CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 13, 2008

KAK POLISI



settle dah kes zhulian
report pun dah antar kat zhulian..
zana nengok muka budak zhulian tu cam rasa nak telan2 jer...
xpe2.......kita tunggul lagi 3 bulan yerk...
pastu time nak amik brg tu nengok plak apa kata dia....

tp yg kelakar time nak buat report polis ler semlm tengahari
sib baik ada kak Hawa temankan...
nak harap zana gi sesorang....harus pengsan sebelum sampai
muuahhhaaah...

time buat report tu sib baik ler peg perempuan...
tp memula tu muka ala2 berlagak ler...
biasaler...polis kan.....mmg wajib diaorg buat muke berlagak sikit
kasi org gerun he he he ...ampun kak polis......
tp yg pasti akak baik.....

Zana : semekum kak
KP : wa'salam......ada apa
Zana : nak buat report ler kak
KP : repot apa?
Zana : (sengih kat Kak Hawa......he he he....muka dah rasa tebal dah nie...sib baik ler kulit tu cerah sikit dari bontot kualikan...so tak nampak ler merahnyer tu...)
report....resit zhulian ilang ler kak.......sy cuci brg......resit tu yg ilang
KP : (buat muke confuse plak nengok zanakan.......tp dah tugas...kena gark ler dia buat)
bila sedar ilang?
Zana : ahad ari tu kot....agak2 tengahari camtu...
KP : ilang kat mana ?
Zana : kat umah.......anak memain rasanyer......pastu tak tahu letak mana (gila jujur aku kan.....yelah, dah blur nak auta polis tu .........karang aku reka citer yg bebukan.....takut dia tak caya plak)
KP : byk ker barangnyer?
Zana : (kebil2 nak jawab.........) xde ler byk pun kak......ada 4 barang jer..........harga pun tak lebih RM100 camtu.........
KP : ok........bc..........kalu dah rasa ok...........sy print repot nie...
Zana : (beria aku bc report yg ada ler 3 baris jer tu........) ok puan.
KP : sign sini yerk...report nie nanti saya online ngan IPD kluang........pastu adik leh ler bg yg original nie kat zhulian tu.........
Zana : terima kasih yerk puan....


fuh.....lega siut........rasa cam nak lompat2 peluk cium kakak polis tu.......thank you ler kak...
tp....skang buat repot mmg xde kena bayar erk?.........ke kakak polis tu baik hati yerk tak amik bayaran.......ke aku yg confuse tak pernah buat report......he he he...

so, after kerja tu.....berdessup gi zhulian...........nak amik nie......nak sangat report polis kan.........lepas 3 bulan aku dtg balik collect barang......

pastu, singgah Nan Yuan.......cari manik nak jahit kat baju......sekali abis da...........kena ler gi kedai satu lagi.......tp kedai yg satu lagi nie mahal....RM3.90 sepeket........kalu kat Nan Yuan baru RM2.50 .......rugi RM1.40 yerk..........nak wat camner.......kaler itam abis plak kat Nan Yuan...hu hu hu hu.....rugi rugi........

16 Kata Mereka:

Sham Ummi Echa said...

hehehe..sib baik akak polis tu baik kan.. kalo x pengsan ler ko kt situ... but at least ko da ada xperience wat report polis kan.. aku x penah lg wat.. dn hrp2 x pyh la nk ada experience cam2 kan..

zana.. alamak ko tag aku ker.. susahnya nk wat.. nnt kalo ada time mak wat yer...

i'm ソソ said...

3 bulan kalau dia buat hal lagi...
kita pergi serang zhulian tu...
kang tepi higway punyalah besar signboard..."terima kasih kerana mempercayai Zhulian..."tapi dia pula tak caya kat kita...
puiiiii

Big Mamma Bukhari said...

hi zana.. pengalaman beharga nie.. hehe.. kak t ahli zhulian jugak.. amik air beyond tahun lepas.. tp tak penah bli lagi apa2 barang dia yg lain.. beli penapis air tu jelah.. dia ada gak suh bli lain2 barang. tp tulah. tak berkesempatan sokmo nak pegi..

Big Mamma Bukhari said...

tq wishkan happy ann utk kak t dan suami ye.. tqvm.. sayang zana..

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

sampai p report kat ekspektor sahab tu??? hampehh tull zhullian kat tempat zana ni,,,tapi brg2 dia cantik2kan..kak iena suker beli brooch dia..
seronok tul p zoo melaka yer..dapat jln2 ngan oli lak tu..tak takut org tul batrice ni,,meh tinggal kat umah auntie..

Puan Iza said...

ooo kalo resit zhulian ilang kena wat report ek....ooo nnt nak amik brg yg cuci tu susah lak kan....kalo tak der resit camner nak amik kan....

~~ciklinn~~ said...

yes yes yes inilah entry yg ku tunggu2... hehehhhehe

seb baik ahkak polis ok kan dik... kalo dia marah2 harus ko tembak jer itu budak zhulian.....

ermmm akak rasa kalo wat report kena bayolah.... agaknya polis tu kesian pehtu terus luper.. heheheheh

ILA said...

wakakka...kalo aku jd polis tu, tentu aku ketawa guling2 ngan statement ko tu...siap bgtau 4 brg tu x sampai rm100 pon...sabo je la

Tp nak buat camne dah org zhulian tu soh repot...repot je la...mesti dlm ati polis pompuan tu berkata2...ntah aper2 la punya kes ni..ekekkek

Ayong said...

ha..mesti kau dah lega skit kan zana..berjaya dah buat police report.. hehehehehe

Jasfyra said...

fuhhh..lega..selesai satu keje..tinggal tunggu 3 bulan je lagi tok amik barang

As said...

ganaz zana ni... siap report lagi... tp bagus gak....
tp klako la report zana tuh.... ya la... siap citer dgn terperici lagi tuh... sabo jer la....

eija28 said...

dah lega bila dah buat polis report...sabo jelah zana

Jue ~ mama DnD said...

lega ek zana..dah settle...puaslah hati budak zhulian tu hehehe... simpan x salinan police report tu..? suh budak tu acknowledge sekali yg dia dah terima..kang 3 bulan lg dia claim zana x bagi kat dia... lagi skali hangin 1 badan...

Jue ~ mama DnD said...

lega ek zana..dah settle...puaslah hati budak zhulian tu hehehe... simpan x salinan police report tu..? suh budak tu acknowledge sekali yg dia dah terima..kang 3 bulan lg dia claim zana x bagi kat dia... lagi skali hangin 1 badan...

Nur a.k.a admansyah said...

Mmg kebykan direct-selling nie takleh caya, kan? takpe Zana.... pengajaran sbnr-nya!

Ehh... manik sepaket cuma Rm2.50? kat A/Park Rm5 hengget tau! sib baik akak buat utk sukaX2 je.. tu dh maleh! he..3X!

Jue ~ mama DnD said...

re 1: ada kaitan nyer cikgu antara hujan & homework yg cikgu bgtu..
kalo x hujan saya leh lepak kat opis sat...kalo hujan saya kena rush coz kalo hujan dah start yuwon caman saya nak tunggang kuda...:) kat umah saya xder komputer a cikgu...

re 2: slalu pakai spec, kdg² jer pkai CL ni...tp lately ni bgn awai coz en.abgku dah kerja normal...kalo bgn lambat kena totan..hehehe slalu dia kerja shift so xder org nak marah, nak kejut hehehe...syik terlajak mimpi jo, so leh a pakai CL.... akak dulupun kalo pakai CL mata x selesa, tp skang ok plak... hehehe...