CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, November 17, 2008

ANGKASAWATI BARU MENDARAT

Tak tahu nak citer apa...
tp 1stly nak info yg resit barang zhulian tu dah di jumpai....
hampeh jer....tulah, kalut bebenar...tp yelah..cari mcm nak pengsan dlm rumah..x jumpa gark...lastly..sabtu lepas...bila mood rajin sampai...sampai luar rumah zana menyapu...skali nengok......kertas apa plak tu kan kat tanah....terbukak hati nak amik and check...laaa......resit zhulian rupanyer...dah naik hancus kena hujan panas kan.......dah tukar kaler...cuma nasib baik tak koyak.....adoiler.....meroyan jap...buat penat gi buat report last khamis kan...xpelah...kalu dah rezekikan...camner pun jumpa......lambat atau cepat jer lahkan..

so petang sabtu tu jugak....terjenggok muka zana kat zhulian nak gi ambil barang2 tu...
budak zhulian yg hampeh tu siap ckp...."tulah...akak tak cari betul2"...byk ler ko punya tak cari....
rasa cam nak lempang2 plak...byk songeh ok......

ok lah....dah settle dah kes zhulian tu...he he he...
skang kita happy2 toksah pening2 kepala pikir lagi erk...
kita citer pasai bakal angkasawati plak..he he he...
yelah kot2 masin mulut mama dia kan...boleh batrice jadi angkasawati pertama malaysia...
amin.....meh ramai2 amin kan doa mama batrice nie..he he he..

xde arr.......batrice kan kuar rumah ngan papa dia naik motor sajorrkkk...
mama dia best2 naik keta berair cond bagai gi kerja .....anak ngan laki naik motor sajorrk...nak what camner ........takkan mama naik motor plak pergi kerja kan...he he he...

so...sajork nak share angkasawati nei time baru sampai umah............ngan helmet kecik dia..ngan baju sejuk dia.......slalu tu kalu dia balik...zana tengah sibuk2 kat dapur...sama ada masak or tengah basuh pinggan mangkuk...

sayup2 jer dengar suara budak kecik salam......tu x lain dia ler tu....

"smekom'
"mama mama mama..."

dia mmg kecoh kalu sampai umah tak panggil mama dia tu bukan batrice ok.....
bila dah nampak muke mama dia.......punya sengih sampai ke telinga...cam lega jer nampak muke kusut masai mama dia tu kan...he he he....

tu dia angkasawati mama dah sampai...............

cari apa tu...?

dah nampak ker apa yg di cari tu?

tak sure lagi erk?

dah tak tahan dah...papa please?

"ukak"

sumer dah tanggal dah...ngan sweater2 sekali....

18 Kata Mereka:

k.nurul said...

ekekeke cumellnya batrice...
aunty nurul doakn batrice bakal jd angkasawati prtama nnti,insyaAllah...

Sue@MamaMaryam said...

har har har..zana..cute gile muka batrice... suka aku....

pu3shidah said...

kak, visor tu besar sgt la.btl2 la tisya x kena habuk langsung.he3....
nak pki kad CR?blh sesgt....kasut tu x sakit, cuma rasa mcm nak tanggal jer shda rasa, yela sblm nie mana ada pki high heel ada tali blkg.

Mama Mya said...

hehehe cutenye angkasawati nieh.. cun lak tue mesti ramai pakwe angkasawan nie hehehe..

re = zana memang lawak lah brother tue.. ingat cik mya kehilangan mak ayah jek..

ooo ingat kenangan lama yer hehehe..

boley2 nanti kita pi zoo sama2

p/s tag zana tue, dis week akak wat.. dah ada gambo hehehe.. gelak jek papa mya nengok akak kumpul gambo kakaka

Sham Ummi Echa said...

hahaha..comeinya batrice pakai helmet kecik tu...
elok jer dia pakai yer...

alhamdulillah ko da jmpa resit zhulian tu.. kalo x lama la ko nk tggu barang tu kan... xpe lambat pon jnji ado..

madam CT said...

AMINNNNNNNN....

weh dik asal time ko g zhulian tu ko x minta balik polis report tu..hahahaha..pehtu kan ko wat aksi kurang ajo sikit..aku x cari betul2 ek resit..x cari ek..(sambil mengambil semula polis report dan mengoyakkan nya depan budak sengal itu..)dan melemparkan resit yg bru ko jumpa tu..

hahahahahahahhahaa

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

wow tomeinyer batrice pakai helmet tu..sesuai lak ngan sweater dia tu,..pandai tul jaga penampilan..keh..keh..ader gambar mickey mouse lagi..dulu jannah takut ngan helmet ni..pantang nampak, mesti lari nyorok...keh..keh..

eija28 said...

comelnyer aku tgk batrice pakai mcm tu...last2 x tahan suruh papa buka erk helmet tu....

Ayong said...

hahahahahahahahaha

comel la zana oi anak kau ni!

kiuttt tau!

jom kita merempit batrice!

:)

zino said...

angkasawan kena pakai macam tu ke hehe

Cik Puan Mimi said...

wah tu dia, angkasawatie dah turun dari angkasa lepas.. comel betul angkasawatie tu, kaler pink lagi.. siap berhelmet bagai. hehehehe

tapikan kalau betul la, mesti batrice perempuan pertama yang jadi angkasawatiekan.. bangganya rasa

mummysyafie said...

cantik nyer uniform ankasawati tu kan..comel..

Mimi~Najeeb said...

semoga doa mama jadi kenyataan..amin..
Aunty tumpang glamer nnt k..hihi
Suka tgk Batrice dgn uniform angkasa dia..comelss tau

~~ciklinn~~ said...

alahai rindunyer akak dgn batrice... huhuhuhuhu akak tak sempat nakjenguk blog 2-3 hari ni... ni semua gara2 coti sekolah.... penatttnyerrrrrrrrrr.......... dik ada keje kosong tak kat sana?? heheeh akak nak kejelah balik... penat daaa duk umah...

itulah dik brg ni kalo dicari mmg lah dia nyorokkan... karang kalu dah takcarik.. elok jer dia munculkan diri kan?

wah ini cosmonot sudah pulang dari bulan......aduhai sampai kepanasan anak dara tu yerk......

Jasfyra said...

kekekee...dah jumpa resit tu ek..alhamdulillah...
oit, ada angkasawan ar...larik.....

i'm ソソ said...

batrice pakai helmet nak naik angkasa lepas ehh? tapi kenapa aunty tengok batrice macam bomba pula...hehehehehe...sorry ya...mata aunty blur blur sikit laaa....

mrs khairul said...

comei helmet btrice siap ada gamba mickey gi..zana hubby ko selalu bwk batrice jln2 naik motor kan..mesti dia ske kan..weh kanda dulu sgt penakut denga bunyi motor..maklumlah bapak dia xde motor..so masa aku berpantang kt kota ariituh//atuk dia rajin bwk jln2 ptg2..smpikn kemaruk nak naik motor,.hujan2 pun ajak atok kuar gak..

yatt said...

tomei nya dia!!!!!!
sok2 dah besor jgn jd minah rempit sudah yea..jd angkasawati xpe..hehe