CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, February 19, 2009

BIBU oh BIBU

Now.......i dah ada pet
bukan i beli ........tp datang sendiri menyerah diri utk disayangi dan di kasih.......chewaaaahhh
tp .......di sebabkan comel, bersih dan tak bising ...........so.......dia lulus utk di jadikan haiwan peliharaan.......
dan yang paling penting
anak dara tu sayang giler ngan dia nie........

Kucing betina ........comel kan ..........name? BIBU ..........pasai apa bagi nama Bibu......ntah ler.....main sebub jer sebenarnyer......tp kalu laling hubby panggil BROWNIE.....Batrice? sure ikut yg paling senang dia nak sebut......BIBU ..........sesekali dgr cam dia panggil ..........EEBBBU....tp cam IBU pun ada gark bunyi nyer tu........lantak ler.............janji bernama yerk tak.........

Yang paling special coz' Bibu leh landing cam nie.............so cute !!!!!! comel kan ..........

Nasib baik ler BIBU nie mengadu pada tuan rumah yg memang penyayang ngan kucing2.......i mmg giler kucing........hubby pun sama........and now, batrice menurun peel kasih sayang sesama makhluk Allah tu plak..........tp, rerasa cam Bibu nie bunting ler...coz' perut dia bulat lain macam jer.......

Rindu sebenarnya ngan Kimiey.......my cute pakwe comel...........mana lah pergi si kimiey nie.....takde kesan & kabar berita langsung..........

Kimiey yg manja, yg lincah dan yg bising ......dan yang suka gigit ibu jari i @ laling hubby kalu tengah lapar........rindunyerrrr ngan KIMIEY

24 Kata Mereka:

Jue ~ mama DnD said...

zana mmg comel bibu nie..kalo dia dtg mengadu kasih kat umah aku pun, aku rela... aku jua rindu pada pussy.. kucing betina yg aku bela 7 thn lalu....tp bila aku nak kawen aku hantar balik kg... & bil aadik aku nak masuk asrama mak aku suh buang... sbb mak akau x dia asyik beranak jer.... masih hidupkan si pussy ku itu....

Monkey D Luffy said...

pic kedua aku suka sebab best nak usap2 time tu... hehehe

BIBU diambil dari perkataan Batrice + IBU kot... muahaha

mama iqa said...

bape kali ntah dok ngecek nk bela kucing dgn en abg aku tu, tp tak penahnye lulus! dh le dulu time sekolah dok asrama, tak blh nk bela..comel la kimiey tu.warna dia grey2 gitu!

neezareef said...

dah mendapat tpt di hati kuarga zana npknye si bibu...

Idida Aziz said...

comelnya kutin...ni mix persian ni zana..nama bibu tu lg best...hehe...kemain la batrice dok gomol kutin yer...dh ada kwn dahhhh...
k ida dulu ada bela 3 eko kucin parsi...tp bila bb dh kuar htr kg jer...ni rs nk bela blk sbb pica pon suka kutin...tp ada bb adik la plak...

Jasfyra said...

sgt comey okeh...tp kalo bibu dtg menyerah pada aku,aku xkan bela..uhuksss..sbbnya aku xsuka kucing a.k.a takut..wakkakaka.badan besar tp takut kucen..apara.tp aku suka tgk kucing yg comey cam bibu tu...hubby aku sellau ckp "nabi sayang kucing tau..."hehehe

JuJue said...

cute nyerrrrrrrrrrrrr...suker sangat!

Cik Puan Mimi said...

sweet jer nama BIBU ni.. oo zana pencinta kucing yek.. sama la dengan hirda tu kan.. akak suka gitu2 jerk, tapi kalau nak bela, mintak hampun, akak tak suka..

tak suka sebab tak tahan bau berak / kencing dia.. boleh meroyan akak nanti.. tapi kucing betina ok, tak kencing memancut..

oo bibu tengah bunting ke.. baik2 zana, nanti kau jadik bidan terjun la plak kalau dia nak beranak .. hehehe..

Mummy Dasy said...

Comel tapi me geli ngan kucing2 ni

Cho Zila said...

