CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, April 11, 2009

The Making of MNTM

apa itu MNTM?..........yeszzzzza...............mak x dpt jd MNTM.....akan ku latih dan ajar anak dara ku plak jadi MNTM...............hahaha hahaha...ketawa org kaya...!

MNTM..........Malaysia Next Top Model.....boley!.........bahan2 yg diperlukan dlm resepi ini ialah :-

Meh layan step by step bg melahirkan MNTM................zasssssss.........


1) Skodeng dulu....coz' x leh terang2an...nanti suspek lari............

2) Baru boleh close up sikit...............tu diaaa....pipi dah gebus ngan bedak sekati

3) Nie sajork jer photog nak zoom kat pokok kelapa nan sebatang yg dah di tambah accesories tu...

4) sapu eyeshaday and blusher...guna brush eyeshadow pun boleh kalu x jumpa blusher nyer brush.....

5) Lipstik jgn lupa yerk......lagi merah lagi cun....lagi meriah.....lagi seksi......auuwwww


6) dah colet sumer kat muka....jgn lupa tengok cermin......balance kan mana yg kurang.....kalu rerasa eyeshadow tu x cukup terang....kasi tambah lagi.......

7) Last sekali........kasi pose sama mrs. photog.....kasi dia teruja...........buuweeekkkk.........

Gitu ler cerita utk melahirkan MNTM.................nie nak marah pun x boleh...coz' apa yg dia buat tu .........apa yg kita buat.........dia copy paste jer............kalu dah nama anak pompuan.......gitewww ler gamaknyer...................terima ler ngan redha yerk puan-puan......

Lepas 5 minit...........gigih mama dia menyental muka dia ........sat lagi kuar jerawat biji2 plak kat muka Batrice yg mulus tu..........turun saham nanti..............

18 Kata Mereka:

atty's said...

zana..takpe..memula mmg comot..nanti lelama terror ar batrice..tu..tak jadi next top model.leh jd mak andam.lak..masyukk..jugak..

ai said...

muahahahahaha...mak dia balas dendam kat anak. mak tak jadi, anak pon boleh!! ;P

Mama-Danish & Sarah said...

Pandai batrice ni mekap ya. mesti belajar ngan mama dia ni. maisarah rasanya takkan pandai cam gini,sebabnya mama dia kalau bab mekap hancus.

Jue ~ mama DnD said...

ini baru betul bakal MNTM..hehehe.. xpa batrice..comot² skang...hr² polish terror a nanti... mama pun talah tau... batrice ni sama lah cam lala... kalo bab ber makeup.. cukup minat.. jgn lah letak rendah brg makeup umpama rezeki besar kat dia.. habis punah segalanya..
tp not bad jugak batrice bersolek..leh jd mak andam nie..kuikuikui

Ummi Hanie said...

saspennn jerr memuler bace tajuk entry sis Zana ..muahaha

anak2 Hanie x penah pun dijadikan mangse mekap ..huhu . maklumler brg mekap pun mmg x banyaks.paling2 pun lipstik jer si kakak tu main,oyeah si baby Muni juge.siap ade glitter2 lagi hehe

zai@umiaiman said...

hahh ni baru bintang reality yg sbnr... he he...

Big Mamma Bukhari said...

ngikut mama dia nak make-up cantik2ye? hehe..
salam pagi ahad zanna... :-)

Nur a.k.a admansyah said...

sapai sakit kapla akak dok pikir... apa dia laa MNTM tur? rupeX-nyee...
Si Cantik manis Batrice seorang!

he..he... mama die pun lagu tu 20thn lbh dulu yea...? nasib ko Zana..

Ahkak ms kicik dulu suke main minyak wangi. Mesti nak sembur... lastX2 tersembur muke sendiri sbb salah acu... ending die... pahamX2 je-lah!

@t00neY r00neY® said...

hihi
gud lak ye!!
nnt leh masuk ANTM plak

eeramaya said...

wah..American best top modelzzzzz.... opppsss.. kluang top modelzzzz..hehe

Mrs. Hasanif said...

hahahaha mesti dia selalu tgk mama dia buat camne...tu yg menjadi....xpe batrice rajin2 praktik lama2 mesti meletop!!! cik su sokong dr jauh....go batice go!!! (matilah zana marah aku... )

Jasfyra said...

like mother like doter..hehe

Sham Ummi Echa said...

huiii..baiknyer ko zana.. ko biarkan jer dia kejekan mekap ko tu sumer.. siap amik gambo lg.. kalo aku ler kan.. nmpak jer echa pegang beg mekap aku tu.. berlarian aku g amik balik.. kalo x harus jahanam sumer brg mekap aku.. bedak aku da brp byk yg pecah.. eyeshadow aku sumer da x ckp sifat ko tau... nehi..nehi..

neezareef said...

haii batrice...kecik2 dah tnjuk potensi..

myra pn sama..skg kalu nk kuar msti mintak 'mata..mata' nk suh pkaikan esedo lak..pehtu demand nk kaler biru @ ijau je..huhu

rasp said...

hahahahaha ingatkan mmg nak ada MNTM hehehehehe...

takpe batrice..practice makes perfect kan :D

Dee said...

suma anak pompuan gitew kot..si mimi pun sama..bagus batrice..persediaan ke arah nk jd model terkenal..kuikuikui..

~~ciklinn~~ said...

hahahhahahahahhahahaha takleh tahan aku tgokkk budak tecik nie.... ada2 jer die yerk..... tapi sungguh comell okeyy

Puan Iza said...

Apalagi...batrice macam mama dia la....suka make-up hehehe....tak per zana, anak ko itu kan pompuan....haruslah make-up2 bagai :-)