CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, February 06, 2009

NASIB BAIK STILL BERNYAWA......

berdebar2 betul.....dup dap dup dap........

pagi nie........i nyaris accident ngan lori.....mmg nyaris ler....sipi jer lagi harus i terselit bwh lori tu....berkat pagi jumaat nie kot, umur i panjang lagi.

Citer nyer camnie........cam biasa i drive gi termpat kerja.......and area2 renggam i agak speed ler cam selalu.......pagi tadi i speed 120km/j .......tetiba keluar sebuah lori angkut buah dari kawasan ladang kelapa sawit ngan lemah lembut melintas nak keseberangan.........bukan driver tu tak nampak keta i coz' jalan tu lurus selurus2 alam ...........gelabah gark ler i......lori tu kuar dari belah kiri nak ke belah kanan.........mmg berlenggang kangkung ler melintang tengah jalan2 tu....

Nasib i sempat elak......tu pun nasib baik tak terbabas ke tepi .....kalu tak, sure terbalik........giler betul lerrr................and nasib baik jalan tu mmg tak banyak kereta pepagi.........

Kalau ler umur i tak panjang & sampai pagi tadi jer..............masya allah, rasa tak sanggup nak tinggalkan dan berpisah ngan laling hubby & batrice.......udah ler dosa pun bertimbun2 lagi nie..........

"Ya Allah, kau peliharalah keselamatan hambaMu ini Ya Allah"
"Ya Allah, ampunkan lah dosa2 yg telah hambaMu lakukan selama hayatku ini Ya Allah"
"Ya Allah, berkati kehidupan ku dan ahli keluargaku Ya Allah"
"Sesungguhnya hanya padaMu tempat hambaMu ini memohon perlindungan"

(pic raya haji 2007)

28 Kata Mereka:

As said...

Zana terkozut kiter dgr story ang... Mujur baik xde aper2 berlaku kat ko erk... Syukur... Ya la... kadang2 benda2 mcm ni x bleh nak duga....
kalo aku kussss semaangat....
Betoi la org kata masa drive tuh kena byk baca doa...
Alhamdullillah sume selamat

Sham Ummi Echa said...

syukur ko x apa2 zana..seram aku dgr.. mklum ler aku pon suker drive laju2.. da ler pg2 smlm nmpk org eksiden..meninggal org tu kt tgh jalan tu..sian dia kan... hrp bnda2 camni x jd kt kita..

neezareef said...

kt area situ mmg la kan
byk gak lori bus segala
kita rasa dah clear tup2 ade je yg kuar menonong lembab x reti nk benti tgk kiri kanan baru lintas..

Cik Puan Mimi said...

aduh takutnyer dengar.. alhamdulillah kau tak apa2.. kalau la jadi apa2, mesti akak dah nangis pagi2 ni.. mintah simpang la kan..

lepas ni amik pengajaran.. jangan bawak keta laju2 tau.. kita tak tau apa akan berlaku masa depan.. malang tu kan tak berbau

Mrs. Hasanif said...

syukur ko x apa2 zana... itulah kdg2 kite dah bhati2 tp org lain plak yg bawa bencana..geram haku tau...

huhu aku pun kena lebih bhati2 dah la aku ni kaki rempit....nak bw laju sokmo..tp klu jln tu mmg aku tahu la.. klu x..slow gak la..maklumla x biasa..hehehe

JuJue said...

eiii takot nyer baca.. musti rasa nak luruh jantung lutut siku semua rasa lembik cam nak tercabut kan.
nak pitam pon ada...

alhamdulillah semua ok.

oli said...

berdebar-bebar saya baca entry zana...
syukur tak ada apa yang tidak diingini berlaku pada zana...

kalau tak silap, berita tv3 perlu siar penduduk kat sekitar tu tunjuk perasaan pasal banyak lori yang menggunakan jalan tu...

k.nurul said...

alhmdulillah lah tk pape dik..
pnjg lg umo...

lpas nie kurgkn skit kelajuan tu... ;)

ibu 2AZ said...

alhamdulillah u ok..becareful drive k..

