CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, February 12, 2009

SATU KETIKA DULU!

Cerita mengimbas kenangan silam.........

Dulu2 .........rambut i panjang berjela2 ok...........since darjah 5 sampailer i tingkatan 5 tak pernah potong. Bukan ler tak pernah potong langsung.......ada gark ler potong sikit utk buang2 rambut ujung yg pecah2 & kering tu. Means potong just utk buang rambut rosak jer yerk. Nie sumer gara2 my ayah tak benarkan i potong rambut i. Kengkonon dia nak suruh i bela rambut cam my Mak Usu belah my ayah. Nak2 plak.........kawan baik I, Liza a.k.a Kak Long pun berambut panjang cam I...............korang bayakgkan ......(*** sila bayangkan yerk .........ini memerlukan uol berimaginasi peringkat tertinggi) ......... i & kak long meronda kampung petang naik motor, rambut lilit2 kat leher.........dia selalu bonceng i .........so, selalu gark ler i termakan rambut dia.....kalau i plak bonceng dia, turn dia plak ler makan rambut i kan ........pergh, time tu bangga cam tahap ke-10 lah ............

Percaya tak ..........nengok awek cun yg duduk kat kerusi tu......Tulah I, and rambut tu for sure ler rambut I kan ............takkan rambut sepupu I yg diri belakang i tu plak kan ......yg depan tu bukan my mum yerk .........tu makcik i belah my mum. Kalu tak silap nie gambar tahun 1997 @ 1998 kot. Amboi2 .......... ada yg tak caya ker nengok belakang saja ..........meh i buktikan .......

Ye .........i ngaku i sangat ler muka kekampungan time nie.....hik hik hik......now pun kekampungan lagi............yg sebelah tu My mak ucu belah my mum. Kitaorg cam kawan.........tp, makcik2 belah my mum mmg 1st class..........happening, havoc and meriah ........yg paling best........satu kepala.................

But, since I masuk UiTM for sambung belajar........i dah tak leh handle rambut panjang mengurai i tu..........and bermula ler episode i berambut pendek. Tp takde ler pendek mana pun memula.......agak2 bawah bahu sikit jer.

Sebenarnya........i tengah mengumpul gambar2 pra sejarah i ...........later2 i story mory yerk.......


19 Kata Mereka:

Mrs. Hasanif said...

uihh kagum aku zanna... mesti ayu gile ko kan....kagum2... serius nih... aku jeles tol ngan org rambut panjang.. camne korang boleh sabo hah ?? aku paling panjang pun sampai tiak je kot...

ai said...

Mak aiiii..ni kalau kau jalan tetengah malam pakai baju putih, pastu biorkan rambut kau tu mengerbang..kompom ade org lari lintang pukang terserempak ngan kau!! wakakakakaka..

ha..criter lagi!

~kengkadang kalau tengok pic2 lama boleh gelakkan? nangis pon boleh gak..tu sume nostalgia tu. wei, 1998 aku dah berlaki dah masa tu! ;P

Emy Omar said...

Betul kata kak Aii tu Zana..panjang ek rambut zana,kita tak pernah dapat simpan rambut panjang cenggitu

Sidratul Muntaha said...

zana
samalh zana
ayu dulu rambut pnjng sampai lutut
tapi since dah keje
kepala sakit jer
n makin byk kelumur
dpt lesen potong dr husband..trus potong
last2 skunk ni tak mahu pnjng lagi2..
uhuks..sedihnyer...
paling pnjng pun..paras tengkuk jer
dh dekat 2 thn potong tak mao pnjng..
ni sebab engkar arahan bpk kot?
ahaks!abah ayu tak bg potong...
adoyaii..
nyesal plak
pasni klu pnjng lagi
mmg tak potong dah...
hmm...

mrs khairul said...

zana, gilerrr ah..rajin ko jaga rambut pnjg camtuh..sure seminngu sebotol syampo habis eks.heheheh..

a'ah lah muka naif jek kan..aku pong sama tau..kalo aku tgk balik gamba masa muda2 dulu gelak sampai pecah perut..aku pun nak amik ah gamba aku bila blk kg nnt..

Hirda Ibrahim said...

aku pun dulu muka kampung gila ok??
(wahh ayat mcm le now muka x kampung kan? kan? heheh)
cayalah ko...
memang rajin + pompuan melayu terakhir.. aku pulak dh rupa tomboy.

mama mya said...

fuyooo panjangnye.. jeles aii u, akak x pernah simpan rambut panjang cam tue..

re = time kasih zana. past is past.. betul betul betul

[[ yong ibu chem ]] said...

hahahaha mak aih kau zana..sgguh ayu wehhhhhhh. cam wanita melayu terakhir gitu!!!! sereyessss!

Monkey D Luffy said...

mantep lah ko zaman muda2... hehhe... skang muda lagik!

farah amoi said...

tu die eeeih
panjang tul rambut ko zanna

veri the ngurai gitu!

hehehe
wei...kak farah pon nak buat entry mngimbau kenangan dedulu
tu skang ni tgh survey scanner la plak


ko scan gambar kat mana zanna?
ko beli scanner ke?

shimazahar said...

woiit... came arr kiter... dedulu akak ko nie pun berambut panjang.. panjang sehingga ke buku lali... nie semuanya gara-gara abah akak yang tak nak sangat anak bongsu dia nie berambut panjang... yang tak leh nak lupa sesangat bila time pepagi nak g sekolah harus meraung kalau mak tak ikat rambut tu ketat-ketat.. kan apa akak ko nie takut terbarai lak rambut tu..
tapi bila akak darjah 4 akak merayu mintak potong sebab rambut ader kutu.. abah akak bagi kebenaran potong ajer pun hanya setakat pinggang ajer.. tapi now rambut ku dah lebihkurang rambut suami ku.. hahahhahaha

eija28 said...

wah zana....ko sungguh ayu berambut panjang...slimnyer ko waktu tu.....

mama iqa said...

aku tak penah berambut pnjg..ms sekolah dulu, paras bahu je..lbh skit kena ptg..ayu la ko zana rambut pnjg..hehe..

nurulzia said...

samala kite..i miss my long hair...

Dee said...

fuh..rajin tol ko bela rambut zanna..tabiklah..akk skrg pjg sket je potong..hehehe..

Sidratul Muntaha said...

zana
mudah -mudahan masin mulut zana
lagipun mmg abg pd husband ayu mmg kembar
then mmg aqil giler cekelat
tapi tkut nk bg selalu
dia hyper active
nnti tak reti duk diam n taknk tido
by the way,aqil ni pun cam batrice tau
tahan sakit
ari2 ade lebam
klu anto imunisasi
mmg nangis jap jer
pastu
mulelah main2 blk
klu jtuh ktil tu ayu rasa
dr dia mule pndai bergulign dh jtuh2
smpai lebam2 n biru2
tpi still relax jer
kita yg risau ni punyerlah sedih
tpi dia bese2 jer

aimi @ kamalina said...

mak aiii zana..panjangnya rambut awak dulu2... akak masa tua2 ni tak pernah sampai pinggang tapi masa darjah satu pernah gak mak akak simpan paras pinggang.. tapi sampai darjah 2 @ 3 mcm tu..pastu tak larat nak jaga..sekarang ni pun, kalau panjang sikit, dah rimas.. ni pun tgh berkira2 nak potong.. ntahlaaa.. susah nak jaga sejak beranak pinak ni...

Signorina Syima said...

panjang nyer rambut.... tak pernah ai dapat menyimpan rambut yang sebegitu panjang.. sampai takat ketiak je potong... pastu menyesal...

apadaaa...

job4 said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社