CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 06, 2008

MAMA NAK OMMBAAAKKK............apadaaaa

pepagi tadi batrice dah buat hal
xde ler bendanyer pun..
tp aku nak report gark ler ngan korang kan....

batrice : ma..ngun..ma ngun
(sambil debuk2 tepuk2 kepala & muka aku)
mama : ye..naper...icha nak memilk ker...nak chuchu erk...
batrice : nanak.....ommbbaakk..ommbbakk
(sambil rengek2)
mama : nak apa?
(sebenornyer aku confuse...yelah, mamai2 lagi bangun tido kan...)
batrice : ommbakk ombakk.....
(sambil tarik tangan aku ajak turun katil....)
adoi ler anak........pepagi buta buat hal ler plak....
rupa2nyer dia ajak aku bangun tengok TOM TOM BAK...
boleh gitewww.....
aku tengok jam.....baru pukul 5.30 pagi ok...
mama : xyah ler....ombakk xde lagi ler......tido ler balik....tido yerk....
(sambil tepuk2 bontot dia kan..)
batrice : nanak ..nanak....
ommbaaak...ombaakkkk
mama : yelah yelah...............

amik ko...pukul 5.30 pagi bangun nak tengok
adoi ler......TOM TOM BAK
landing atas sofa...bukak astro ceria..ngadap citer kampung boy...mana ada tom tom bak time2 tu....sib baik dia senyap.......kalu mati2 dia nak tom tom bak gark....camner aku nak buat....

tulah......skang nie dia dah pandai demand nak tengok citer apa.......
janji nampak muka pak nil pun cukup lerrrr...........

(*** sorry yerk...gambar aku tak dpt nak attach...siap snap gambar jam lagi tau nak bukti pukul 5.30 pagi tu.......tp di sebabkan aku tak bw cable camera aku....shidah nyer pun dia tertinggal...so, nanti aku update gambar2 nyer plak yerk............)

10 Kata Mereka:

Sue@MamaMaryam said...

har har har.. pandai dia tgk cerita tu... umah km xde astro agaknya klu ada mau maryam cam batrice gak...

masa maryam kecikkan byk kali gak dia bgn 2-3 pg suh buka dvd/vcd dia.. kol 6 pg br dia tido..huwaaaaaa km ni jd mak pak panda tau ...mata lebam jek..mujur la makin besar perangai tah apa2 dia ilang..klu x...

Mama Mya said...

wah batrice suka nengok tom tom bah erk.. kita leh geng lah dua org yer.. kekeke bukan geng ngan cik mya hahaha

p/s : anda telah di tag

Jasfyra said...

tom tom bak idaman suma budak2 di mesia..baik anak aku xbangun kol 5.30 nk tgk ombakk zana..kekekeke

i'm ソソ said...

kakakakakka...
batrice 5.30pagi, asha pula 2.30pg...
baguslah tu....satu kepala punya orang...

asha bila tak nak pun cvakap "nanak"
saya cakap cina dengan dia, dia cakap malay dengan saya...
ambil ko...

MAMA IQA said...

adoiiyaiii..pening2 lalat kan kalau kena kejut pepg buta mcm tu..mamai je rs..

iqa pun peminat tom tom bak ni..tp nasib baik tak penah kena kejut dgn dia pg2 buta mcm tu semata2 nak tgk tom tom bak..kalau tak..aku tukar jd hijau! huargggghhhhh!!

PerantauSepi1306 said...

hehehehe auntie ingat tai nak nengok ombak laut.. jenuh gak nak carik... sib baik tom-tom bak yo... mmg peminat setai pak nil nie..

wanie said...

la ingatkan nak pegi pantai main ombak...tomtombak rupa nye...awal betul batrice bangun nak tgk tomtombak...irfan pun suka tgk tomtombak...dia cakap "bak bak"

lieya_latif said...

keh keh keh mcm2 peel si batrice ni....makin bijak die....same lee peel cam mia n mija....tapi skrang ni si mia tgh gile kan otomen 3....fenin aku!!!!

CT SITU said...

muahahahahaha..akk ingatkan apa lah OMBAK tu haaa..rupa2nya..tom tom bak..nsib lah dik oii kamu faham..klo x mau meraung budak tu spi terkuar ank tekak nk bg mak dia pahammm apa yg dia ckp tu..hehe

re:dik ko jgn tertipu ngan teknik solekan tu dik..hakikatnya idak ler cantik dan berseri2 sgt muka den ni haaa...foundation jer dh seinchi den tepek..hehe

Hirda Ibrahim said...

LOL. masa bc title, aku ingat batrice ajak mandi laut lagi..
tgk2 TOM TOM BAK rupanya.

atleast batrice bukak astro ceria x de TTB, dia diam gak.
hardy, kalu aku kata "jom tgl otomen", pastu aku buka astro ceria, otomen x start lagi...haaa tgk la... melalak nk jugak2 otomen...
isk isk...