CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 16, 2009

Kuah Rojak Kacang Mak Bee

Layan gambar2 & citer2 lama yerk..........almaklum, camera I still di ICU.....but, insya allah, by today........laling hubby dah ambil coz' semalam tokeh kedai dah call ckp dah siap.......legaaaaaa........


Ada sapa2 nak pi utara tak?.........nak kirim beli kuah rojak kacang MAK BEE nie.........sheedappp ooooo..................dalam byk2 kuah rojak..........yg MAK BEE nie lah yg paling best.......tp agak manis sikit............manis2...kira cukup rasa ler sumer tu..............nie I beli masa balik dari cuti2 mesia kat Langkawi awal tahun nie..........beli x byk........time tu just nak try yo......sekali dah try........I sudah jatuh cinta lorrr............so, ada sapa2 nak ke utara ker?



lawannyer plak ngan jambu xde biji tu...........or.....epal hijau pun sedap.......kalu ngan pelam muda lagi ler .....................meleleh2 air liur nie sambil type tau..................

dan jangan x caya..............si Batric pun ngikut sama cicah jambu ngan kuah rojak nie........feveret dia..........siap jilat2 bibir lagi kalu makan........menikmati betul.........


Mana tumpahnyer kuah .......kalau x ke nasi kan..............

29 Kata Mereka:

mama mya said...

pagi2 dah wat n3 cam nie.. wat air liur akak meleleh2 hahahaha

re = yer laaa gay tue yg x tahan kakaka

jane_doe3328 said...

aritu time opismate balik penang pon saya order kuah rojak makbee neh gak kat dia :) okla, sedap

tapii sekali gi tesco, tengok2 ada jual kat situ. so try lah pi tgk2 kat tesco esp kat kiosk yg jual jeruk sumer tuh

umie said...

salam kak..sedapnyer..dulu umie pun selalu pesan gak kat kakak ofis ni kalu dia balik kedah, dia belikan kuah rojak tu..tp sekarang dia dah pindah ofis lain..

Mummy Dasy said...

alamak sedapnye...pnah makan kuah rojak ni mmg sedap...tengok gambo kuah tu x terliur lagi tp bile tang budak kecik tu ngah makan alamak kecur auntie sayng ooiii.

Jasfyra said...

ya betol...mmg kuah rojak mak bee ni yg paling sedap di seantero dunia..hehee..aku insyaAllah p ke arah utara bln 7 zana..lambat lg le plak..hehe

Jasfyra said...

eh tp rasanya kt kedai2 biasa ngan kt pasaraya ada jual menda nih..sorry lupa nk habaq td

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

ialah zana, sekarang benda tu tak yah cari kat utara.. kekadang kat pasar tani pun leh dapat..

rojak mak bee ni memagn sedap.. tapi betul la macam zana cakap, manis sikit, sebab kalau colek yang dah last saki baki, memang banyak gula tertinggal kat bawah tu..

amboi batrice mencolek bagai, mengikut perangai kau la zana... colek mak bee ni, memang sedap kalau colek dengan jambu tak de biji, jambu botol (madu), sengkuang, mangga muda.. pehhh sedap tak hingat kan

zai@umiaiman said...

hadoiiiiya..buleh menitik2 air liur niii...

shimazahar said...

slurrrppppppp.........
itu ajer yang termampu..

☆ lieya latif ☆ said...

pergh terra betul batrice.....mmg ikut ko la zana....mmg antu pedas minah ni same cam mama die he he he....mia n mija jgn harap nak makn pedas, sangat choosy dieorg tu bab2 makan.....

aku pun suke rojak mak bee nie, aku first rase sebab member balik kg kat penang bawak dtg sini, nasib baik kat putrajaya ni byk gak kedai jual rojak ni, so senang leee kalo nak makan...tapi aku kat umah tak makan bende ni sebab nanti aku sorang je terkulat2 makan, laki haram tak suke....so selalu makan kat opis ramai2....sekejap jek dah licin pinggan...seronok mkn ramai2....

SyahNur said...

betul.. koah rojak ni mmg best.. kite pun mmg suke sgt ngan kuah rojak ni... time pregnant twins dulu, suke ngidam kuah rojak ni mkn dgn semua jenis buah, haha...

neezareef said...

sedap tu zana..
ngam cicah jambu batu epal segala mak nenek buah pn sesuwaiii..

batrice pn tahan mkn ha...

Mrs. Hasanif said...

aku pun suka kuah rojak ni zana... br2 ni aku kan blk kedah..aku borong arr.. hehehe tggl 1 je lg kt umah.. len kali klu aku blk kedah aku pos kt ko ek....aku p umah mak bee tau...dpt murah sket je..

shi3la said...

wehhh haku pon soka kuah rojak Mak Bee nie tau..sodappppp ckp lu..mengigit jari..haku selalu beli kat lumut tak pon kat Bidor pon banyak...

ko nak haku poskan utk ko ker..oh yer dr umah haku ke lumut ngan bidor lebih kurang sejam jerk..tu pon kalau bawa keta slow2..kalau bawak keta laju baper jam..ko pikir la sendirii...

