CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 02, 2009

Entry Caca Marba..........

citer basi.......act nie time makan2 kengkonon sempena anniversary last thursday.......just makan2 @ pizza hut coz' esoknyer baru makan besar ngan whole family.......double celebration......anniversary us and besday my FIL........

Agak2 korang ler..........apa budak kecik conet tu buat erk...............?

apa lagi.......main sudu garfu ler.........kalu x di bagi........melalak cam apa............

Tp..........meragam cam mana pun anak2 nie..........bila tengok muka innocent depa.......harus terbang melayang perasaan marah tu kan..............

Mmg x akan sanggup nak marah punya.............itulah miracle bebudak nie.........

we'll order set pizza & pasta.............I nie dah kureng sikit ngan pizza............tp pasta nie sgt sedap oooo........creamy jer............laling hubby telah di paksa oleh I utk "test".........yelah, dia tu segala mala spagetti ker pasta ker........x kena ngan tekak dia.........dah di bagi "test" yang nie.......dia plak over menceduk masuk mulut dia............

Hu hu hu........daku makin mengembang dengan jayanyer............menci taaau.........
balik kampung hari...........jiran2 pakat tegur......makin bulat, makin mengembang....oooo.......sgt sakit hati.....tp x leh ler nak marah kan...............nanti di cop kurang ajar plak........tp seriously....I mmg dah bertambah2 kembang nie...........nak kata makan banyak ........idak jugak........rutin setiap hari esp hari bekerja........makan pagi pukul 9.30........tp dah ambil makanan berat lerr.........sampai ler ke mlm............kekdg malam pun x makan........kalu makan pun ambil yg sup2 jer............tp camno badan makin mengembang erk...............confuse nie?

Nak tambah menanah lagi hati nie ngan issue berat badan........my boss dah siap tegur ........hu hu hu..........act, my boss tu peka sikit ngan PA dia nie.........jerawat sebijik kat pipi pun dia leh tegur......inikan plak badan PA dia dah bertambah kembang..........korang tahu tak camno dia tegur..........cara halus beb!!!!!

" zana.........cuba u tengok kat cermin tu" ..........cermin sliding door kat bilik dia......
i pun tengok ler...........xde apa2 pun........pastu i buat ler pandangan confuse ngan dia..........
dia nengok I pastu dia gelak plak...........cisss........maksud tersirat betul ler.........
bila masuk bilik I balik.........baru dok terpikir.............
ooooooo........dia suruh tengok cermin tu suruh I tengok diri I yg dah makin mengembang nie......
hu hu hu hu.............kalu leh cekik.............gue cekik2 boss gue tu...........
alert tul ler org tua tu...........

Lepas makan @ Pizza Hut tu sebenarnya we'll gi tengok wayang plak.........laa........kata hari menyambut anniversary.........harus ler berpoya2 kan............hari tu pun I ambil 1/2 day sebenarnya.............

We'll tengok citer "Knowing" .......best gark...........korang gi ler yerk...............cuma ending tu cam x masuk akal plak........tp jalan citer mmg amat mendebarkan................

tu jer...............xde citer nak update sebenarnyer....................not in gud mood........bendera merah nak naik kot.........tu pasai jadi camnie nie.............

opppsss...............mlm tadi anak dara tu nak kena selsema.......tido dekat pukul 12 am.........main sana main sini.............agaknyer nak tido x selesa kan.......siap ckp......."mama.......idung icha akit"....hu hu hu.........lepas bagi ubat selsema yg mmg ada standby kat freezer tu........baru ler lelap ...........sempat gark sapu vick kat idung dan dada dia........tp bising x selesa bau vick tu.....asyik suruh mama dia lap vick tu.......camno nak baik.......malas nak layan..........bobok bobbok.....about 10 minutes later......dah wassalam...............hu hu hu........minggu ini adalah minggu yg letih............................

23 Kata Mereka:

sis_nita said...

akak nak tengok citerr The Proposal tu.. tapi release date kat mesia rasanyerr bulan baperr ntah.. mcm beh jerr.. kena carikk DVD laa ni..