aimi @ kamalina said...

uihh...gile tu...lajunya kau bawak kete zana oiii...120 tu cam kat highway je....akak paling laju kalau gi keje pun dlm 110 je...alamak..lebih kurang je kita ni yek..hehehe.. tupun cik abg akak selalu sound jgn laju ngat..takut akak gelabah kalau ada org melintas...

ptg semalam masa akak balik keje.. sib baik akak tak laju cam biasa.. kat dpt ada accident...baru je berlaku..org tu still terspit bwh moto, jari tgn putus... seram gilerr akak tgk...

mama iqa said...

alhamdullillah ko tak ape2 zana. ish, kalau aku pun sure mcm ko gak..slalu gak speeding. mintak jauh2 la benda2 yg tak diingini kan..

liwaniel said...

seramnye zana...syukur zana tak ape2..lepas ni jgn bawak keta laju2 sgt ye

rasp said...

syukur alhamdullilah u ok sis..
kkdg tu kita ok je, tapi disebabkan owg lain kita jadik ko..
kena extra alert lepas nie k..
drive safely & take care!

Dee said...

alhamdulillah ko x apa2 ye zanna..ngeri gak baca mula2..next time extra careful okey..take care..

Jasfyra said...

ya Alalh..nasib baik xde apa2 zana..ko ni sama ar cam aku.pecut nk p keje.cam akua arituh, terus terbabas masuk semak..kena tarik keta ku..huhuhuu..lepas ni sama2lah kita drive keta ngan berhati2 ye

farah amoi said...

HUHUUUU
ko ni mcm kak farah
tiap kali p keje...x leh bawak slow

lepas tu mula ler nak break emergency
bile darah dah berderau
baru bawak slow..baru ingat laki ngan anak²

tp x sapai 5minit speeding balik

nanti ko blajar bawak slow-slow yea

my qaseh said...

Syukur alhamdulillah awk tk pepe kan..kalu kita sure lutut dh gigil pastu nk drv lek huhu..ht2 n jgn drv lelaju ya..

~~ciklinn~~ said...

ya allah dik..alhamdulillah tka der apa2....peh ni bawak slow sikit... apa2 hal sennag...

Sidratul Muntaha said...

salam..
Ya Allah zana..
sib baik takde pape...
tu ler org tua kata..malang tak berbau.
kita ni bile dh hati - hati sellau jdi mangsa.
more and xtyra precaution dear after this.
take care urself.

Emy Omar said...

Alhamdulillah Zana,nasib baik takde apa2..syukur la.Next time drive safely ye,jangan speeding sangat ok

eija28 said...

ngeri aku bawa kisah kau zana....amik pengajaran...lain kali jgn drive laju2 ok...biar lambat asal selamat!!!

Puan Iza said...

Zana....terkezut iza baca story zana nie...mmg bahaya tul la...sib baik zana tak apa2 kan...syukur lah.Memang ngeri baca kisah zana nie....Len kali jgn bawak keta laju2 ok...nnt takut tak sempat nak brek ke...apa ke....:-)

Hirda Ibrahim said...

sib baik ko x apa zana.
aku cukup scary/fobia dgr accident2 ni...
mintak simpang le kan?

ps: aku pun takut. dosa still melambak2. huhuhuh

PerantauSepi1306 said...

alhamdulillah takde menda jadi kat zana.. apa-apa pun take care, k.. drive safely....

Monkey D Luffy said...

next time jgn ler pandu laju sgt... huhu

Yatt said...

alhamdulilah semua selamat..amin
terkejut membaca n3 ni!!!
apa pun pas ni drive hati2 k..n jgn bawa laju2 sgt k..
yatt penah xciden kat highway..langgor dvider tengah pas 2 berpusing 5 kali!!! pas kejadian 2 lah laaa ni xjadi minah rempit lagi..laa ni dah insaf bawa keta mmg ikut peraturan..hehe

Yatie said...

syukurlah, Alhamdulillah selamat .. walau apa2 pun jaga diri bebaik ye ..

ai said...

syukur panjang lagi umur kau!! ;P