CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, February 27, 2009

BAJU2 KU DAH SIAP...........

Balik plak......sambil otw ambil Batrice umah MIL, singgah kedai tailor i nak check either baju2 i dah siap di jahit ke belum...............masuk2 jer senyum coz' dah nampak dah baju2 i dah siap tergantung........cuma baju opismate jer tak siap sepasang lagi........takpe, next week boleh ambil sambil antar kain2 baru plak...........hu hu hu kaya lah tailor i ada regular customer cam i

Nampak tu, 2 plastik beg tau.........jgn main2........berpasang2 i antar kat tailor tu. B4 nie, baju2 i sumer my mum yg jahit........but, since masuk gomen nie......kena cari tailor lain plak coz' kalu antar kat my mum.........lambat ler sikit siapnyer..........tunggu i balik baru leh ambil.....he he he......pastu cam tak sampai hati plak, antar bebanyak kat my mum.........my mum bukan nak i bayar pun......keh keh keh my mum yg tak nak ke i yang tak reti2 nak hulur........mau free jer kalu ngan my mum..............

it's from HANNA Collections...............

Almost 2 year gark ler i antar kat tailor nie.........akak nie selain jahit baju2 biasa.....dia ambil jahit baju2 pengantin.......so, mmg x yah risau ler kualiti jahitan dia. Sangat kemas dan cantik........selain jahit baju, dia pun boleh buat sulam and jahit manik..........kerja2 dia sumer kemas.............mmg puas hati and berbaloi ler....

This month i antar 3 pasang..........2 i buat baju kurung 1 baju kebaya moden......total utk 3 pasang nie RM95......berbaloi kan..........nak2 baju kebaya tu i buat butang sarung sampai 12 biji.........coz' butang sarung nie yg selalu mahal sikit upahnyer........

Disebabkan esok adalah hari JUMAAT (today) so, i decided nak pakai baju kurung baru.....hik hik hik......yg mana satu yerk agaknyer jadi pilihan I.........

.

.

.

.

.

.

yes!!!!! this one..........sure sweet jer i pakai kan........

Dan dengan itu, bertambahlah koleksi baju2 kurung dalam lemari i tu yerk..........tu pasai laling hubby asyik dok berleter jer............tu pun, pepagi nak bersiap gi work........ i leh termenung dulu dpn lemari pikir mana satu nak pakai........perempuan tetap perempuan lah kan...


and sebagai penutup............model lemari......keh keh keh

(sila abaikan kain2 yg berterabur tu yerk........mood nak mengemas belum sampai lagi lorrr)



12 Kata Mereka:

neezareef said...

baloi la zana...butang sampul bkn senang kita nk pkai pn jenuh gak..hehehe..

model x bebayo ttp nk ngepos

aimi @ kamalina said...

amboi zana....byknya baju.... kira murahla tailor awak amik...tailor akak lagi mahal lorr...akak punya tailor cina.. tapi kualiti mmg baguslaa.. paling murah pun harga dia amik RM48 (ni baju kurung, yg kosong je).. kdg2 tu upah jahit baju lagi mahal dari beli kain.. hukhuk...

alamak..baru teringat...baju akak siap hari ni... sib baik tgk blog awak..

farah amoi said...

wahhh
zanna....3psang baru rm95?
berbaloi sgt ler
kerap pon xpe ler g buat baju


akak suka ler kalau rege camni
kualiti pon okeh

tp msalah nye
kat sini x jumpa ler tailor yg buat sedap d pakai and rege okeh


tp...lg pon..akak nye keje x mnuntut utk akau pakai baju kurung

so, buat utk raya je pon slalu nye..




wei...ko opis dan lagi wat keje sampingan !

lieya_latif said...

ko ni zana dari dulu sampai skrang mmg antu buat baju...aku dah paham dah peel ko tau...he he he he

wei mak ko tak jahit lagi ke...mak ko pun terra kan jahit baju.....

aku suke modeltu....seb baik muat lagi nak dok terselit kat lemari tu...hi hi hi

k.nurul said...

humang aihhh byknye baju kurung ko dik....

murah lah tu 3 psg rm95...

Sham Ummi Echa said...

zana..byk nyer baju kurung ko... ko tau x baju kurung aku utk dipakai g opis hanya ada 3 pasang saja okeh.. salu aku pakai blouse ngan suar jer...

aku ni letih sket bab2 nk pilih kain nih.. mak x reti okeh.. aku salu tgk kt patung jer..hehhehe..

rasp said...

mmg murah la zana rege upah tailor tu! wah 3 hari leh gaya baju baru :D

[[ yong ibu chem ]] said...

wah..byk tul koleksi nya tu ha! keje gomen ni sah2 la mmg kena bykkoleksi ye tak..hehehehe den paham...

yong rajin beli kain ela..tapi malas antar tempah! terperap simpan. alih2 aku gi beli yg dah siap punya!

menjeling je laki den ..hahahahahaha

.:nhalilah:. said...

wah.. banyak betul baju.. kira murah la 3 pasang 95 hingget.. kat area umah saya mana nak dpt rege camtu.. tetiba teringat plak kain yg tak antar2 kat tailor..

*Azie* said...

banyaknyer baji ko zanna.

atty's said...

hah..byk nya baju..tp tu ler.mcm kty gak.byk..pun..tetap matikutu nak pilih..hehehe

Cik Puan Mimi said...

akak ni zana, walaupun mak yang jahit, tapi akak tetap bayar ok.. sebab tak sampai hati dia penat2 jahit, tapi kita sedap2 pakai.. hehehe.. apa salahnya daripada bayar tailor, kita bayar kat mak sendiri..dapat dia duit lebih..

tapi memang murah la RM95 untuk tiga pasang.. mana nak dapat kat kl ni