>>salam zana..
>>dulu akak hantu kucing sebab rumah kampung besar lagipun bela ramai2(suma adik badik sayang kucing).. tapi dah duk rumah sendiri yang kecik damit ni tak payahler, dahler rumah sebelah tu bela kucingpun selalujer lepak rumah akak.. kira cam kucing kiteler...

liwaniel said...

comel nye bibu..mesti batrice syg sgt kat kucing baru tu ye...

wanie dan irfan pun suka kucing..tapi tak leh nak bela la

As said...

amboi... comei nyer itu kucing... kiter suka gak tp x suka nak bela... my FIL ader la bela kucing persian.. tp skang sumer nyer dlm kandang... sbb ader adriaan & aqeel.. takut kena bulu dia... dulu umah tuh byk la kucing.. ader sekor tuh umur dia 18 thn tau..bela dia dari lahir... tp dah mati sbb sakit jantung.. (rupanya kucing pun ader sakit jantung erk) conpius jap.... tp itew yg doc ckp... kiter ya kan ajer la....

Dee said...

a'ah cute..tp sy pun geli ngan kucing..anak2 takott!! lgpun kalo bulu dia merata lecehlah...budak2 cpt batok..tp kalo u suka..okey je..pahala pun dptkan zanna..

mak mertua i suka sgt ngan kucing..umah penuh ngan kucing..

mysha said...

eiiii sukE2 ngAN kuCinG akAK niH....

sukEEE sGTTT....

Sham Ummi Echa said...

ok ler kalo satu family suker kt cat ... leh la bela kt umah..

tp aku mmg x suka..geli sbnrnya.. my hubby suker tp x suka nk bela.. echa plak..kalo nmpak cat...riuh mulut dia dok sbut nyow.nyow..nyow.. mcm berani jer.. tp bila cat tu dtg dkt..mnjerit2 lak... dia geram tp berani2 takut gitu..

Mrs. Hasanif said...

aku takut kucingg...huwaaaaaaaaaaa

Puan Iza said...

Alamak!!!!! aku tak suka kucing la zana.....kegelian la......

Tapi, Haikal suka...dia pegang kucing selamba jer....tak takut pun....

~~ciklinn~~ said...

gebunyer BIBU (hahahha ni mcm nikname kak wil kan..)hishhh mmg comelllah kucin nie....

kalu aisy dapat ni mau kurus kucing kau ni zana...

Big Mamma Bukhari said...

rajinnya zanna dok jaga kucing tu.. kak t tak brp minat sangat.. hehe.. tp ma dan abah t ada membela kucing.. mmg betul2 dia melekat kat umah tu.. kalau g mana2sure balik ke rumah jugak. siap panggil nama.. abang.. abang lagi kat dia.. anak2 kak t pulak bagi nama comel kat dia.. kalau ma abah dok 2,3 ari kat umah kak t.. masa kak t antar ma abah ke rumah, dia nampak je ma dan abah.. terus dia gesel2 manja kat kaki abah.. dia pun ada perasaan jugak ye zanna.. tu zanna jaga dia baik2 .. bagi makan .. dok belai dia.. mesti dia mendoakan tuannya.. sebab tuan dia sayang bangat kat dia.. hehe..
selamat berhujung minggu zanna..

farah amoi said...

memang batrice suka kucing ke?
my Hd pon suka...
suka sepak !
huuuh!

PerantauSepi1306 said...

hehehehe leh geng la camni.. akak pun antu kucen... hmm BIBU tu preggie lah zana... sbb dia dok camtu.. sbb la ni kucen akak si shizuka pun tgh sarat... camtulah gaya dia duk jugak... wah, lepas ni dpt ramai cucu la pulak ye ;p

pakwe kelabu tu pun ensem jer..

[[ yong ibu chem ]] said...

ala..aku takut cat lah zana..hahahahahahaha

bila aku tanya chem..suka cat tak?? melenting dia jawab tak mau!

ikut aku lah tu..hehehehehehe

[[ yong ibu chem ]] said...

centerkan yg cemaner zana???

mama mya said...

cantiklaa kucing dia.. dulu masa kecik2 akak ada gak kucing dah besar2 nie tarak.. lagi2 cik mya takut kucing..:)