Jasfyra said...

hepi enibeseri seklai lagi..aku pon dah lama xmkn pizza zana..tgk entry ni,teringin plak.ngengada lebih..hehehee

zana, ko makin kembang eh.xpe
samalah kita..tensi je kan
hmm, maybe diet kita salah kot.aku penah baca 1 artikel ni.dia kata jgn biarkan perut tu berlapar sbb metabolisme kita akan turun, nak kurus metabolisme kena tinggi.so, ko mkn cam baisa tp kuantiti sikit dan jgn lupa bersenam sket..ala2 gerak sikit2 je..wah!! aku ni bagi nasihat cam le aku kurus nau kan..hello, sila perasan diri anda pon bambam okeh zura..wakakakaka

aD said...

sama la kita.. incik hubby memang tak gemar segala mender bersangkut paut dengan spaghetti / pasta / macaroni :(

shi3la said...

hepy enebeseri wehh..lambat lak haku wish ker haku dah wishh..haku pon dah luper..ahh lantakk..

haku pon ala-ala incik hubby kau..say no to pasta dan segala jenis yg berkaitan..tak sokaaa...

liwaniel said...

best nye makan pizza...minggu lepas wanie makan pizza jugak..delivery je..amik yg online promotion, buy 1 large free 1 large...sekali dia deliver salah pulak...dapat la satu lagi pizza regular free...rm32 lebih dapat 2 large, 1 regular..untung jugak..makan la kami bertiga pizza tu sampai termuntah2..hehehe

tapi sekarang teringin lagi nak makan pizza...camner tu...hehehe..

zana makin kembang ke?...tak nampak kembang pun..sama la kita..konon2 nak berdiet..tapi makin membesar dgn sihat lagi ade la...huhuhu

umiaiman said...

hepi aniversary yer

rasp said...

hepi belated 5th anniv. sis..smoga berbahgia hingga akhir hayat...

mmg kalo tgh bendera jepon tu, mood ting tong kan

☆ lieya latif ☆ said...

mmg zana, sakit ati kan bile org tegur kite dah mok mok....aku ni dulu sebelum diet org asik jumpe aku mesti tanye ...eh ngandung lagi ker/....sorang 2 aku leh terima, ni satu opis lame jumpe tegur camtu ....ces!! mmg tak gune...sumpah seranah dlm ati aje laaaa.....tu yg berazam diet tu....

maybe kene exercise kot zana, kawal makan pun susah gak nak turun....cube layan batrice main kat playground tu, sambil2 tu ko lari le pusing taman tu he he he he

wei aku perasan something atas pale batrice ....keh keh keh cute sey!!!!!!!!!!!!!

neezareef said...

alahai sedapnye nengok pasta tu zana..hubby sy no hal dia mkn jek...

eeeiii..cam menci je bos tego2 gitu..npk nau dia suke tgk atas smpai bwh..sabo je lahh

mlut org mmg gitu..kang gemok sebok tegor..kang kurus kata mkn hati la plakk..sekeh jek

Linda Latip said...

wah wahhh..happy anniversary! kekeke mkn pizza pn pizza la..jnji celebrate hoyeah! ha batrice bleh sgt geng dgn Ghazi..aduyaiii suke sgt men sudu dgn garfu..klu tak di bg dibukak siren..semenjak 2 menjak bile duk nursery ni kenmain lg perangai..dlu behave je

hahah ape la boss zana tu..siap suh tgk sliding door ye bagai..pehtu zana suh die tgk smula sliding tu..tgk kate..apesal ade org tua jenguk kat sliding tu huahahaha (jgn wat kat KPI rendah hahaha)

re:huhu itulah..Ghazi buat dlm perut ummeh yg kiut, tu kuar jd kiut..wakakaka pasan snggh

@t00neY r00neY® said...

tiap² hari adalah minggu meletihkan..
nasib baik ade anak..
kalau single mcm saye?
sape nk hiburkn?
hhii

LayarLara said...

fuiiyooo kecik conet tu ada antenna atas kepala..

