CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, March 25, 2009

1st time splash splash di Swimming Pool

yeyeyeye.........akhirnya niat nak bwk budak kecik nie main air @ Swimming pool tertunai gark......dah berminggu2 niat nak bwk tu........asyik dok hujan jer kalu petang......pastu mood M mama dia nie pun xleh nak tentu datang nyer.......he he he.....so this week............niat tu tertunai........Laling Hubby ler yg paling excited bebenar.............x paham gue...........

x jumpa swim suit dia.....ada skirt nyer jer.........baju nyer ntah mana nyorok.......so, pakaikan jer tshirt biasa..............

Bayaran masuk .......dewasa RM5 bebudak setahun dan ke atas RM3 ...........mahal ker?........ok ler kot..........tempat korang berapa erk..............

Meh saksikan keseronokkan budak kecik tu jumpa air...........i tak join dia org main air yerk......i jadi photog x bertauliah......bebenornyer mood nak main air tak sampai daaaa........lgpun x bwk baju spare...........tp bila nengok dua org tersayang nie kemain happy main air.........rasa rugi ler plak......tp next week boleh gi lagi...........

Baru warming up nie...............test2 suhu air tu kan..........sumer cha ya nun alif..........we'll jer family melayu...........wei, org melayu kluang...........korang x nak ker bwk anak2 korang bersuka ria berjimba kat swimming pool nie........jom reramai............

** tetiba rasa cam laling hubby i bertambah2 hensem.......apasal erk? confuse nie.......**

Dah start nak berjimba dah dia.............tukar pool.......gi yg kat dlm sikit............berani erk ko Batrice...........

Alahai........anak dara sapa ler nie kan................

Korang nampak tak budak kecik tu buat apa...........gigih nak memanjat ke seberang sana tu .......x syok main kat tempat cetek yerk.............

Bila papa dia dah boring layan dia kat pool bebdk tu.......pindah ler pool org dewasa......dia pun nyibuk gark nak ngikut........kalu x, histeria kat situ.............kalu boleh nyorok dah lama I nyorok .......anak sapa lah tu erk............

** wah papa! ko siap bwk goggle erk.........**

** mama..........papa cheyam.....1 2 3 **


** syok sampai terlopong2 mulut tu hah **

** papa ......papa........papa............!!!!**

dan part paling best ialah............budak kecik tu menyelam sekali ngan papa dia.......act.....start from pergi Tasik Dayang Bunting lagi dia dah berani selam2 cam nie......... trick dia.......1 2 3 ..... sekali dua try tutup idung........pastu terus masuk air...........bila ckp 1 2 3 jer......dia dah tahu time for selam selaman............bravo ler anak dara mama ...................

Mmg syok ler melayan dia main air..........tp bab nak balik tu yg pening tu........dekat 10x mama & papa dia nie ajak balik......x mau gark......siap guling2 tepi pool tu x mau balik....bila dukung dia buat aksi kejang2 badan............hu hu hu......malu ler mama awak nie Batrice !

last2 paksa gark.........kalu x di paksa.........mau tido tepi pool tu nanti..................almost 2 hour kami kat sana.............syookkk.......next next weekend leh pergi lagi kan papa !!!!

Dah penat main air.........masuk kereta............mintak air........pastu dia abiskan pau inti ayam sebijik...........padan muka.........tahu lapar...............

