CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, February 10, 2009

PENANG

(31 Jan 09) :- Memasing pakat bangun lewat .......... matahari dah tegak atas kepala baru nak bangun....tp xde ler lambat mana pun ..........kul 10.30 gark ler ..........x lewat kan ....he he he. After bersiap and kemas ........terus gerak balik. Meriah sungguh ler Pantai Teluk Bahang nie .......lagi2 ada company mana ntah buat family day kat situ .........penuh melata org kat tepian pantai tu ......kalu pikir nak balik, harus jugak ler menyinggah main air kat situ .........tp nak buat camner ........baju pun dah abis dah nie .........xde stock baju bersih lagi ......... adoiler .............. lupakan saja ler niat di hati nak main air ...........

Korang nak nengok budak tembam tak ..........serius i pun geram nengok si Aiman nie. Umur baru 8 tahun berat dah 60kg ........ lebih kurang sama cam i tau .........tp i lebih sikit ler ........ sikit jer....Kak syidah citer, masa umur si Aiman nie 4 tahun ........berat dah 20kg. Bulat jer .........mana2 pergi sure ada yg geram nak cubit2 pipi dia ....... maunyer idak .....20kg umur baru 4 tahun .......giler arr.............si Batrice pun leh kamceng oo ngan si Aiman nie. Aiman nie jenis suke melayan and cara layan pun lemah lembut gitew.......anak dara i nie kalu yg main ganas2.......dia tak berapa nak suka ..........tp kalu yg jenis pandai layan dia......ikut jer apa yg dia suruh .....mmg melekat ler jawabnyer ............cam si Aiman nie. Siap otw nak gi makan tu dia numpang keta org tu ........sikit tak heran ngan mama & papa dia kat keta belakang ........gue tension jer............

Kitaorg b/fast merangkap lunch kat mana ntah .........tak perasan plak tempatnyer .....he he he ampun ........perut sudah lapar......nama tempat pun i dah tak heran ............... org kata, kalu pi Penang tak pekena rojak Pasembor tak sah kan .....so i try ler ...........amik ko ........amik tu amik nie .......sekali datang satu pinggan penuh .......tanya harga .........RM39 ......keh keh keh .....muntah darah ler nak abiskan .........nasib baik ler sedap .........kira berbaloi ler RM39 tu. Kalu tak sedap ..........mau i lempar pinggan pasembor tu kat tuan kedai tu .........

** pasembor yg bernilai RM39.00**

** nie gerai yg dah untung besar tengahari tu .......nasib baik sedap **

** Ashraf & co pun order pasembor gark ....dianyer RM19 jer ....**

** anak dara yg teringin nak merasa pasembor jugak **

** sedap sampai nak gigit garfu plak tu **

** kekenyangan, keboringan & keletihan . psstt :- tu baju baru batrice k .....shopping kat Padang Besar.**

Lepas tu kami gerak keluar dari Penang. Ashraf & co stay sana lagi. Kami naik ferry. Dekat sikit. Time masuk jer lalu jambatan........kengkonon nak menghayati pemandangan ler gamaknyer. Sampai KL pukul 5 lebih. Keluar2 tol terus cari tesco .....singgah Tesco Selayang memborong baju yg dah takde stock dah ......keh keh keh. Kalu ke KL nie cam biasa ler mengadu nasib kat rumah Along di cheras nun. Esoknyer baru balik johor. Tamat dah xpdc jalan2 cari makan & abiskan duit. Penat ooooo tp berbaloi. Puas hati sangat coz' cuti2 kali nie puas berjalan selain shopping. Pastu ramai plak yg sponsor makan & tempat tido & kereta ........he he he , ada jimat ler di situ kan .

16 Kata Mereka:

Big Mamma Bukhari said...

puas hati baca coretan zanna.. terasa2 kak t pun ada sama gak dlm percutian zanna nie.. hee.. seronokkan jjcm?.. mmg seronok habis.. kak t tak lepas lagi ke sabah.. sarawak.. semenanjung alhamdulillah.. semua negeri dah sampai.. kena tanya "tok laki" dululah kalau nak bercuti ke sabah serawak tu. huhu..

Jasfyra said...

besh2...uih mkn pasembor sampai rm39..hehee.xper ar.sib baik sedap kan..

cantik baju baru batrice.pinjam leh?hehe

~~ciklinn~~ said...

perghhhhh byk giler amik pasembor.... mmg muntah darah nak menghabiskan... hahhahaah

dik tak sabau aku nak gi sana april nanti... huhhuhuhuuh nak sebat pasembor gak..

lieya_latif said...

zana, teringat aku pekena pasembor mase pi penang ari tu...tapi kami kena belas2 jek...ko tu sampai 39 sure naik syok dok amik2 kan....he he ehe h tapi takpe ...yg penting sodap....tak pekene ke nasi kandar kasim mustaffa, sup urat kat sane...char kueew tiow penang pun syok woooo......aku ni kan tekak mamak, so mmg penang ade lah syorga makanan bagi ku he he he he ehe h

batrice pun makan pasembor ke....eh aku lupe anak ko kaki pedas cam ko....he he he he he

rasp said...

uish RM39 mak aiiii..tapi sedap no hal kan..mesti u gi ke esplanade/pdg kota lama ek...situ mmg byk choices kalo nak makan pasemboq!

rezki u lah kan dpt sponsor mcm2 tu :D

Dee said...

wah sakan jalan ye..bestkan pasembor..mahal tp sedap xpe..

ai said...

mana tak mahal??? kau rambang mata pilih sume tu kan? keh keh..sib bek abis ;P

Emy Omar said...

Ya Allah Zana banyak bangat awak ambik pasembor tu utk 2 orang makan kan?? Price tu memang berbaloi kan dengan rasanye..takpe walaupun kena keluar lebih sikit asal rasanye kena dengan tekak kita kan..akak pun kalau gi Penang sure cari Pasembor,wajib cari

mama mya said...

waduss wat akak lapor jek hehehe

re = x de maknanye kurus akak nie zana.. cuba hang datang nengok betul2 mesti x caya hahaha.. gemukkkkk betul betul betul hihihi

zino said...

memang kanak2 sihat di aiman tu hehe

eija28 said...

mahal kan pasembor kat situ...nasib baik ler hari tu eija g penang x mkn pasembor......

Puan Iza said...

Sedapnya itu pasembor...nak jugak.....makan sampai kenyang kan...

mama mya said...

re = akak download gambo kat photobucket wat slide.. agaknye tue yg zana x leh nengok kot..

sedang mengasah skill menembak dan sememangnye akak nie x gheti hihihi

Sham Ummi Echa said...

nmpk tempting sgt itu passembor.. mana xnyer kan..smpai Rm39 tu.. ko mkn smpai lebam ler nih..

zana.. meh amik award kt blog aku..

mrs khairul said...

zana banyaknya pasembor tuh..sampai 39 hengget ko kena?? tp kalo sedap xpe kan..berbaloi..huhu onoklah si batrice tuh..puas berjalan sana sini..

weh serius aku takut giler tgk si aiman tuh..bkn apa bdn mcm dia nih dh kategori obes tau..kalo x control takut lah ada penyakit apa2 ker..risau tau..bdk2 krg kecik2 pun dh ada kencing manis..

re: betul ke ada service kemas umah nak pindah? aku x pnh tau..agak2 brape yek upahnya?sbb brg kami byk giler..sebulan kms pun x siap..hahahhaha...

PerantauSepi1306 said...

pasemboq kat padang kota la ni boley tahan mahal gakkk... neway syioknya zana jengjalan reramai camni kan ;D