CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, April 09, 2009

Kami berlibur di rumah sajork...

ha ha ha....korang jgn gelak k....
yelah....w/pun cuti semalam.....i x kemana2.....terperuk kat rumah....
heeppp......no no no.....bukan ler bermakna x kuar rumah langsung....
kuar ok.........nak gark perkataan keluar tu...

bangun pg dekat pukul 9..........nasib baik ler bendera merah tengah naik kan....so, xde ler rasa bersalah tinggal subuh............mandi, kemas rumah.......ngadap lappy jap....dlm kul 11 kuar gi cari b/fast...........adoiler....b/fast dah nak masuk lunch dah.........b4 b/fast........gi pasar tani dulu beli bahan2 basah nak masak.............vangga nie....seminggu dah straight I masak yerk........kalu x, seminggu straight makan luar..............tepuk tepuk tepuk...............betul2 gi makan b/fast kul 12 lebih...........apakah boleh di kategorikan sebagai b/fast.......still boleh coz' mmg niatnyer b/fast dan bukan utk maka tengahari.....ha ha ha.......pi makan mee sup ..........cong ceng cong ceng....nak2 si Ashraff pun join sekali.........kul 1 baru balik umah...............pembaziran waktu telah berlaku.......oppssss..............

** muka berlagak erk ko duduk camtu ngan papa ko.......kemain lagi yerk **


** sini duduk ngan mama..........papa nak drive tu....**

Kul 2 baru start nak masak utk lunch....jwpnyer....tea time ler baru dapek nak makan lunch kan......masak ayam lemak cili padi, goreng ayam utk anak dara tu, sotong goreng tepung, rebus pucuk ubi and buat air asam pastu buat sambal tumis............prang prung prung prung........kul 3.30 baru siap..............bertungkus lumus I siapkan lunch...........tepat jam 3.45 pm..........masing2 amik tempat............jom sappedek..............fuh.....lega.............berair2 mata melayan pucuk ubi ngan air asam yg pedas meletup tu...........favourite my hubby..........tp sorry lah yerk......x nyempat me nak snap2 gambar makanan, dah selamat masuk perut..........lenkali ler plak yerk....

Dah keboringan duduk rumah..........ingat nak bwk ler si kecik tu splash splash lagi kat swimming pool.........erm, mmg x di izinkan gamaknyer.........tup tup ujan turun........giler lebat........sejuk jerr......so apa lagi, memasing membongkang kekenyangan dan kesejukan..........kul 6 baru ujan berhenti...............kalu dah pukul 6, xde maknanyer ler nak kuar gi swimming pool tu...nak bwk Batrice gi playground pun xde mood.......yelah, for sure basah nyer tempat tu............last2 ngadap tv sampai muntah ijo...............

Sambil dok tengok tv.........leh plak laling hubby ckp lapar...........

"oit, papa...........kul 4 tadi baru abis makan nasi..........nie kul 6 dah lapar balik...........giler arrr perut papa nie"

........nak tak nak.....ke dapur lagi sinsing lengan.........buat lempeng jer..........lempeng pun lempeng ler.......janji perut laling hubby x kuar irama rock kapak..................lempeng I lempeng yg paling sedap sedunia.....ceh...ayah x boleh blah....ala, kasi can ler.....puji diri sendiri...kalu x sapa nak puji..............
buat 7 keping.....dalam sekelipan habis.........betul2 lapar laki gue nie.............

itu saja ler yerk xtvt berlibur kami di rumah semalam .........berlibur gark ler kan........berlibur ngan makanan, berlibur ngan program tv.......berlibur ngan budak kecik tu........mlmnyer, I halau laling hubby & batrice coz' I nak mengemas rumah.....kalu ada budak kecik tu....x menjadi ler kerja I..........cukup 1 jam depa kena halau.........kerja I siap.......depa pun balik lerrr.............

Jom layan video anak dara tu menceceh dalam keta...........

video

18 Kata Mereka:

aimi @ kamalina said...

hah zanna...sgt rajin memasak... salute dgn awak... byk lak lauk pauk..aklau akak kan, sejenis lauk, sejenis sayur.. pastu goreng telur ke..dah..habis citer..ahakss..sungguh malas daku ni..

lempeng tu favourite anak2 akak tau..kalau buat, sekali hadap je dah habis... hari2 mkn tu pun takpe..tapi akak la yg boring nak buat.. takkan setiap hari nak b/fast dgn lempeng kan..

