CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 09, 2009

From UmmieHani

Kerja rumah dari cikgu UmmieHani..........ngan x mandi lagi balik dari kerja.......ngan x makan lagi......me dah ngadap tag nie..................

1) Nama Timangan
Memacam ko nama timangan I........yg paling glamour....ZANA ......yg kurang glamour sikit ....ANA ........pastu, NOR ........di kalangan sedara mara my ayah, KAK LONG, ALONG, MAKLONG..........pastu time belajar dulu, ada ler dua tiga yg panggil ONET.......why?.........entah lerrr............HONEY ..........nama miang ngan laling hubby b4 ada Batrice, dah ada Batrice .......tukar jadi MAMA .........


2) Anda seorg yg.............
korang tengok kucen tu.......camtu ler I nie..........happy go lucky, sometimes giler, ada tu.......sensetive...........kekadang tu.......malu2 kucen...........jarang2 plak bad mood.........yg nie ikut time and keadaan semasa lah yerk.....ikut ramalan kaji cuaca........tp most important ........ I nie baik hati tau..............x caya? .........gi ler tanya laling hubby I tu.........


3) Insan Teristimewa dan Kenapa?
..........erm...........my Mum & my Dad..........b'coz .........dari kecik besar 2 jari sampai ler besar gabak nie...........masih juga mereka menyayangi .......membelai, menasihati, memelihara I tau.......lepas tu baru ler boleh letak my Laling Hubby .......sebab .......... dia HUSBAND I ler.........toksah ler tanya bebanyak.......he he he

4) Lagu kesukaan sekarang.......
........LASKAR PELANGI by NIDJI.......best siot.........kat blog i nie pun i letak yerk......... feel ooooo layan lagu nie..............


5) Makanan Kegemaran.......?
.........bab makan2 nie yg den lomah nie............sumer I suker......tp paling I suke .........erm, Asam Pedas Ayam my Mum, Ikan Bakar and segala mak datok nenek Sambal.........pergh......shedapppppppp


6) Warna kegemaran......
..........minat Pink.....tp I x byk baju kaler pink.....yg banyaknyer Biru .......purple pun I minat gark.....but, sometimes........mata rasa Putih itu berseri2......camno...........?

7) 3 benda WAJIB ada dalam handbag......
Purse, Handphone and Camera.............kekadang botol susu, lampin and baju anak dara tu pun jadi benda penting dalam handbag I ............tu pasai kena ada handbag yg multipuprpose nyer......dulu, single mingle boleh ler bergaya ngan clutch ker....ngan handbag kecik2 comel2 .......dah kawen, dah ada anak..........bermimpi jer lah...........hu hu hu

8) Kali terakhir I nangis and WHY?
.........bila erk.......lupa ler plak....oooo......masa gi melawat keluarga Arwah Si Roy .......time tu I nangis.....lepas dari tu xde nangis beria..........nangis yg lite2 tu ada ler...........cam baru kejap tadi.....dagu terantuk kat kepala anak dara tu.......rasa cam nak PANG jer...tp x sampai hati.....ha ha ha


9) Tag 6 rakan2 yg lain.
Yesszaaaa..........sapa ada berani nak buat........sila2............tp yg pasti I nak kasi homework pada.........mmmmmm....sharing is caring maaaaa
a) Sham Ummi Echa
b) Sis Dee
c) Neezaref
d) Ena
e) Kak Ai
f) Mama Qaseh
taraaa............siap sudah!!!!! clap clap clap..........lama dah x layan tag........hari nie terajin plak yerk.....

17 Kata Mereka:

yong ibu chem said...

pjgnya tag!

re: zana, sori..aku bukak tenet ni. baru baca soklan kauk tu. tapi aku tgk dah ada dah tu signaturenya..malatopsss beb! cuns!

Ummi Hanie said...

wah3x bagus betol anak murid ini ..

bg homework terus buat sampai siap...

jgn mara aa..guwau2 je sis Zana...

sis ler org pertame siapkan homework dr sy ni..Congratz ! =p

farah amoi said...

wahhh
lawa signature
runcing dagu anak dara ko
sama ngan mama nye!!


ko utang apa ngan aku zanaaa!!!

sis_nita said...

asam pedas ayam..??? ayam leh masak asam pedas ke dik.. ? akak baru tau ni.. akak mmg suka asam pedas.. tapi biasa ikan tenggiri, daging ngan ikan cencaru jerr akak wat.. nak try lerr.. kalo aderr resepi asam pedas ayam, ko letak ehh..

neezareef said...

owh owh owh..
inilah tag yg dijanjikan itew...
hokey zana...
akan ku setelkan..

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

zana, memang sedap ayam masak asam pedas... nyum nyum.. rasanya orang johor jerk tau ada ayam masak asam pedaskan.. ni yagn ketagih nak makan ni..

Ena said...

hehehe br buat TAG ni anyway thanx TAG ena ihiks...
Zanna, camne buat signature tu.. ajo la.. jelesnyeeeee huhuhuhu

~~ciklinn~~ said...

bagus2..... tak tahan aku tgok kucing yg terlebeh gumbira itu..

elly @ suely said...

cumel la gbr batrice kat ruang bawah nie... mcm mane ko buat zana?

Mama-Danish & Sarah said...

zana, first time tahu ayam boleh masak asam pedas. share la resepi kalau sudi. nanti leh ain cuba.

Linda Latip said...

Zana..
yes, sya sokong anda di mana slps berkahwin adalah dlm mimpi je la nk bwk beg tgn vogue² tu..klu tgk beg tgn kami lagi la..huahaha..masuk Ghazi pn bole..

Plus, kami pn suke wane hitam ngan putih..Lately ni pas branak baru suke wane putih..tp pink cam tk msuk je dgn kami yg sgt tidak mempunyai ciri² lady sejati kekeke.

Batrice nangis tu napa? mama coobit sbb nk amik gbr ye huahahaha

re: Zana, inform tau kalau jadi..naty kite bleh arrange 'ehem²' pastu bleh la 'ehem²' smpi puas! kekeke...

en_me said...

rajinnyerr wat tag.. bagus baguss

rasp said...

cian tgk gambar batrice nangis tu :( ayam masak asam pedam..yum yum!

Sham Ummi Echa said...

hahahha x thn tgk gambo kucen tu.. heheh..

ko tag aku yer..xpe..xpe..nti mood mari aku wat yer..

Qasehku said...

Huhu meqaseh coz sudi bg gift birthday ni to me hehe..shaiyaaaaang Zanna tau

Dee said...

cis..nyesal baca..ujung2 ada gak nama ku..hahaha..neeza..ko dh siap ke? pinjam homework..kahkahkah..

ai said...

Zana..sebelom kau tag aku, dh ade org lain tag aku dulu. aku peramkan dulu. tp harini dah aku publish kan..hehehe