt.. sumer nak ditukaunye kit akena kata no jugak kat depa... saja je soh kita spent berlebehan