CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, February 02, 2009

SELATAN vs UTARA

Sure korang tak sabar2 kan...........slow2 ok......i tgh nak recall balik nie hari2 kejadian......

Destinasi cuti2 me'sia i ke Langkawi ...........we'll konvoy 3 kereta .......sumer sekali yg pergi 7 org dewasa and 2 org budak comel ...hik hik hik, dua2 plak tu nama Batrisya. Perjalanan we'll start hari Isnin. Tp hari Jumaat i dah cuti .........yelah, nak jalan jauh......kena arr rehat badan rehatkan minda..........pastu nak kena settle sumer baju2 yg tak berbasuh tu........baju2 yg tak berlipat tu..........sapu & mop rumah ........hati tak tenang nanti kalu tinggal umah tak settle kerja2 tersebut......

Isnin tu, pagi kami tak kemana........Batrice pun tak ikut nenek & atuk gi collect ang pow.....sumer terbongkang kat umah .........i start pack kain baju pun kul 2 petang.........dlm kul 3.45 pm kami kumpul @ Benteng.......isi perut dulu......lapar tu..........pastu sesama gerak masuk highway ayer hitam. Laling hubby leading coz' dia terror bab jalan2 nie.......yg lelain membontot keta kami. Batrice pun in good mood............mama dia jer ada sikit "tekanan" ....keh keh keh.........biasa lah tu !!!

Lupa plak nak habaq ........... kami konvoy 3 kereta ............me+laling hubby+batrice, ashraf+kak murni, Amy+Sya+ Batrisya & Badut. Sumer dah kawen kecuali Badut......dia single mingle lagi ....
Nie antara gambar2 masa berhenti isi minyak kat KL .......b4 tu dah berhenti isi perut kat seremban ..........xde ler makan berat pun, just beli sandwich jerk...........bwk bebudak nie tak leh nak straight jer ........kena ler berhenti2 sikit nak kasi urat2 tu lega kan ..........kalu tak, sure dia boring dok dlm keta lelama .......kat R&R Seremban tu sempat mandikan Batrice. Tu yg segar sikit dia ............


** laling hubby + Amy & Co tengah bincang apa agaknyer **

Korang nengok ler gelagat anak dara dua org nie .........nama pun lebih kurang gark.......peel jer lelain........tp Batrice mmg tak leh ngam sebenarnyer ngan Batrisya nie....coz' dia rimas asyik kena peluk, kena cium, kena cuit, kena tarik rambut ler bagai..........dia tak leh camtu........i nengok pun i naik rimas ...........he he he ...sebenarnya Batrisya nie tua 5 bulan dari Batrice....

Kami berhenti rehat & tido @ rumah anak sedara wife Ashraf .......kak Murni @ Selama, Perak. giler jauh nak masuk jalan umah dia tu............sampai pun dah dekat pukul 1 am .........rehat kat sana..........esoknyer baru sambung perjalanan ke destinasi yg di tuju.

15 Kata Mereka:

Emy Omar said...

Oo gi Langkawi konvoi reramai ye..best sikit ek..batrice ok ke sepanjang perjalanan tu zana??

aimi @ kamalina said...

konvoi ramai2 ni seronok sikit.. tapi penat badanla...tak blh nak imagine jauhnya perjalanan awak tu.. dari hujung dunia ni ke puncak sana.. hehehe... kalau akak, mmg sengal2 la bdn2...

~~ciklinn~~ said...

wah sonokknyer gi jalan2 jauhh ha..dari utara keselatan..nak2 konvoi camni kan..lagilah meriah..

mesti ilang tak penat lagi kan dik.... apa ole2 tuk akak ko nie....hehheheh

Big Mamma Bukhari said...

ooo, kak t pg langkawi ari sabtu tu.. isnin dah balik dah..

nasazfrog... said...

wah cuti aritu heh g berjalan heh... seronok tak?.... leh jadi kenangan terindah tak.. :)

mama iqa said...

cite lagi dan lagi..tang periuk belanga n coklat langkawi tu akan ku tunggu..hehe..cuma 1 je..kalau ade pic badut ko close up skit..apakah badut itu kwn ku jua? muahahahaha!

eya said...

ish..penatnye bdn jln jejauh cmtu..

Hirda Ibrahim said...

ko bertolak pkl 3.45, pkl 2 br ko pack barang zana? terer aihh..
kalu aku kompem mcm2 benda aku tertinggal. aku ni jenis cepat lupa. so, b4 pi mana2 kena pck barang sehari sebelum. hehehe

apsal ko sorang je "tekana" weih??

mama mya said...

waa bestnye cuti2 malaysia..

Jue said...

jauh jer ko bejalan zana???? dr selatan ke utara, mesti sengal badan tak ilang lg.....

waduhhhh....tak dpt ku bayg kan, kalo akak ni, tak laratttttt

Cik Puan Mimi said...

Ya Allah zana, jauh giler korang berjalan.. akak yang dari KL nak gi langkawi tu pun rasa nak kematu b*nt*t ni tau.. ni kan dari Kluang tu.. alahai..

tapi apapun memang best kalau pergi konvoi ramai2.. tak de la rasa boring sangat.. lagipun batrice ada kawan kan..

kau tido sana berapa hari zana?? mesti pulun shopping banyak coklat nikan???

dapat makan tak laksa power yang yong suggest tu??

Puan Iza said...

Bestnya pi langkawi...tapi jauh arrr zana berjalan dari kluang ke langkawi tu.....tak lenguh2 badan ker?....:-)

PerantauSepi1306 said...

umangaaaaiiiii memang jauh le jarak perjalanan zana kan... tp last CNY mmg akak tgk banyak keter from Johor turun ke LGK :D

Linda Latip said...

wayohh..best lah..bjalan je la batrice..kecit² dh smpi sni sna..sunuks...kami ni tkleh g jejauh...hrus abh ghazi keje aje..lenkali iku batrice je la

k.nurul said...

jauh prjlnn luas pemandangn...
bykla hentian utk berehat ye dik...