CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, February 24, 2009

BIRUNYA PENGANTIN

Ahad lepas ada 2 jemputan kawen kan.........jemputan utk isi perut....

Dlm kul 12.30 gerak dari rumah......destinasi pertama ialah rumah mak si LIEYA......adik lelaki dia si LEO kawen...........cantik pelamin dia.........makanan pun best, tp lupa plak nak snap....xpe, kot2 tuan rumah ada tepek kat blog dia....korang jengah ler kat sana erk............ada nasi putih, nasi minyak, ada ayam masak merah kot......pastu yg best ada lauk2 kampung. Ada ikan kering, sambal belacan, ulam2......masak lemak nangka......pergh. Sedap oooo....tp i telah tersalah amik nasi..........lupa plak nak cakap ngan makcik kendarat tu nak nasi putih.........kesudahannya i makan nasi minyak ngan sambal belacan..........lantak lerrrrr.............janji merasa gark sambal belacan tu...........

Pelamin dia cantik ooo......kaler biru krim.....siap ada gantung2 kristal lagi.....kerusi pengantin pun cam esotik jer kan....chewaaahhh...simple but nice.

Gambar ngan kakak pengantin adalah wajib yerk..........uish, pasal i cam bulan gerhana erk....oppsss, terlupa plak......i kan anak laut, tu pasal ada kelam sikit......Lieya nie putih melepak.........tp yg geram tu, budak bam bam dua org tu.........rasa cam nak geget jer daging2 diaorg tu.......

Anak sapa nie?........keh keh keh.......mau i kena lesing ngan lieya sabotaj gambar anak dara dia nie..........nie Mia........panjang dah rambut anak dara sorang nie.........

Anak2 dara ..............

Gambar2 kandid yg i sempat snap.........x leh lebih2....nanti photog marah ler ngan i kan kan kan...

Tu dia.........pengantin dah sampai........i suke tul kaler baju pengantin nie........dia nyer biru tu...pergh...marveles ler........adik Lieya nie cam makin besar plak....he he he.......

Orang johor nie......kalu belah pompuan jer ada tol2 bagai tu......tp kalu belah lelaki, sambut menantu ngan silat pengantin.....nasib ler tak berapa nak panas hari tu......kalu idak, cair make up pengantin............

Para suami yg tengah serius berbincang..........bakal jutawan tgh brain wash bakal protege dia...ngeh ngeh ngeh...........

Pukul 2.30 gerak balik utk majlis kawen kawan baik hubby plak........thanks Lieya jemput yerk.......kot2 ada tersesat sekeping dua gambar i & co dari photog tu.......pas2 lah yerk....he he he..........

Sampai umah kawan hubby almost 3++ ..........pengantin dah siap bersanding..........sampai2 jer, mata nampak van krew tv3.......apakah? .........takkan ler si Samsi nie kawen sampai TV3 buat liputan..........grand banget nie...........rupanya2.....crew Bang Bang Boom datang buat shooting......tp tak sempat ler nak nengok......dgr citer kawan2 yg dah sampai dulu.........yg best tu.........MILA .........datang ......adoiler.........kalu cepat sikit mesti dpt jumpa ngan MILA tu.......he he he........

Again..........pengantin yg nie pun serba biru.........tp si Samsi nie pakai songket.........cantik tau biru dia..............




Cantikkan biru dia........biru turqoise............sentap i nengok baju dia tu.....mmg cun ler........pengantin siap pakai contact lens kaler biru lagi..............


Sebelum balik......sempat bergambar ramai2 ngan geng2 yg ada..........penuh pelamin.......korang nampak tak anak dara i tu berdukung ngan sapa?..........ngan Ayah Ashraf dia ler..........buat tak heran jer ngan papa dia tau................

Cam biasa anak dara nie kalu dah jumpa Ayah Ashraf dia......cam nak tukar papa......dok berkepit jer.......papa dia mmg langsung dia x pandai ler...........pasai apa? sebab batrice nie suka menempel ngan org yg badan ala2 sedap giteww.......nengok arr mama dia........camno dia pun x cari badan yg sedap2 ala mama dia........ngeh ngeh ngeh...........ngan hubby oli pun dia boleh layan........

Itu jer citer2 pengantin yerk....... tp bila nengok dua2 pengantin pakai kaler biru.........teringat plak time i kawen dulu pun pakai biru.......belah laling hubby ler.......belah i masa malam berinai jer pakai biru.............hu hu hu


19 Kata Mereka:

mama mya said...

fuyoo merah menyala zana n batrice.. waa batrice suka org badan yg best2 yer.. cam nie ngan papa mya mesti dia x suka hahaha coz papa mya melidi kakaka

As said...

ooo p umah kak lieya erk.. kenduri adik dia kawin.. sungguh happy batrice ngan mia & mija...
hmm cantik tul pelamin tuh... biru lagi...
si batrice lak.. merah nyer mak ngah,... smaa cam mama dia la....

mama iqa said...

aku pun pakai biru zana! huhu..imbas kenangan!

ok tak bj tu dgn batrice? ke terkecik?