Siaran mana dapat tu??

ai said...

hihihi..edisi kembangan badan.. :)

semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat!

atty's said...

wakakakkaa..zana..sungguh berbudi bahasa bos ko..suh dia sponser gie slimming world..

masa memula badan kty naik dulu..
bos pun tegur..dia tegur camno tau...atty u pregnant ke..huhuhuhuh..

PerantauSepi1306 said...

amvoiiiii... epi anniversary zana.. lama akak tak singgah sini tetiba dah menyambut gittew ;D

heheheh jambul cotek je dak kecet tu ;D

Big Mamma Bukhari said...

knowing.. nicholas cage.. best layan tu!!
sian zana pening baca emel kak t.. hehe....:)
samalah kak t pun zanna.. kuat makan lately ni... entah kenapa.. selera tu ya allah.. makan aje.. nanti kena penyakit mulalah meraban yek!! :(

farah amoi said...

zanna
xpe la makin berkembang
bahagia la katakan

tp bab-bab makan pizza sgala pasta la apo la...
laki aku semua telan je
memula memang cam hubby zanna gak
x mau makan
bile dah try
mak aiii
laju plak...sapai x sedar org kat blakang


zanna, nape lama x singgah blog kawe?

farah amoi said...

Nampak sgt ang x baca komen kami semua
dah 2X kak farah left adress baru blog…

nih last dah laa…
pahni nak majuk dah…
http://mrsfarah.blogspot.com

Sham Ummi Echa said...

alahai comeinya pokok kelapak kt pala batrice tu..hehehhe.. nk plak dia ko ikat rmbut dia ek..

tgk ko mkn pizza ni aku pon tingin la plak.. rasa da lama lak aku x mkn pizza..hehehhe..

sama la kita ni zana oiii.. aku ni pon da cuba da brdiet..da kurang mkn da..tp makin naik plak..camno tu.. tu yg mkn skt ati tu..

Hirda Ibrahim said...

eh zana,
taste kita sama, aku cukup suka pasta creamy2 ni. kalu yg toamato sos tu aku kurang skit.

ko citer pasai p.hut ni, aku nk citer. last week, kami pi le mkn kat p.hut sec 20. kami cust yg ke 4 cam tu aaa..aku order set sebijik cam ko ni la. tapi ko....
dekat sejam tunggu, pasta aku derang leh lupa boleh?? pastu bila dh sampai... pasta kosong dgn kuah cream je...
aku rasa cam nk hempuk muka sekoq2. bila aku tanya, mana ayamnya?? patutnya kena ada ayam kan? staff dia buat muka blur2... aiyooo..so mak telah tulis komen letter... letak dlm post box yg derang sedikan tu.

eh, aku prasan rambut batrice bertoncet ek... heheheh cute!!

zana, welkam to the club. aku ni segala benda try. tapi kembang semangkuk gak. aku rasa body kita 2x5 je. nk naik senangggg..nk turun slow gila.
lagi satu maybe kita punya metabolisme dh rendah..oh tidakkkkk

eija28 said...

sakit hati jerk erk bila org tegur kata bam bam...apa lagi zana...cepat lah amik JDM!!!!

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

zana, sama la kes batrice dengan emily, kalau letak vicks kat hidung, sure suruh lap kan. siap melalak2 lagi.. abis tu camno nak baik..

betul kata hirda, kita ni memang jenis spesis mengembang.. nak turun payah.. agaknya kita ni banyak makan donut big apple tak.. ialah donut kan pakai yis.. tu pasal mengembang semacam jer.. hahahahah buat lawak pagi jumaat

Dee said...

zana..kita jd kembang sbb asik duduk je di kerusi..emm..pd dee asal suami x komplen xpelah..tp kdg2 x suka gak kan..xpe slow2..nti boleh lah tu turun sket2..sian batrice flu..harap2 dia dh ok..