20 Kata Mereka:

sis_nita said...

waduhhh.. rugi lerr ko tak tejun sama.. beh wooo mandi manda kat kolam.. kalo akak, mmg gado2 dulu ngan asben saperr nak tejun lam kolam..

eija28 said...

ler zana...apsal x terjun sama...ish...ish....x bawa pelampung utk batrice ke??klu x lg seronok dia splash.....pandai si batrice menyelam....

neezareef said...

kt mane tu zana kolamnye

Zanna_MamaBatrice said...

sis nita : tu ar...mood xde memula...tp bila nengok diaorg syok jer main air...rugi plak...takpe sis, next next week boleh pi lagi

eija : x bawak pun coz' kalu bwk pun, dia bukan nak duduk kat pelampung tu....

neeza : kolam mandi nie kat area stadium kluang nun...gi lah...best ooo

Jade said...

best best.. same wif my airin.. mula2 takut pas mula bila dh syok x mau balik..

rugi u x mandi same tau..
untung sbb dpt amik gambar..

ok le tu..balance :P

Jasfyra said...

nest time ko wajib mandi manda gak zana..best gilak aku tgk depa berdua mandi tuh

Puan Iza said...

best...best....bestnya dpt main air....sonok tgk batrice tu....

A'ah la zana, awat ko tak terjun skali dlm air tu....rugi arrr hehehehe

shi3la said...

ehh betul ker dak kecik tuh nyelam..ayoo sgt brani...

~~ciklinn~~ said...

seronoknyya batrice...beraninyer diaer yerk menyelam

aku pun kalu gi tmpt camni jadi penjaga beg jerk... sbb kalu dah bapak n anak2 yg mandi..sapa yg nak jaga beg yg penuh harta karun tu.. betul tak..silap2 balik naik bas sbb kunci n beg duit sudah kena curikk hahhahahhah

liwaniel said...

wow batrice..berani selam lagi...irfan berani swim, tapi tak berani selam...nak kena ajar dia swimming betul2 lepas ni

honeylanz said...

salam kenal..tgk air pun dh rs sejukk!! lama x mandi pool

atty's said...

kat mana tu..lawa ar bangunan tepi kolam tu..

Dee said...

batrice dh berani masuk pool siap selam2 gitu..ko antarlah swimming classes..mesti ada kt situ nyer..cam kt shah alam ada..

♥ Cik Puan Mimi ♥ said...

kolam kat kluang ni area mana zana.. macam cantik jer kolam ni.. murah plak tu.. orang dewasa boleh pakai baju biasa tak? kot2 la lain kali nak bawak anak sedara kak mimi dari pasir raja ke kluang ker.. kan.

beraninya batrice menyelam.. tapi bagus sebab maknanya batrice ni memang bukan seorang yang penakut.. mesti ikut peel perangai papa dia kan suka menyelam.. dah besar boleh la ikut papa dia gi diving.

.:nhalilah:. said...

zana.. bestnyer tgk 2 banak tu terjun pool.. dah lama kite tak bergumbira dalam pool.. harus ter'influence' nih.. hikhikhik

Linda Latip said...

** tetiba rasa cam laling hubby i bertambah2 hensem.......apasal erk? confuse nie.......** <-----hahaha jaga2 papa batrice..nih naty balik kena terkam dgn mama kakakaka..

zana, ghazi n ummeh kat jb smpi 29hb pg..tp 28hb ptg tu dh free..koling2 la klu nk jupe ye..ummeh naik pentas 28hb pg tu..kekeke

Hirda Ibrahim said...

"tetiba rasa cam laling hubby i bertambah2 hensem.......apasal erk? confuse nie..." LOL
aku gelak bc ayat ni. aku pun kengkadang Terjadi cam tu gak. kengkadang nampak ensem gila laki aku (pada mata aku la kan?). kengkadang, nk tgk pun x dak selera.
adakah hormon x betul time tu??

kat sini murah lagi ko, rm2.50 adult. budak <3 yrs, FREE.

zanaaaaa....
serius aku kagum batrice dh pandai selam. camna ko ajar ni? kalu anak aku ada le cam rupa anak kucing kena campak dlm pool. terkapar2.

mama mya said...

fuh terorr batrice menyelam..

Ena said...

5 hengget tu murah sgt la yang oiii
bestnye lahai...
ni ase nak berendam ni uhukss

PerantauSepi1306 said...

bestnye kolam nie.. besar tul :D