CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, April 14, 2009

Bila Nak.........Tapi Tak Boleh.......!!!!

Last 2 week........i bermasalah utk melepaskan hajat.........
HAJAT apa?
Meh nak citer sikit..........

Korang pernah rasa x..........korang nak...tp x boleh?
nak apa?
Nak UUK....he he he...kena guna bahasa sopan santun sikit....malu I tau.....
Uuk tu apa?............ala korang nie........uuk tu ialah.......mmmmmm
pi tanya kat anak kalu ada anak....kalu xde, pi tanya kat anak sedara ker, adik kecik ke......
korang mesti dpt jawapan punya.....


4 5 6 kali pi toilet...termenung dekat 15 minit....x gark nak kuar2...rese tu dah ada dah.....
tp tulah...masalahnyer....dia malu2 ayam plak nak keluar....puas paksa...x mau gark.........apa yg benda alah tu malukan pun x paham I tau.......
After a few day.....mmg x boleh tahan ler...........perut mmg rasa x selesa .......cam kembung ajer.......tu belum di tambah buncit cam orang mengandung....nak vogue2 ngan kebaya pun rasa cam bersalah pada diri sendiri jer..............So, at the end.......buat tebal muka lagi........mintak ubat pelawasan ngan MA Mulyadie..........tensen jer I..........MA Mulyadie siap gelak tu tahu yg x leh nak UUK..........aiyooo.........nie kes berat ok......ingat memain ker?..........ada hati tu nak marah MA lagi........

Nie ler rupa ubatnyer yg diberi dengan rela hati oleh MA Mulyadie........nasib baik ler MA-MA kat penjara nie baik2 hati sumernyer kan....................for korang nyer info............kat penjara nie ada Klinik utk org2 salah yg kat dalam tu .........so, utk sakit2 yg ringan2 cam demam ker, sakit perut ker, sakit mata ker, sakit kaki ker..........sakit hati ker....oppss....yg nie kena rujuk pakar.....diaorg di hantar ke Klinik Penjara......x yah nak buang duit ngantar ke hospital........lain ler utk sakit2 yg di tahap critical......tu kena ler rujuk hospital kan.........so, stok ubat2 mmg ada kat Klinik Penjara tu........tu yg bila demam ker, bila selsema ker, even cirit birit pun mintak ubat kat MA............jimat kan.........he he he........ xyah nak beratur kat kaunter ubat di hospital....byk no tanya nyer nanti..............

So udah di pesan........1 biji sekali saja.......and ambil jika perlu.........kalu x perlu tu, xyah ler gatal2 mulut nak makan gark..........ada yg berumahtangga dlm toilet kang........

Selain tu.........nak tambah lagi power kesan tu kan..........I bancuh ler sunquick orange sebotol besar nie satu buat bekalan...................pergh.............nie kalu tambah ais nie, mmg syorgaaaaa ler jawabnyer..................

See.......x sampai tengahari dah separuh abis...........pastu, 4 5 6 kali ngulang ke toilet......nasib ler toilet tu dekat..........dekat x dekat gark ler.......tp boleh lagi ler menahan kan.........

So, result from that.................masalah I tu dah selesai dah now.............dia dah x malu2 nak keluar............he he he...............pada korang yg bermasalah seperti I nie......pi lah cari ubat tu kat Farmasi yerk...........berkesan mmg berkesan.........he he he.............

26 Kata Mereka:

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

zana, kalau nak beli kat farmasi, cari jer Bekunis.. ubat ni memang untuk lawas sembelit.. murah jer lagipun..

yang ubat zana tunjuk tu, kak mimi tak pernah try plak..

kalau takut makan ubat, apa kata try teh orang kampung. memang compem jadi pengunjung Mr. T ... heheheh

Mama-Danish & Sarah said...

ZANA, KENAPA TAK MAKAN BUAH PRUN JERK. LAGIK BERKHASIAT.

sis_nita said...

akak pon penah gak kena penyakit susah uuk ni.. akak makan phyto fiber.. mmg mantopp lerr.. tapi mahal bebenor..

liwaniel said...

zana..wanie selalu kena problem cam ni tau...sampai pening2 kepala bila lama tak membuang...nak kena cari ubat tu jugak la

Mrs. Hasanif said...

hahaha ko ni..ada2 jek... aku penah alami benda ni... last2 aku mkn buah prune sejak tu al-hamdulillah ok..tiap2 pg aku uk uk.....

Dee said...

sib baik dh ok...syabas berjaya uk uk!!