Qasehku said...

wah bestnya xtvt mkn n memasak ya cuti smlm hehe..wlau tkda gmbo bca n3 Zanna pn dh rsa lapo jer pert nie huhu..sure sdap kan Zanna msak

Dee said...

mana x lapar zana..dh ujan..perut pun berkeronconglah..

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

oo kiranya semalam tu aktiviti makan2 la yek dari tengahari sampai la ke petang.. rajin kau bersingsing lengan.. tapi tak pe sebab kau pun dah buat sambal tumis, memang sedap ler makan dengan lempeng..

btw, kau makan pucuk ubi zana?? tak pahit ker?? hehehe

sis_nita said...

pandai bergayerrr kannnss anak dara iteww..

☆ lieya latif ☆ said...

OKEY LA TU zana....dok umah pun best gak kan....he he he he...aku terliur tgk lempeng tu, seb baik ko tak letak pic makanan2 ko yg lain2, kalo tak harus aku terliur byk kali he he he he....aku ni dah lame tak masak gak...asek2 makan luar...

tu laa, aku pun lupe yg johor cuti, mak aku tipon semalam kemain lagi dok borak2...selalunye pukul 3 ptg, ngan lepas pukul 9 mlm jek leh call die, rupenye2 cuti....

mmg skrang musim ujan kan....terbatas sikit nak kemane2....takpe2...ujan rahmat he he he

pic kat bawah tu, batrice makan lempeng cicah sambal ke zana...anak ko ni bukan boleh, mesti ikut jejak mak die ...kuat pedas kan....

Cho Zila said...

>>salam .. semalam cuti yerk.. bestnyer.. sedapnyer lempengtu. akakpun suka kalu buat lempeng beso2 gitu kalau best lagi debab2 tapi ni duk ngan mertua buatler elok sikit.. takper ler layan anak2kan baguihtu.. jangan muntah pink dahler hijo takper lagi...

Mama-Danish & Sarah said...

ZANA, RAJIN AWAK MASAK ERK. SAYA KALAU CUTI BARU DAPUR BERASAP. LEMPENG TU KALAU LETAK KELAPA LAGIK SEDAP KAN.

Big Mamma Bukhari said...

lempeng tu peberet nur tu.. kalau balik umah nenek dia .. dia mintaklah.. nenek.. nak lempeng.. hehe..
rajin masak hujung minggu tu.. kak t bertapau makanan aje.. argh!! malu kat zanna.. :-)
kak t suka pakai baju yg zanna bagi tu.. selesa dipakai tau!!

rasp said...

kalo musim2 sejuk nie mmg pewut nie sentiasa lapo lah sis..nak suruh di isi je kan :) lenkali buat lempeng tu post kat i seketui dua na :D

Jue ~ mama DnD said...

cam sepesen jer kita ni zana..kul 12 pun leh balun jer p b/fast hehehe..maka lunch dah potang... hujan sojuk tu yg cik abe lapor tu... lempeng pun sodap.. lempeng ni feberet danish & papanya.. nak nak kalo der samabl sardin...layanzzz... (errmmm agak lama juga daku tidak menebar lempeng..)

As said...

wah.. rajin zana masak.. kami nibila la nak rajin camni.. asal weekend jer kuar... x lekat kat umah... hmm lempeng tuh dapnyer... boleh abis ker batrice mkn tuh...

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

re:- akak buat signature tu kat adobe dulu.. pastu save kat png kalau tak silap.. jangan save jpeg.. dah tu kau ikut tutorial signature kat blog yong.. akak ikut sebijik2 cam tu..

Sham Ummi Echa said...

johor cuti ker smlm..huihh besnyer.. wpon ko dok umah jer x jalan ke mana2.. tp kalo da nama cuti tetappp bes gak tau.. rajin ko masak yer.. byk plak lauk tu.. bila nk jemput aku dtg umah ko mkn lunch nih..hehhehe

pndai batrice nyanyi yer.. ok gak sebutan dia.. echa dia glabah sket.. x nyempat2 nk nyanyi.. tu yg tah hapa2 dia sebut tu..

atty's said...

wah..zana..syabas..rajin masak..ehehehe

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

re: akak ada email zana pasal signature dan pesanan penaja tu

Mummy Dasy said...

Bergaya sungguh batrice..

Ena said...

wahhh sedibik mak n anak jenis ske melaram ngan spek mata itam ekekeke