*Azie* said...

bestnye g kenduri kawen...ooo umah lieya yer

Monkey D Luffy said...

ya ampun... seksi nyer... mana blh letak pic cam tu... ngeh3

atty's said...

byk dah jemputan kenduri zana..

thn nie feveret kaler biru kot..ye

Sham Ummi Echa said...

ko boria ngan batrice yer pakai baju merah.. cntik la dress batrice tu.. ni ko kirim kt CTone ek..cntik ar..brkenan sgt..

cam bes jer tgk ko g knduri kawin nih.. aku da lama x pegi.. skali skali mkn lauk knduri pon bes kan..

rasp said...

kalo camtu mesti batrice nak kat i & hubby coz both badan very the 'chumels' hehehehehe..cantik uols berbaju merah!

lieya_latif said...

ceh zana ko dah merasmikan dulu yek...hi hi hi.....aku ni tgh terhegeh2 transfer gambar hah keh keh keh keh

wei ha'ah laaaa mmg ramai plak pilih tema biru putih kan...kawan ko pun same biru putih kan.....cantek lah....rase cam tawen semula laa...nanti laaa kite buat special bersanding sempena 5th anivesari ke....hik hik hik verangan sungguh!!!!

aku suke laa batrice skrang, sebab peratus blur die dah kurang...dulu aku tanye die buat bodo jek....skrang die dah nakjawab...suke aku....he he he he pastu nak amik gambar ngan mia n mija.... heheheheeh.....

wei aku suke baju ko ....cuns...dah le sedondon ngan batrice, kalo hemlim pakai baju melayu cam tu gak sah2 cam nak gi beraye plak hi hihi...

aku suke pic mia yg ko amik tu...anak aku tu memang selalu open kedai kopi he he hehe asal boleh jek si mia nie he he hehe

cute laa batrice bertudung tu...kiut...ngan spek besar die....ko same cam aku...dah gile tudung ekin...senang main sauk jek kat pale he he he he

Jasfyra said...

cantik ar baju pengantin tuh..my sil kawe bln 7 ni.tema kaler meletops nya ialah maroon.kaler tahun ni kan..pon santek tuh..

kemain anak dara ko zana.melaram pakai gaun tu...cumil sgt.zana..mintak email add plzzz..nak add hang kt my blog

mysha said...

CAntEKnyER bIru nIh.....

cOMel moDEL aKak sOrang tu ngaN baJu meRAH...

p/s: dIlema waRNa aPA...

farah amoi said...

a'ah laaa....
ko g kenduri yg pengantin nye...
BLUE semua

dah ler biru dia tu...se-akan-akan sama
kan..?

heheheh

[[ yong ibu chem ]] said...

ohh mu gi kenduri tu ye..

lawa pulak tgk kaler blue tu..ceria..all blue!

izman said...

skarang ni...asal cuti je mesti ada orang kawen.

pengantin pertama tu jawa ke banjar? sepupu aku dulu kawen, mula2 disandingkan kat luar dulu.

eija28 said...

wah...blue......aku pun suke biru....bang bong bam buat shooting erk.....x sempat ko nak tgk zana....aku suke tgk dressing si batrice....cantekkk

Dee said...

kerusi pengantin tu mmg kelaslah..cantek giler..wah..merah makngah 2 beranak ni..jumpa lieya ye..wah bestnyer..

k.nurul said...

dua2 peranten pilih tema biru ye dik....
lawa gak...
akak suka tol kusi peranten kt umah lieya tu..mmg unik...cantik!

Jue ~ mama DnD said...

zana akak pun mmg minat bangat ngan color nie...dulu masa tawen lbh kureng 7 thn lepas..( waaa dah dekat 7 tahun a..) pelamin color biru ni a... tp baju color kuning bley..?? so kenyang lah ko sehari tu ek zana ..sana sini nasik minyak... zana, lupa nak citer 2 minggu lepas adik bingsu akak masuk sepital kluang... sbb patah kakai exi kat simpang renggam.. seminggu gak a mak ayah akak bermastatutin kat kluang....apsal akak x hupdate pasl citer adik bongsu ku exi tu ek...

PerantauSepi1306 said...

Blue, Blue Wedding... ;D adik akak pun tawen pakai blue jugak hehehe