CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, November 20, 2008

CERITA PAGI HARI

pagi nie dah ler lambat
sib baik boss pagi nie gi meeting kat SUK Johor.....lambat 5 minit jer.....
on d way.....bersusun plak lori...adoi ler...nak potong....tak leh berserah jer....


tp really, hari2 nie ler yg kena tempuh......lori pasir, lori kayu, trailer yg panjang2 tu.....
keliling plak pokok kelapa sawit....mmg ler xde jam.....tp agak berisiko gark ler drive di samping lori2 yg besar2 itu...

pg nie...kat depan keta ada 3 biji lori pasir...
terhegeh2 jalan........kekadang lori pasir nie kalu kena driver yg ala2 kurang ajar sikit...
dia tak bagi kita potong.....hampeh jer....

jom tengok....lori2 tersebut.....
opppsss lupa plak....total sumer lori yg zana jumpa pagi nie.....4 lori pasir....tu baru lori pasir jer....

sajer nak citer pasal lori pasir nie...coz' mmg menguji tahap kesabaran pemanduan ler kalu ada kat belakang lori pasir nie.........



dah ler terhegeh2...duduk plak kat lane tengah....tepi arrr org nak potong nie...

i nak belok kiri dia pun belok kiri gark.....adoi lerrrr

nie lagi satu.....mmg menguji kesabaran ok

ye ye ye...dpt potong......alamak ada satu lagi ler kat depan tu....

nampak tu.....dlm gerimis2 pagi tau.........depan i ada sebijik....dpn lagi ada sebijik...camno.....

12 Kata Mereka:

~~ciklinn~~ said...

aduahi dikk..dalam hujan2 sempat amik gambar... bahaya tau... huhuhuhuhuhuh......

baik2 tau drive....itu lori mmg sungguh menyusahkan.... mmg selalu gitu tak padan lembabs kan..

i'm ソソ said...

i takut loriii...memang tak berani potong...
tapi zana, u hebat laa...boleh sambil drive, sambil potong lori, sambil ambil gambar...
lain kali jangan buat macam ni lagi tau...
bahaya oooo...

Sue@MamaMaryam said...

arrhgggg mmg tekanan klu jumpa byk lori kan... aku pun hangen...pastu x reti ke tepi.... aku ari2 jumpa pemandu camni.. bukan lori ye..tp keta beso2... hampagas sggh..plak tu time kite nak potong la dia laju..budussssssssss...

hoho sowi aku plak tumpang emo..

Jasfyra said...

eiii..zana aku tumpang geram nih..
sbb aku pon selalu kena camni..dulu keje kt KL bengang sbb jem dan kena bayar tol..skg ni keje area2 kampung bengang ngan lori dan kereta yg bwk ala2 hanimun tepi pantai gitu...
so, aku paham perasaan geram ko tuh

eija28 said...

adoiii...tension jerk tgk lori2 tu kan zana...org sibuk nak g keje...dia pun sibuk nak keluar gak....klu kat kl tu dah kena saman dah tu....

Cik Puan Mimi said...

eiii paling tak suka kalau tengah drive ada lori kat depan, dah ler tu terhegeh2.. jalau ikut jalan lama, memang macam tu, lori banyak sangat..

bahaya zana amik gambar sambil drive, sambil cilok lagi.. lenkali jangan buat ek.. takut akak tengok

lieya_latif said...

hoi hoi hoi...ko ni zana buat keje gile...sambil drive dok amik2 gambar....aku nak ngadu ngan hemlin peel bini die nie lah.....

farah amoi said...

hohhooo...
tu x pe lagi kita dok blakang dia

kalau lori tu yg duk blakang kita?
mau dia mai himpit rapat²
pahtu bile dekat...kasi high beam plak!
lagi kuwang ajaq tuh!

lagu tuh ler kak farah kena...every day bile balik keje or mai keje..

bukan lori pasir
tp lori kontena yg dr airport nak ke penang port

or lori² kargo yg nak antar barang ke kulim high tech ke

diorg kan xleh bawak slow..sbb ber-risiko kena rompak ke...samun ker...
dah tu...siap ade security follow blakang depan lagi tuh!

yg gilo tuh bawak laju tp hirau pnunggang moto...
dah ler depa ni..kalau break tu..break angin...
huhhh..gerun!

opsss...jgn amalkan selalu jer
dont shoot and drive!

rasp said...

u ni mamarazzi hebat aaa, demi blog ku berjuang :D... but very bahya tau..

mmg mencik aaa lori2 camni..nak nak bila kita nak cepat..eeee kalo bawa steam roll dah lama penyet lori2 tu :D

Mama Mya said...

wah terror amik gambo semasa memandu..

~~ciklinn~~ said...

dik dtg umah amik homework

Puan Iza said...

banyak betul lori.....tapi sempat pulak zana amik gambar ek....bahaya lorrr zana...len kali jgn wat camtu tau hehehhe...