Mummy Dasy said...

me selalu kena berpeluh tahan sakit pastu nak muntah ah rasa mcm2 lagi ah serba tak kena...klu kena lagi nak gak ah cari ubat tu..

☆ lieya latif ☆ said...

ceh ko ni mcm2 hal laaa...keh keh keh ....nasib baik terlepas seksa ko jugak akhirnye kan he hehe...sure rase lege jek perut bile dah kuar semua kan....zana ko amalkan makan buah laaah....kasi lawas sikit...ari2 makan le betik sepotong....takkan ko sanggup nak telan ubat selalu kan.....take care dear!!!

aimi @ kamalina said...

akak paham camna rasanya tak blh nak UUKKKK tu....mmg seksa..sebab akak ni pun jenis payah... 2 @ 3 hari sekali..bukan hari2.. hehehehe... org lain blh hari2 kan.. akak tak.. hmmm... cuma kalau lebih masa, nanti mulala senak perut..lapar, tapi tak blh nak mkn sebab yg dlm blm kluar habis...so far, akak punya cara sgt senang...pekena milo kaw segelas, confirm terus masuk toilet pas tu... pelik tetapi benar...

Sham Ummi Echa said...

sabor jer la ko nih.. igtkan apa bnda la..

aku setakat ni alhamdulillah la.. mmg lawas jer..heheehe..

zai@umiaiman said...

hiskkk iskkkk malu sungguh uh uk tu yer.. malu +sopan santun tu namanya.. keh keh..

shi3la said...

oooo uuk tuh nak berak yerk..opsss terlepas ckp la plakk...

Hirda Ibrahim said...

aku mkn nona roguy je.
dia punya effect 8 jam after mkn. tapi sila la standby kat depan pintu toilet siap2. sakit perut dia cam nk beranak.
tapi lepas tu, memang rasa kempis perut.
and lagi satu nona roguy ni cam jamu gak kan? bagus for our body.

~~ciklinn~~ said...

ermm akak kan kalu kes camni minum ribena pekat2 sikit... peh tu membuanglah...blurppp...lega... hahahhahahha

As said...

hahaha... zana sama cam akmi.. kami lagi la susah nak lawas.. huhuhu.. tensen jap... tp kami amik DUPHALAC... doktor kasi...
amik bila perlu la gak.. kalo x berumah tangga kat toilet jer la...
oren sunquick tuh bleh pergi ker kalo minum.. hehehhe nak gak try.. kami ari² kena mkn prune tuh... huhuhu

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

lega kan zana..kalo tak pening memanjang...jerawat mesti tumbuh nyer kalo tak lepas lagi..keh..keh..

Mrs LVoe said...

hahaha kelakar la u dear

rasp said...

if i camtu i mkn 3-4 biji prun je sis, confirm 'suksess'...tapi u pun dah 'sukses' gak kan hehehehee congrats lah iye :D

atty's said...

lom pernah torai lagi ubat yg zana amik..nanti leh ar torai..kalo ade masalah sama..

Linda Latip said...

huishh..seksa nyeeee bile uuk eek tak lopaih ni...nk nk lg rsa nk bentan luke jahit bsalin dlu hahahaha...kire die bg zana tuh ubat alwas la ye..kerut² dahi aku mbacanye zana kakakaka...

tp ye la kan..bile lama tk membuang perut pn rsa bloating ..adeh tensi tensi..hrp dikala ni dirimu sudah pn lawas ye wahai kawan ku hehehe

Big Mamma Bukhari said...

memang seksa rasanyakan zanna.. =)
nanti amik award kat entry 12/4 kat page kak t ye!!

Big Mamma Bukhari said...

silap.. entry 13/4 sebenarnya.. :-)

Ninie said...

oooo mkn ubat ni mujarab yer?? i slalu gak jd cam tu...sebab kurang minum air...boleh try ni hihihi

Ayumieza said...

wah kes berat nampaknya hehehehe...akak lps ni akak kene banyakkan makan pisang untuk melawaskan prot akak tu...lagi satu klau akak selalu meneran jgn amalkan bab boleh membawa ke buasir hehehehe...mintak-mintak jauhlah ye dari semua penyakit hehehehe...

neezareef said...

seb baik tade prob cmnie
tp mmg kan ade org susah membuang..mkn pedas ke ape ke ttp dia malu2 ai love u nk kuar

sunquick tu bancuh kosong je kan..tade gula...lg bagus

Qasehku said...

Cinnya Zanna da msalah sush nk uk uk ea..sya tau perassanya cmane tue..my mum pn cmtue..t nk try la cri ubt Zanna tue..hope msalah dia pn ok nti..thanks 4 the info