SyahNur said...

zana, baru perasan, post yg bawah ni... da bape tahun berkhidmat dgn penjara simpang renggm??... my hubby dulu membesar kat penjara simpang renggan sbb bapa mertua warder penjara situ.. la ni pak mertua da berkhidmat ngan parol temerloh, baru jugak dpt khidmat cemerlang last week...

ai said...

Kalau aku, siap tumbuk cili api tambah dlm kuah tu!! huiiiiiiii..terangkat jubo!

Sham Ummi Echa said...

hishh..mnjejes air liur aku tgk.. tingat plak kt kuah rojak mak bee ni dlm fridge kt umah aku.. kuah rojak mak bee ni pon peberet aku.. aku da lama tau psl kuah rojak ni.. mmber opis org kedah dia yg salu blikan.. tp la ni dia da jrg sgt blk.. so aku krm kt kwn aku dok bidor plak.. suh dia beli kt kedai jual jmbu tu..

sdp gile kan kuah rojak dia.. marbeles.. aku suka sbb kcang dia byk, ada pedas2 sket..manis sket.. tp awas.. aku rasa ada yg tipu nyer kot.. sbb aku penah mkn dia tulis kuah rojak mak bee gak.. tp rasa dia x sama.. x sesedap mak bee nyer.. kacang pon sket.. so kalo nk beli.. baik check betul add. dia kt mana.. sbb setahu aku yg original made in kedah..

tp kt area kl ni x penah lak aku jmpa ada jual.. mebi aku x perasan kot..

farah amoi said...

mmmm
zana, kak farah x p utara
sbb memang dah dok utara

akak x perasan plak kuah rojak nih
sbb memang aku ni x makan benda camni...
act, makan...tp xde ler pulun sgt....takat rasa je la...


oo..taniah...ko dah confirm dpt khidmat cemerlang!
wah! kagum !
taniah !
rejeki !
rejeki baby baru xdak???



zana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
x puas ati
mana nye yg ko nak ajar tuh
x jumpa carik la

lekas ler
ajari aku !!!!!!!

Mama-Danish & Sarah said...

zana, aku tak berenti-renti telan air liur pas tengok kuah rojak tu. Dapat buah pelam muda sedap nih. aku tak pernah makan kuah rojak mak bee tu. bagus info kau.... nanti aku nak kirim kat biras aku sbb dia memang orang kedah. mesti dia boleh tolong belikan. nak try maaaa....

elly @ suely said...

wahhh sgt sedap ok! nak jugak nak jugak... daku pon hantu cicah mencicah nie huhuhuhu

sis_nita said...

tu ader kacang tanah kan.. ko bebaik.. kang tumbuh jerawat lagikk.. hehehe!

Jue ~ mama DnD said...

colek mak bee ni mmg dabom zana..akak pun suka jugaks cicah ngan buah yg msm² sedappp wooo..mmg layan a... terliur tgk enry zana nie...

liwaniel said...

zana..kuah rojak mak bee ni favourite wanie jugak..sedap...kat pasar dekat rumah wanie ni ade jual..tak yah susah2 nak ke utara...hehhehe

batrice pun makan kuah rojak ye...tahan pedas ye dia

Qasehku said...

Sya pn suka kuah rojak kcg mak bee tue memg best..sya da mber org utara nti kalu depa blik kg sya kirim n blikan tuk Zanna yea..t sya pos laa insyaallah da rezeki Zanna nti

Mrs LVoe said...

mmg sedap kn kuah rojak dia.. smlm sha dok makn gn buah kundang.. perrghhh x igt dunia. laju je mkn smbil tgok movie

akubye said...

Kat mana juai itu kuah rojak.. sebab bulan 6 sy turun Kedah tangkap gambar wedding.. mana lah tau terserempak plak ngan kuah rojak Mak Bee tu... anyway kalau ada masa tu singgah lah Blog saya.. tukar2 link ke... okey! daa!

JuJue said...

ahh btoi btoi btoi.. slalu makan! dapppppppppppppppppppp..kalo menitik tas lantai rasa cam nak jilat lantai..hhahahahahaa..

rasp said...

selera kit sropa lah sis...i pun soka mak bee nye kuah rojak nie..balik fridge i ada lagi 1/2 botol..harus kena carik stok nie :D

Hirda Ibrahim said...

sedap kan? aku bln ni je dh 2 bekas licin. aku & laki aku suka mkn dgn jambu air tu. perghh dapnya..
hardy jgn tanya. dia x termasuk dlm list. buah apa pun dia x mkn.

eh, ko try cari kat tesco. bukan dlm tesco, tapi kiosk2 kecik2 yg kat dlm building tesco tu. mcm kami, kami beli kat tesco extra SA. ada kiosk yg juai buah2, asam2 tu ada juai mak bee ni.
x yah nk beli kat kedah. rega dia pun lebih kurang sama je.